Skuespillere på sett. Bachelor i skuespill ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Skuespill

Ikke bare drøm om et liv på scenen eller foran kameraet – ta vår skuespillerutdanning og gjør drømmen mulig!

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Er du tykkhudet og emosjonell, dynamisk og målrettet, kunstnerisk og metodisk? Elsker du å fordype deg i roller, komme under huden på karakterer, utforske virkningen av subtile bevegelser eller effekten av stemmebruk? 

En bachelor i skuespill fra Høyskolen Kristiania gir deg det praktiske og teoretiske grunnlaget du trenger for å skape din egen rolle i denne bransjen.

Om du søker deg mot teater, film, performance, dubbing eller TV vil du gjennom studieløpet få undervisning og inspirasjon fra fagfolk som er aktive i bransjen – i dag!

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du? 

Med denne utdanningen får du opplæring i skuespillerteknikker og -metoder, tale, stemmebruk, sang og bevegelsesfag.

I samarbeid med film- og teaterbransjen og studenter fra de andre studieprogrammene jobber du med prosjekter og i workshops. Hit hentes høyt profilerte gjestelærere fra inn- og utland. Tredje året velger du fordypning innen film, teater eller performance. Arbeidet du gjør hos oss resulterer i visninger, filmer og forestillinger.

Samarbeid med nasjonale og internasjonale regissører, skuespillerer og pedagoger aktualiserer studiet og gir studentene en bransjenær tilnærming til teater, samtidskunst og film på et internasjonalt nivå.

Jobbmuligheter

Høyskolen gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med framtidige samarbeidspartnere innenfor bransjen.

Men en bachelor i skuespill kan du bl.a jobbe med:

  • Scene
  • Film
  • TV
  • Lydmedier
  • Eventer
  • Opplesning
  • Spill

Du kan lage film med venner, eller knytte internasjonale kontakter. Du kan spille teater for barn, eller delta i tverrfaglige eksperimenter. Du lærer å øke dine egne muligheter i arbeidslivet, f.eks. gjennom å utvikle egne forestillinger, presentere deg for bransjefolk og få en oversikt over fagfeltet.

Tidligere studenter har blant annet fått jobb på Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Oslo Nye Teater, Brageteatret, Tigerstadsteatret, Nordland teater, Haugesund teater, på film og i NRK.

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier både i inn- og utland.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i skuespill på Institutt for scenekunst, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT og NISS, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på skuespill? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Liv Sandvik
Les mer om Liv

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer