Foto av 7 kvinner og en mann på en gate.
Linjeforeningene for HR og KIF trakk fulle hus da de inviterte til foredrag. Fra venstre: Silje Strøm, Frida Lunde, Kate Linerudt, Hanna Øvretveit, Anita Krohn Traaseth, Amalie Midttveit, Andrine Romestrand, Ivar Øydvin.Foto: Høyskolen Kristiania/Petter Lønningen
Foto av kvinne som snakker til forsamling.
– Studenter som ikke har rukket å få så mye erfaring, må tørre å være annerledes på andre måter når de søker jobb, sa Traaseth.Foto: Høyskolen Kristiania/Petter Lønningen

– Det var ingen ting ved min bakgrunn som tilsa at jeg skulle bli toppleder. Mine foreldre hadde som mål at jeg skulle begynne på videregående skole, da ville jeg uansett vært den i familien med mest utdanning i min familie, sa Traaseth til flere hundre studenter som hadde møtt opp for å høre på.

Traaseth fortsatte med å fortelle om at hun aldri hadde vært best på skolen. Som regel var karakterene helt gjennomsnittlige, og det var nok andre ting ved studentlivet som fristet mer, inrømte hun med glimt i øyet.

Det var ingen ting ved min bakgrunn som tilsa at jeg skulle bli toppleder.

– En dag så jeg at IBM hadde utlyste flere stillinger, og jeg oppfylte ikke et eneste krav, bortsett fra at jeg hadde det de kalte for et «optimistisk sinn» i utlysningen. Det kunne ingen ta fra meg. Og så skrev jeg en søknad basert på triksene jeg hadde lært i kommunikasjon og ledelse.

«Var overhodet ikke kvalifisert»

Svaret kom snart. Over telefonen fikk Traaseth beskjed om at hun «overhodet ikke var kvalifisert», men at de gjerne ville ha en prat med henne likevel.

– Studenter som ikke har rukket å få så mye erfaring, må tørre å være annerledes. Ikke vær A4 hvis du har andre ideer. Det gjør at du kan finne din plass, sa Traaseth til publikum.

– Noe av det som ga mest inntrykk av foredraget må være hvordan ulike opplevelser gjennom livet, på godt og vondt – kan være med på å forme måten vi tar ulike valg på når det gjelder karriere. Anita er og blir et forbilde for mange som deltok på foredraget. Og ekstra fint var det at hun inviterte alle som deltok på foredraget, inn i hennes plattform Vriml som er et slags nettverksbygging for de med ambisjoner og ønsker ekstra faglig påfyll og tips, sier Kate Linerudt, markedsansvarlig for Linjeforeningen for HR i Bergen.

Anita_Krohn_Traaseth_Hoyskolen_Kristiania3.jpg
Anita Krohn Traaseth er ett av mange spennende navn som besøker campus Bergen i regi av linjeforeningene.Foto: Høyskolen Kristiania/Petter Lønningen

Viktig for både samhold og studier

Linjeforeninger er foreninger av og for studentene ved Kristiania. De arrangerer blant annet ulike typer faglig relevante samlinger for studentene innen de ulike studieretningene, og arrangementet med Traaseth var et samarbeid mellom linjeforeningene for HR, og Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling.

– Linjeforeningen for HR ønsker først og fremst å være en synlig organisasjon som vil skape økt trivsel og faglig kunnskap blant studentene. Det å knytte alle studieretningene innenfor HR samme med Linjeforeningen gjør at det blir et fellesskap. Alle HR-studenter er velkomne til å engasjere seg. Vi prøver å engasjere flest mulig ved å bruke sosiale medier for å nå ut til alle,  og det har sett ut til å fungere veldig bra, forteller Linerudt.

Ønsker flere medlemmer

Linerudt røper at det kommer flere og større arrangementer fremover, men på nyåret skal et nytt styre på plass.

– Vi har allerede en del interesserte som ønsker å være en del av foreningen, så det er veldig gøy at interessen for å være med er såpass stor! Da kan vi med hånden på hjerte si at vi har gjort noe riktig og fint for studentene, den dagen vi trer av, avslutter hun.