Institutt for scenekunst

Med et sterkt fokus på en arbeidslivsrelevant og praksisnær utdannelse tilbyr Institutt for scenekunst tre bachelorstudier: Musikkteater, Dansekunst og Skuespill. 

Instituttet har sine røtter i Norges Dansehøyskole, skuespillerutdanningen på NISS/Westerdals og Musikkteaterhøyskolen. 

Vår faglige stab har en stor andel utøvende og skapende kunstnere, som er og har vært aktive i scenekunstfeltet. De er faglig oppdaterte og pådrivere for kunnskapsutviklingen. Gjennom kunstnerisk utviklingsarbeid, både i samarbeid med teatre og kompanier nasjonalt og med internasjonale institusjoner, bedrives kunstnerisk forskning på høyt nivå. I akademisk forskning setter vi scenekunsten inn i en større kontekst med praksisnære problemstillinger. Et utstrakt og aktivt pedagogisk utviklingsarbeid driver frem banebrytende og nye pedagogiske ideer for hvordan man skal undervise effektivt innenfor scenekunstfeltet på høyt nivå. 

Skuespillutdanningen har spesialisering innen filmskuespill og samtidsteater, dansekunst har spesialisering innen samtidsdans og jazzdans, og musikkteater består av kombinasjonen sang, dans og skuespill.   

Kjernen i alle tre studieprogrammene er å inspirere studentene våre til å innta en selvstendig og nysgjerrig holdning til egen kunstnerisk utvikling, og samtidig se seg selv i en større samfunnskontekst. Derfor utfordrer vi studentene våre til å arbeide systematisk, metodisk, kritisk og selvstendig med faget sitt, blant annet gjennom å bli inkludert i instituttets forskning og kunstneriske utviklingsarbeid, men også gjennom tverrfaglige prosjekter med studenter fra andre kunstfaglige studieprogram, som musikkfag, film og TV, manus og lyd.   

Studentene arbeider gjennom studiet sammen med de beste nasjonale og internasjonale gjestepedagogene. Med prestisjetunge internasjonale samarbeidsskoler sørger vi for at våre studenter finner attraktive muligheter for utveksling, samt at vi får besøk av deres studenter og pedagoger. 

Aktuelt fra instituttet

 • EU-prosjekt ender opp på Vega scene
  Institutt for scenekunst

  EU-prosjekt ender opp på Vega scene

  “Aaron” er navnet på teateroppsetningen som har premiere på Vega scene 28. mars. Det er eksterne EU-midler på 1,2 millioner kroner som har finansiert forestillingen.
  Les mer
 • – Improvisasjonsdans er et bilde på livet selv
  Institutt for scenekunst

  – Improvisasjonsdans er et bilde på livet selv

  Vi har alle vært der: Stått i et gap, stått fast. Hva gjør jeg nå? Improvisasjonsdansere oppsøker slike situasjoner og lærer av dem.
  Les mer
 • Sorg som samtidsdans
  Institutt for scenekunst

  Sorg som samtidsdans

  Professor i dans, Kari Hoaas, har skapt mer enn 50 koreografiske verk. I «Shadowland» koreograferer og danser hun vår globale sorg.
  Les mer

Studier

Kalender