Livet på Kristiania

Tips og triks for deg som er ny student

Gode råd fra våre studenter

Fire unge studenter står oppstilt til gruppebilde i en trapp.
Silje, Glenn, Rosita og Ludvig jobber som studentambassadører ved Kristiania. Foto: Kristiania/Theodor Haugen

Vi har spurt noen av Kristianias studenter om hva de synes om det sosiale studentmiljøet. De er samstemte i at det er et godt og inkluderende studentmiljø, og at det er gode muligheter for å treffe medstudenter både helt i starten, men også underveis i studieforløpet. Studentene vi pratet med har noen gode tips til deg som vil bli kjent med andre. 

Fadderuken blir nevnt som en fin arena å bli kjent med medstudenter på. Mange studenter møtte sine nåværende venner i fadderuken, og de anbefaler deg som ny student å delta på så mye som mulig i fadderuken.  

Fortvil ikke dersom du var forhindret fra å bli med, studentene vi pratet med trekker også frem at å være smilende og vennlig åpner opp for nye vennskap. Du kan for eksempel spørre sidemannen om de vil samarbeide med deg, eller bli med i en kollokviegruppe hvor dere kan arbeide med pensum sammen.

Husk: det er ingen tidsfrist på å finne vennene sine på studiet, og sjansen er der hver eneste dag. Når du møter opp på skolen og i forelesninger, er du et steg nærmere å treffe nye venner.  

Fadderuken Into Campus

Fadderuken Into Campus gir deg den beste muligheten til å bli kjent med andre studenter før studiehverdagen starter for fullt. Du vil bli satt sammen i en faddergruppe med studenter som starter på samme studieprogram som deg. I fadderuken vil du bli kjent med andre studenter gjennom ulike aktiviteter og arrangementer hvor dere får tid til å prate og kose dere før dere inntar forelesningssalene.  

De aller fleste møter opp uten å kjenne noen i sin faddergruppe fra før av. Fadderne dine tar godt vare på deg, og sitter på førstehåndsinformasjon om skolen og studiet ditt da de også er studenter ved Kristiania.  

Into Campus arrangerer mange ulike arrangementer, alt fra båtturer, musikkquiz, og grilling, til Kristianias helt egne festival. Her er det absolutt noe for alle, og det er varmt anbefalt å delta i fadderuken!

Nye studenter hygger seg under fadderuka Into Campus 2023 på Youngstorget i Oslo. I forgrunnen står to unge kvinner kledd i sort.
Foto: Kristiania/Stina Myhre Pedersen

Å skape en god studiehverdag

Som ny student kjenner man gjerne på en del spenning angående hva som venter. Alt føles nytt, og mange flytter også til en ny by. Kristiania er her for å veilede deg, slik at du kan få den beste studiehverdagen du kan få.  

  

Engasjer deg i studietiden

Enten du er på leting etter et sosialt eller faglig fellesskap, eller du ønsker deg et verv som gir verdifull erfaring (og ser bra ut på CV-en…), har Kristiania noe for deg. 
Foto av to kvinner som smiler.

Linjeforeninger ved Kristiania

Kristiania har flere linjeforeninger; grupper av studenter som engasjerer seg frivillig for å gi faglige og sosiale tilbud til studentene. 

Arrangementer på Kristiania