• Velkommen til våre campus

   Se våre campus i hjertet av Oslo og Bergen.
  • Fantastiske fasiliteter

   Bruk det samme utstyret og teknologien som venter deg i arbeidslivet.
  • Du blir fulgt opp

   Vi hjelper deg gjennom studiene.

Utdanning som gir jobb

Kvinnelig student foran murbygg,
Foto: Høyskolen Kristiania/Haakon Dueland.

Høyskolen Kristiania har utdannet mennesker til yrkene arbeidslivet trenger, i over 100 år. Det er fordi våre forelesere selv har erfaring fra bransjen og noen av landets største bedrifter, og fordi våre forskere er blant landets beste på sine felt.

Vi gjør alltid det vi kan for å gi deg høyere utdanning som fører til jobb. Her er noen eksempler:

 • Norges kanskje beste forelesere: Våre forelesere har selv erfaring fra yrkene du vil ha, og vet hva som trengs for å lykkes. Dessuten har vi ofte kjente gjesteforelesere fra store bedrifter og organisasjoner. Deres kunnskap og erfaring er uvurderlig for din læring.
 • Utdanningene arbeidsgiverne etterspør: Gjennom våre bransjeråd inkluderer vi arbeidslivet i studiene våre, slik at utdanningene er kvalitetssikret og tilpasset arbeidsgivernes behov. Dette sikrer at våre studenter får den kunnskapen arbeidslivet faktisk etterspør.
 • Du blir sett: Kristiania kjennetegnes ved at man ofte har undervisning i mindre klasser. Det gjør at du blir bedre kjent med foreleseren din, og at du får tettere oppfølging gjennom studiene.
 • Det nyeste utstyret: Utstyret, programvaren og maskinene du bruker i undervisningen holder det samme nivået som i bransjen du skal jobbe i. Det gjør at du stiller enda sterkere i jobbjakten.
 • Praksis/internship: Nesten alle studier gir deg mulighet til å ha praksis i en bedrift som passer med faget du studerer, eller utveksling. Som praksisstudent jobber du som en vanlig ansatt i en bedrift, og får bruke kunnskapene du har tilegnet deg gjennom studiet. Dette gjør at du stiller ekstra forberedt på livet etter studiene, men flere studenter opplever også å få jobbtilbud fra praksisbedriftene sine.
 • Hjelp til å få jobb: Vårt Karrieresenter hjelper deg på veien ut i arbeidslivet. Der får du karriereveiledning, kurs i CV-skriving og jobbsøking, for ikke å snakke om Karrieredagene – vår egen jobbmesse hvor noen av landets største bedrifter kommer for å rekruttere nettopp deg.

Et inkluderende studentmiljø

fire studenter sitter ved bord langs vindu.
Foto: Høyskolen Kristiania/Haakon Dueland.

Vi tør påstå at Kristiania sannsynligvis har landets beste studentmiljø. Vi arbeider aktivt for at alle skal føle at de passer inn hos oss, uansett bakgrunn. Studentene har også flere egne foreninger og aktiviteter som bidrar til dette.

 • Kristiania er for alle: Det finnes ikke én bestemt type Kristiania-student. Vi har mange ulike utdanninger innen flere fagområder, derfor vil du som Kristiania-student treffe mange ulike mennesker. Sjansen er derfor veldig stor for at du vil bli kjent med andre som liker det samme som deg. Les mer om studentmiljøet her!
 • Fadderuke: Studietiden ved Kristiania starter med Into Campus. Dette er mer enn en vanlig fadderuke; ved Kristiania består fadderuken også av faglige opplegg, bli kjent-aktiviteter og mange tilbud som gjør det lettere å knytte bånd både i og på tvers av studieretninger.
 • Studentforening: Studentunionen er våre studenters egen interesseorganisasjon. De arrangerer Into Campus, i tillegg til mange sosiale tilstelninger i løpet av semesteret.
 • Studiemestring: Avdeling for studentoppfølging (AFSO) består av rådgivere som kan hjelpe deg med nær sagt alt du lurer på rundt studier og studentlivet. Om du trenger tilrettelagt undervisning, hjelp til å organisere studiehverdagen eller lignende, er AFSO der for deg.
 • Rådgivning: Kristiania har egne sosialrådgivere. Dette er et lavterskeltilbud for deg som ønsker å snakke med noen om nær sagt hva det måtte være.
 • Bli kjent med andre: Linjeforeninger og egne aktivitetsgrupper gjør det lett å møte andre som har den samme interessen som deg selv.
 • Studentpub: Egne studentpuber på campus gjør at Kristiania-studenter har sine egne tilholdssteder, som de også driver selv.
 • Aktiviteter: Kristiania har et eget fond som studenter kan søke midler fra, til sosiale tiltak for alle på campus.
 • Video: Slik ser våre campus ut!

  Video: Slik ser våre campus ut!

  Les mer
 • Faglig utvikling – også etter forelesning

  Faglig utvikling – også etter forelesning

  Les mer
 • Video: Slik er vi bransjenære!

  Video: Slik er vi bransjenære!

  Les mer
 • Studentlivet er mer enn bare studier

  Studentlivet er mer enn bare studier

  Les mer

Se alle tilbud

Alle tilbud

Kunnskapen samfunnet trenger

Høyskolen Kristiania er en uavhengig, ideell stiftelse. Vår historie startet med opprettelsen av Norsk korrespondanceskole (NKS) i 1914, og siden den gang har vi bare vokst. Gjennom årenes løp har mange kjente institusjoner blitt en del av Kristiania-familien (Westerdals ACT, NITH, Norges Kreative Høyskole og fagskole, Markedshøyskolen, NISS, ESMOD, Musikkteaterhøyskolen og Norges dansehøyskole, for å nevne noen).

Livslang læring ved Kristiania betyr at du som student skal få den mest relevante og oppdaterte utdanningen på feltet, uansett hva du vil studere. Det er derfor vi tilbyr utdanninger på fagskole-, bachelor-, og masternivå, både på nett og stedlig. Du kan også velge å ta et årsstudium, eller å studere på nett. Selvfølgelig har vi også videreutdanning for deg som vil bli enda bedre i din nåværende jobb – eller kanskje bytte karriere.

Felles for alle våre utdanninger er nærheten til bransjene, og at vi deler vår kunnskap med samfunnet. Her kan du lese mer om vår forskning og vår fagstab:

Kunnskap Kristiania

 • Blokkjedeteknologi skaper tillit der det trengs mest 
  Kunnskap Kristiania

  Blokkjedeteknologi skaper tillit der det trengs mest 

  I land som mangler gode, offentlige tjenester kan blokkjedeteknologi løse oppgaver tradisjonelle institusjoner ikke har greid å gjennomføre. 
  Les mer
 • Abortstriden kaster demokratiet ut i ukjent mørke
  Kunnskap Kristiania

  Abortstriden kaster demokratiet ut i ukjent mørke

  Reverseringen av abortloven er et trist eksempel på at amerikansk høyesterett er en ødelagt institusjon, skriver Ketil Raknes.
  Les mer
 • Dette kan mosjonister lære av verdens beste langdistanseløpere
  Kunnskap Kristiania

  Dette kan mosjonister lære av verdens beste langdistanseløpere

  Mosjonister kan benytte samme treningsprinsipper og metoder som verdens beste langdistanseløpere for bedre helse og fysisk kapasitet.
  Les mer
 • Slik blir fremtiden i 3D-grafikken for spill, film og visualisering
  Kunnskap Kristiania

  Slik blir fremtiden i 3D-grafikken for spill, film og visualisering

  Behovet for realisme er en trend som preger 3D-grafikeres arbeid.
  Les mer

Forskningsnyheter

 • Regissør på Europas teaterscener
  Forskning

  Regissør på Europas teaterscener

  Regissør og professor Piotr Cholodzinski har satt opp over 50 forestillinger og høstet applaus over hele verden. Han har etablert bachelorutdanning i skuespill ved Høyskolen Kristiania. I april sto han selv på scenen med tiltredelsesforelesning som markerte opprykket til professor.
  Les mer
 • Fra Stortinget til Kristiania
  Forskning

  Fra Stortinget til Kristiania

  Førsteamanuensis Stephan Hamberg er ansatt som ny dekan ved School of Doctoral Studies på Høyskolen Kristiania.
  Les mer
 • Publiseringstallene øker
  Forskning

  Publiseringstallene øker

  Den årlige oversikten over publiseringstall er nå klar og Høyskolen Kristiania fortsetter å øke produksjonen.
  Les mer
 • Målstyring i skolen: La lærerne være ekspertene i klasserommet
  Forskning

  Målstyring i skolen: La lærerne være ekspertene i klasserommet

  Markedsstyring i Osloskolen fører til at lærere ved såkalte B-skoler har mindre pedagogisk frihet enn lærere ved såkalte A-skoler.
  Les mer