Go to main content

Her får du fordypet deg ytterligere innenfor et fagfelt, og vil få kunnskap mange bedrifter etterspør. Vi tilbyr flere masterprogram, som alle gir 120 studiepoeng og store muligheter videre.

 • Student og foreleser foran en PC. Master i markedsføringsledelse ved Høyskolen Kristiania.

  Master i markedsføringsledelse

  Med små klasser og bransjenære forelesere, tilbyr vi en mastergrad av høy kvalitet til engasjerte kandidater.
 • Master of Human-Computer Interaction

  Studiet for deg som vil bidra til å utvikle fremtidens IT-systemer, med et sterkt fokus på hvordan de oppleves av brukeren.
 • Student viser frem en presentasjon på PC-en. Master i ledelse ved Høyskolen Kristiania.

  Master i ledelse

  Dette er en mastergrad som kvalifiserer deg til en rekke spennende jobber i både privat og offentlig sektor.
 • Forleser foran studenter. Master of Applied Computer Science – Software Integration ved Høyskolen Kristiania.

  Master of Applied Computer Science with Specialization in Software Integration

  Få innsikt og kompetanse i hvordan du knytter teknologiske muligheter innen IT opp mot næringslivets behov.
 • Studenter jobber med briller for eye tracking. Master of Information Systems – Digital Business Systems ved Høyskolen Kristiania.

  Master of Information Systems: Digital Business Systems

  Dette er studiet som gjør deg til en brobygger mellom teknologi og organisasjoner.
 • Student foran en PC. Master of Information Systems – Management and Innovation ved Høyskolen Kristiania.

  Master of Information Systems: Management and Innovation

  Utdanningen for deg som ønsker en karriere som forretningsanalytiker, som sikter mot en lederstilling, og som ikke bare vil forstå, men også utvikle morgendagens teknologi.
 • Master i anvendt folkehelsevitenskap

  Utdanningen for deg som vil løse fremtidens folkehelseproblemer, både lokalt og globalt.
 • Master i treningsvitenskap

  Studiet gir deg spisset kunnskap om trening, testing og adaptasjon innenfor styrke, utholdenhet og motorikk.

Hva er en master? 

En mastergrad er en akademisk grad som høyskoler og universiteter deler ut når du har gjennomført et studium som krever svært god innsikt i et bestemt fagområde. Ved fullført og bestått masterutdanning over to år (heltid) eller tre år (deltid) får du 120 studiepoeng. 

Mastergradkandidater forventes blant annet å ha avansert kunnskap om teoretiske og anvendte metoder, gode ferdigheter i analyse, evnen til kritisk evaluering og til å løse komplekse problemer. Dette er  egenskaper som gjør deg enda mer ettertraktet hos arbeidsgivere. 

Oppfyller du alle kravene? Her finner du mer informasjon

Kvalifiserer jeg til en masterutdanning? 

For å bli tatt opp som student på masterprogram hos oss må du dokumentere generell studiekompetanse eller realkompetanse, samt ha oppnådd bachelorgrad eller tilsvarende på minimum 180 studiepoeng.

I tillegg har hver av våre mastergrader egne opptakskriterier som du må kunne oppfylle. Denne informasjonen finner du under opptakskravene på hvert enkelt studium. 

Hvorfor mastergrad på Høyskolen Kristiania? 

Som mastergradsstudent hos oss vil du møte et profesjonelt nettverk av forelesere og veilledere som vil utfordre deg til å oppnå dine beste resultater. 

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningen, og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med. 

Våre mastergrader har i tillegg få studenter i hver klasse, noe som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Master på deltid eller nett? 

Høyskolen Kristiania tilbyr flere av sine masterutdanninger på deltid. I stedet for to år, bruker du tre år på å fullføre. Fordelen med å studere deltid er at du lettere kan kombinere masterutdanningen din med yrkes- og familieliv. 

Velger du nettstudier får du i tillegg fleksibiliteten til å studere hvor og når du vil. Høyskolen Kristiania samarbeider med anerkjente Heriot-Watt University i Edinburgh, Skottland, og tilbyr tre mastergrader i verdensklasse via nettstudier.  

Hvilken mastergrad bør jeg velge? 

Er du god på teknologisk utvikling? Er du den fødte ledertypen? Er markedsføring noe du elsker? 

Det finnes ingen fasit på hvilken mastergrad du bør studere. Her er det interessen og ferdighetene dine som gjelder. 

Når du finner et spennende tema som du ønsker å fordype deg i, er det bare å sende å sette i gang.  Konkurransen om de beste jobbene har aldri vært tøffere, og med en mastergrad vet arbeidsgivere at du er topp utdannet.

Lønner det seg med en høyere grad? 

Masterkandidater er mer ettertraktet blant arbeidsgivere ettersom de har gått i dybden på sitt fagfelt og kan brukes til mer omfattende oppgaver. Dette betyr også at de kan forvente en høyere lønn enn bachelorkandidater. 

Tall fra SSB (2018) viser at gjennomsnittslønnen til kandidater med mastergrad og doktorgrad er 25% høyere enn for kandidater med bachelorgrad. 

Det er også flertallige jobber som kun er tilgjengelig for jobbsøkere med mastergrad. For eksempel søker de fleste toppselskapene i Norge fortrinnsvis kun etter masterkandidater til trainee-stillingene sine, nettopp fordi de ønsker seg de beste kandidatene.