Forskning

Forskning

Dagens samfunnsutvikling krever reell nytenkning. Høyskolen Kristiania skal i samarbeid med sterke miljøer drive god forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid som fører til ny kunnskap om viktige samfunnsutfordringer og utvikler fremtidens kompetanse for arbeidslivet. Vi skal bidra til å utvikle morgendagens løsninger.

Aktuelle forskningssaker

 • En dame sitter ved en datamaskin i klær for helsepersonell, og smiler til en mann som får en konsultasjon.
  Forskning

  12 millioner til forskningsprosjektet ReISE

  Prosjektet «Returning people with persistent pain to work using Individual Supported Employment placements (ReISE)» har fått 12 millioner fra Norges forskningsråd og starter i september.
  12 millioner til forskningsprosjektet ReISE
  • Foto av kvinne som spiller instrument
   Forskning

   Første kvinnelige professor på Institutt for musikk!

   Med Anne-Marie Giørtz sitt opprykk får Institutt for musikk sin aller første kvinnelige professor – en tittel hun trolig ikke hadde søkt om det ikke var for gode musikerkollegaer.
   Første kvinnelige professor på Institutt for musikk!
  • Foto av Kristianias hovedfakultat
   Forskning

   Kristianias fem største faglige stjerner

   Hvert år deler Høyskolen Kristiania og Fagskolen ut fem priser til fem faglig ansatte som har utmerket seg. Dette er en langtlevende tradisjon ved slutten av hvert undervisningsår.
   Kristianias fem største faglige stjerner
  • Portrett av Moutaz Haddara i skjorte og dressjakke med med flere kupler med lys som henger i bakgrunnen
   Forskning

   Teknologi for en bedre fremtid

   – For at teknologi skal kunne gi bærekraft må både teknologien, organisasjonen og menneskene virke sammen, sier Moutaz Haddara.
   Teknologi for en bedre fremtid
  • Foto av man som ser i kamera
   Forskning

   Institutt for scenekunst får sin første professor

   Regissør Piotr Cholodzinski har doktorgrad i scenekunst. Nå går han fra stillingen som studieprogramleder til professor på Institutt for scenekunst!
   Institutt for scenekunst får sin første professor

Phd + Ledige stillinger

 • Doktorgradsutdanning

  Doktorgradsutdanning er en forskerutdanning som gir den høyeste formelle kompetansen i universitets- og høyskolesystemet.
 • Ledige stillinger

  Høyskolen Kristiania har et kontinuerlig behov for tilgang til dyktige fagfolk. Dette kan være alt fra korte gjesteforelesninger til faste ansettelser.

Schools og institutter

Høyskolen Kristiania har fire schools, med tilhørende institutter. Høyskolen Kristianias faglige utvikling spenner bredt, og samlet sett er vi godt posisjonert til å bidra til behovet for flerfaglige løsninger på samfunnets utfordringer. Vår kunnskapsproduksjon skal komme samfunnet til nytte, og da især bransjene som forskning er rettet mot. Det er derfor viktig at den faglige utviklingen leverer på relevans.

School of Arts, Design, and Media

School of Arts, Design, and Media er med sine 1700 studenter og 130 faglige årsverk det største kreative og kunstfaglige miljøet på universitets- og høyskolenivå i Norge. Viten- og kunnskapsproduksjonen knytter sammen både forskning og praksis.

Tilhørende institutter:

School of Communication, Leadership and Marketing

Forskningen ved School of Communication, Leadership and Marketing adresserer organisatoriske, samfunnsmessige og globale utfordringer, og er instrumenter for koordinering, samarbeid og beslutningstaking.

Tilhørende institutter:

School of Economics, Innovation and Technology

Forskningen ved Schools of Economics, Innovation and Technology har hovedvekt på økonomi, innovasjon og digitalisering. Inkludert er anvendt informatikk, informasjonssystemer og interaksjon mellom teknologi og menneske, samt innovasjon.

Tilhørende institutter:

School of Health Sciences

Forskningen ved School of Health Sciences har mennesket i sentrum, på ulike måter. Fagområdene spenner fra helsefremming, forebygging, rehabilitering og behandling, til læring og utvikling, samt arbeidsrett, markedsrett og helserett.

Tilhørende seksjoner:

Forskningssamarbeid