Mann og kvinne studerer på en laptop sammen.

Det settes stadig høyere krav til formalisering av kompetanse. Det er vel og bra– men det er ikke alltid det passer å gå tilbake til skolebenken. Du har kanskje full jobb, barn eller andre forpliktelser som tar opp mye av tiden din. 

Enkeltemner er en enkel måte å få ny kompetanse på, uten at det påvirker hverdagen i stor grad. Noen får enkeltemner sponset av jobben, mens andre bygger karrieren ved å kontinuerlig heve kompetansen og holde seg faglig oppdatert på eget initiativ.

Nettstudent som sitter med laptop ute i hagen

Nå blir det lettere for voksne å videreutdanne seg

Hvorfor bør man ta enkeltemner?

Det er mange grunner til å velge enkeltemner. Felles for de alle er at du får raskest mulig tilgang til ny kompetanse.

Mange tar et eller flere enkeltemner for å formalisere det man kan fra før, eller sette seg inn i et helt nytt fagfelt. På Høyskolen Kristiania kan du velge å ta ett enkelt emne eller bruke flere emner til å bygge videre til å ta en grad. 

Dersom du ikke har anledning til å følge et helt studieprogram, er det like spennende å være enkeltemnestudent. Da kan du for eksempel studere psykologi, uten å være psykologi-student. Emnene gir deg studiepoeng, og vil i flere tilfeller inngå i et studium om du søker opptak senere.

Nettstudent som sitter ute med en laptop på en benk

5 gode grunner til å velge nettstudier

Hodejeger og rekrutteringsrådgiver i Hammer & Hanborg, Trine Larsen, påpeker at nettstudier kan gi deg helt nye muligheter.

– Som rekrutterer ser jeg alltid etter kandidater som hele veien tar ansvar for egen læring, og som både er nysgjerrige og har omstillingsevne, sier hun.

Opptak hver dag – hele året

Du kan søke på alle våre enkeltemner på nett 365 dager i året. Det vanlige grunnlaget for opptak på høyskolestudier er generell studiekompetanse. Du kan også søke på grunnlag av realkompetanse på de fleste studier. Det er også noen emner og studier har ikke opptakskrav i det hele tatt. Dette vil du kunne finne ut av under fanen «opptaksinformasjon» på hvert emne. 

Noe av det beste med å velge å ta enkeltemner på Høyskolen Kristiania er at alle gir deg studiepoeng, og det er noe som tar seg godt ut på CV-en.

Kvinne, sett ovenfra og ned, skriver på en laptop mens hun sitter inntil en vegg.

Videreutdanner seg på nett – mens de jobber

Fra flymekaniker i SAS til livsnyter i naturparadis,

Hvilke muligheter finnes med enkeltemner?

Kunnskap er noe ingen kan ta fra deg, og vil alltid være en god investering. Vi tilbyr emner innen flere spennende fagfelt. Dette er våre mest populære emner, sortert på fagområder:

Helse, medisin og ernæring

HR, personalledelse og organisasjonspsykologi

Kommunikasjon, PR, journalistikk og tekst

Ledelse, administrasjon og innkjøp

Markedsføring, merkevare og salg

Pedagogikk og psykologi

Økonomi, innovasjon og bærekraft

Fant du ikke det du lette etter? Du skal ikke se bort ifra at du finner det likevel. Se alle enkeltemner her

Med nettstudier har du sjansen til å starte eller utvikle karrieren din samtidig som du kan fortsette med dine daglige rutiner. Derfor mener vi at du ikke har noe å tape ved å gi deg selv rask tilgang på kompetansen du trenger for å ta karrieren til neste nivå.

Nettstudier + Spør en student Content card IMG