Hvorfor velge Kristiania?

Utdanningen hos oss skal føre til et yrke du kan leve av. Derfor er Kristiania tett på arbeidslivet!

Utdanning som gir jobb

I over 100 år har Kristiania har utdannet mennesker til yrkene arbeidslivet trenger. Våre forelesere er som regel en god blanding av praktikere og teoretikere. Det vil si at de både har en tung, akademisk bakgrunn, i tillegg til at de har betydelig praktisk erfaring fra arbeidslivet. 

Vi gjør alt vi kan for å gi deg høyere utdanning som fører til jobb. Her er noen eksempler:

Dyktige forelesere med lang erfaring fra næringslivet: Våre forelesere har selv erfaring fra yrkene du utdanner deg til, og vet hva som trengs for å lykkes. Dessuten har vi ofte kjente gjesteforelesere fra store bedrifter og organisasjoner. Deres kunnskap og erfaring er også essensielle for din læring.

Elin Ørjaseter holder en forelesning.
Elin Ørjasæter er en av våre mest profilerte forelesere. Hun er dosent i HR og arbeidsliv og har yrkesbakgrunn som fagforeningsforhandler, personaldirektør og økonomikommentator for å nevne noe.

Utdanningene arbeidsgiverne etterspør: Gjennom våre bransjeråd  inkluderer vi arbeidslivet i studiene våre, slik at utdanningene er kvalitetssikret og tilpasset arbeidsgivernes behov. Dette sikrer at våre studenter får den kunnskapen arbeidslivet faktisk etterspør.

Du blir sett: Kristiania kjennetegnes ved at vi ofte har undervisning i mindre klasser. Det gjør at du blir bedre kjent med foreleserne dine, og at du får tettere oppfølging gjennom studiene.

Det nyeste utstyret: Utstyret, programvaren og maskinene du bruker i undervisningen holder det samme nivået som i bransjen du skal jobbe i. Det gjør at du stiller enda sterkere i jobbjakten.

En student sitter med ulike prøver på biolaben.
Biolaben er et laboratorium for helsestudentene. Her har vi avansert utstyr for ulike forsøk innen biomedisin.

Praksis/internship: Nesten alle studier gir deg mulighet til å ha praksis i en bedrift eller dra på utveksling. Som praksisstudent jobber du som en vanlig ansatt i en bedrift, og får bruke kunnskapene du har tilegnet deg gjennom studiet. Dette gjør at du stiller ekstra forberedt på livet etter studiene. Flere studenter opplever også å få jobbtilbud fra praksisbedriftene sine.

Hjelp til å få jobb: Vårt Karrieresenter hjelper deg på veien ut i arbeidslivet. Der får du karriereveiledning, kurs i CV-skriving og jobbsøking, for ikke å snakke om Karrieredagene – vår egen jobbmesse hvor noen av landets største bedrifter kommer for å rekruttere nettopp deg.

Portrett av Mette Lise Martinsen.
Mette Lise Martinsen er en av de hyggelige rådgiverne du møter på Karrieresenteret.

 

 

Et inkluderende studentmiljø

Vi tør påstå at Kristiania sannsynligvis har landets beste studentmiljø. Vi arbeider aktivt for at alle skal føle at de passer inn hos oss, uansett bakgrunn. Studentene har også flere egne foreninger og aktiviteter som bidrar til dette.

En gruppe på fem studenter sitter i en studiesone på skolen og koser seg.
Med studier innen alt fra kunst og design til helse og psykologi, HR, markedsføring og kommunikasjon samt teknologi og innovasjon har vi et bredt spekter av ulike folk og interesser på campus!

Kristiania er for alle: Det finnes ikke én bestemt type Kristiania-student. Vi har mange ulike utdanninger innen flere fagområder, derfor vil du som Kristiania-student treffe mange ulike mennesker. Sjansen er veldig stor for at du vil bli kjent med andre som liker det samme som deg. Les mer om studentmiljøet her!

Fadderuke: Studietiden ved Kristiania starter med Norges råeste fadderuke: Into Campus! Med eget festivaltelt på Youngstorget i Oslo legger vi rette for tidenes oppstartsuke for våre nye studenter og deres faddere. I både Oslo og Bergen arrangeres det konserter, bli kjent-aktiviteter og mange andre aktiviteter som gjør det lett å knytte bånd både innad i og på tvers av ulike studieretninger.

Nye studenter på et Into Campus arrangement på Youngstorget.
På fadderuken Into Campus får du venner for livet<3

Studentforening: Studentunionen er våre studenters egen interesseorganisasjon. De arrangerer Into Campus, i tillegg til mange sosiale tilstelninger i løpet av semesteret!

Studiemestring: Avdeling for studentoppfølging (AFSO) består av rådgivere som kan hjelpe deg med nær sagt alt du lurer på rundt studier og studentlivet. Om du trenger tilrettelagt undervisning, hjelp til å organisere studiehverdagen eller lignende, er AFSO der for deg.

Inger og Trine står og deler ut kaffe på bygget vårt i Kvadraturen.
I tillegg til rådgivning holder AFSO i ulike arrangementer for studentene. Her markerer Inger Vig fra AFSO Verdensdagen for psykisk helse, sammen med rektor Trine J. Meza.

Rådgivning: Kristiania har egne sosialrådgivere. Dette er et lavterskeltilbud for deg som ønsker å snakke med noen om nær sagt hva det måtte være.

Bli kjent med andre: Linjeforeninger og egne aktivitetsgrupper gjør det lett å møte andre som har den samme interessen som deg selv.

Studentpub: Studentpuber på campus legger til rette for sosiale happenings etter at skoledagen er over. Pubene drives av studentene selv gjennom frivillige verv, så her er det også mulighet for å engasjere seg og bli kjent med nye folk! 

Oversiktsbilde av studentbaren i Bergen.
Vi har flere barer på campus, her ser du studentbaren i Bergen!

Andre aktiviteter: Kristiania har et eget fond som studenter kan søke midler fra, til sosiale tiltak for alle på campus.

 

Kunnskap både du og samfunnet trenger

Kristiania er en uavhengig, ideell stiftelse hvis formål er undervisning og forskning. Det betyr at alt økonomisk overskudd brukes til å styrke høyskolens fag- og læringsmiljø.

Vår historie startet med opprettelsen av Norsk korrespondanceskole (NKS) i 1914, og siden den gang har vi bare vokst. Gjennom årenes løp har mange kjente institusjoner blitt en del av Kristiania-familien, som for eksempel Westerdals, NITH og Norges Dansehøyskole. 

Vi er opptatt av livslang læring – hos oss skal du som student få den mest relevante og oppdaterte utdanningen på feltet, uansett hva og når du vil studere. 

Det er derfor vi tilbyr utdanninger på fagskole-, års-, bachelor-, og masternivå, både i Oslo, Bergen og på nett. Selvfølgelig har vi også videreutdanning for deg som vil bli enda bedre i din nåværende jobb – eller kanskje bytte karriere.

Felles for alle våre utdanninger er nærheten til bransjene, og at vi deler vår kunnskap med samfunnet. 

Flere tilbud

Alle tilbud