7117 - Nettstudium emne

Grunnleggende ernæring

Få en innføring i ernæringslære, med hovedvekt på makro- og mikronæringsstoffenes kilder, fordøyelse og funksjon samt næringsstoffanbefalinger og nasjonale kostråd.

Nivå
Bachelor
Studiested
Nettstudium
Studiepoeng
10
Pris
kr 16 400
Antall innsendinger
3
Opptakskrav
Gjennomføring
Heltid / deltid
Emnekode
7117
Emnebeskrivelse

Dette emnet vil gi deg en grundig innføring i makronæringsstoffenes oppbygning, fordøyelse, kilder og kroppens behov for disse samt en oversikt over de viktigste vitaminene og mineralene.

Du vil lære om de ulike faktorene som påvirker blodsukkerreguleringen etter et måltid og skal bli kjent med kostberegningsprogrammer, nasjonale kostråd og anbefalinger. 

Grunnleggende ernæring består av følgende tema: 

  • Energi og energiforbruk
  • De energigivende næringsstoffene 
  • Vitaminer og mineraler
  • Blodsukkerregulering
  • Kosttilskudd
  • Næringsstoffanbefalinger og kostråd

Grunnleggende ernæring legger grunnlaget for videre studier innen ernæringsfeltet, enten du har ernæring som hovedfokus, eller kombinert med trening og helsefag.

Læringsutbytte

Emnet vil gi deg kunnskaper om energiomsetning, oppbygning av makronæringsstoffene og deres fordøyelse, kilder og helseeffekter. Du vil kunne beskrive helseeffekter av alkohol og ha en oversikt over viktige vitaminer og mineralstoffer.

Du vil også lære mye om nasjonale anbefalinger og kostråd. Etter emnet vil du kunne beregne energibehov, estimere inntak av næringsinnhold og energifordeling i et kosthold og vurdere kostholdet i lys av anbefalinger. I tillegg kan du vurdere kvaliteten og nytteverdien av kosttilskudd.

Emnet vil sette deg i stand til å diskutere og utveksle synspunkter om ernæring, mat, fysisk aktivitet og helse med andre.

Emne detaljer

Grunnleggende ernæring

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.