Hos Kristiania har vi tilrettelagt for en spennende studiehverdag med utallige muligheter for de som vil engasjere seg. Vi har resursene som hjelper deg gjennomstudieløpet dersom du trenger det. I tillegg er det viktig for oss at du som student mestrer studentlivet. 

Engasjer deg i studietiden

Studentunionen SHK

Studentunionen er skolens studentforening. Alle aktive medlemmer i SHK jobber frivillig for at din studietid skal bli best mulig. SHK omfatter alle studenter ved høyskolen, og de holder til i Oslo og Bergen.

Studentunionen SHK Se hva de tilbyr her!

Linjeforeninger

Høyskolen Kristiania har flere linjeforeninger; grupper av studenter som engasjerer seg frivillig for å gi faglige og sosiale tilbud til studentene. 

Få hjelp i studietiden

Vår egen sosialrådgiver, Tevje Akerø
Vår egen sosialrådgiver, Tevje AkerøFoto: Jonatan Quintero

Studentombud

Studentombudet skal bidra til studenters rettssikkerhet, og er en uavhengig og nøytral bistandsperson. Studentombudet har taushetsplikt og tilbudet er gratis.

Avdeling for studentoppfølging

Studenter ved alle Kristiania sine studier har en egen kontaktperson. Her er det lav terskel dersom du har behov for veiledning eller har spørsmål knyttet til din studiehverdag. De tilbyr også oppstartssamtale og har sin egen sosialrådgiver. 

Studentsamskipnader

Studentsamskipnadene skal ta seg av studentenes velferdsbehov. Tilbudene er blant annet boliger, spisesteder, barnehager, helsetjeneste og trening.

Andre tilbud hos Kristiania

Deltidjobber for studenter

Kristiania har til en hver tid omtrent 100 studenter som jobber på de ulike studiestedene. De jobber som resepsjonister, er med på messer, jobber som innholdsprodusenter og mye, mye mer. 

Alle deltidsstillinger blir lagt ut i Kristiania sitt egen markedsplass. Her finner du også relevante stillinger fra bedrifter som gjerne ønsker seg nyutdannede. 

I tillegg har vi et aktivt Karrieresenter tilgjengelig for alle studenter hos Kristiania. Her får du hjelp med å skrive CV, de har kurs i intervjuteknikk og de gjør deg klar for din fremtidige arbeidshverdag.

Studentklinikken

Studentene hjelper studentene! Studentene fra helsevitenskap har praksis i egen klinikk i Oslo. Her får de relevant erfaring og pasientene får undersøkelse, behandling og råd rettet mot dine behov.

Vondt i (hjertet) kroppen? Få hjelp hos Studentklinikken!
På spesialrommene kan studentene fordype seg i sine interesser.
På spesialrommene kan studentene fordype seg i sine interesser.Foto: Jonatan Quintero

Bibliotek

Erfarne biblotekarer hjelper deg i jakten på kunnskap og viten. Både i Oslo og Bergen har vi fullverdige bibliotek med grupperom, leseområder og hyllevis med pensum og litteratur.

Spesialrom og fasiliteter

Kristiania byr på tilrettelagte rom for (nesten) alle dine behov. Vi har spesielrom for helsestudenter, øvingsrom for musikkstudenter, labber for de kreative studentene. Og så videre. Og så videre. 

Arrangementer

Til en (nesten) hver tid foregår det et arrangement hos Kristiania. Enten av eller for studentene. Bare se her: 

Arrangementer på Kristiania

 • 02. juni
  • Kristiania rett hjem: Lunsjprat med Karrieresenteret - CV

   Online

   Få online CV-hjelp av Karrieresenteret!

   Les mer
  • Kristiania rett hjem: Karriereveiledning med Manpower

   Online

   Bestill veiledning og få de beste tipsene om jobb og arbeidsliv!

   Les mer
 • 04. juni
  • Smaken av sommer LIVE

   Online

   Skal du studere på Høyskolen Kristiania eller Fagskolen Kristiania i Oslo eller Bergen fra høsten 2020? Eller kanskje du vurderer å søke? Bli med på sommerfest, da vel!

   Les mer
 • 11. juni
  • Gullspiren 2020 LIVE

   Online

   Torsdag 11. juni inviterer vi alle avgangsstudenter på Fagskolen Kristiania i Oslo og Bergen til en digital live-kåring av årets gullspirer.

   Les mer
Se alle arrangementer