Karan ser direkte inn i kameraet foran en grønn hekk, han har på seg mørke klær og en rutete jakke
"Jeg følte meg godt rustet med en Master i ledelse og tenkte på meg selv som en god kandidat" - Karan BhellayFoto: Foto: Kristiania/Mathilde Seppola Danø

– Jeg skal begynne i en såkalt graduate-stilling som er spesielt tilpasset nyutdannede. Her skal jeg rotere innenfor HR-avdelingen i ulike arenaer i to år, før vi finner ut av hvor jeg passer best. Jeg er veldig spent og gleder meg utrolig mye, sier Karan.

Stilte forberedt til jobbsøknadsprosessen

Tidlig hvert høstsemester er det typisk at store selskaper, slik som Equinor, legger ut slike graduate-stillinger, og dette var Karan fullt forberedt på. Han hadde finpusset på CV-en og alltid lagt til nye, relevante erfaringer der etter hvert som de dukket opp. Dessuten gjorde han mye research i forkant for å fange oppmerksomheten til selskapet.

Jeg følte meg godt rustet med en master i ledelse og tenkte på meg selv som en god kandidat. Etter et slikt utdanningsløp har man tilegnet seg mye ettertraktet kunnskap, selv om man kanskje ikke har så mye direkte erfaring.

– Jeg tror gode forberedelser er viktig i jobbsøkingsprosessen. Det følger selvfølgelig også med masse nerver, ettersom det er noe man har jobbet hardt for, men det er helt naturlig. Det viktigste er å ha troen på seg selv, forteller Karan.

Karan gleder seg til å ta fatt på karrieren, og ser frem til nye utfordringer i et nytt miljø. Han tror han ble en attraktiv kandidat ettersom master i ledelse byr på et bredt spekter av emner, både innen økonomi, ledelse og psykologi.

Jeg følte meg godt rustet med en master i ledelse og tenkte på meg selv som en god kandidat. Etter et slikt utdanningsløp har man tilegnet seg mye ettertraktet kunnskap, selv om man kanskje ikke har så mye direkte erfaring, sier Karan.

– Alt vi lærer er fremtids- og karriererettet

Karan valgte Master i ledelse da han fikk inntrykk av at det var en fremtidsrettet mastergrad med mye fokus på forskning og praksis. Han forteller at foreleserne har mye erfaring fra bransjen, i tillegg til gjesteforelesere som kommer direkte fra næringslivet. Han har lyst til å arbeide med mennesker og lære mer om mennesker innad en organisasjon.

– Alt vi lærer er fremtids- og karriererettet. Foreleserne motiverer og pusher studentene til å gjøre sitt beste, noe som blir satt pris på, forteller Karan.

Foreleserne er også lett tilgjengelig og har stort fokus på at alle skal ha det bra. Selv har Karan fått gode tips til CVen og referanse fra forelesere, som han tar med seg videre. Han legger også til at foreleserne er gode veiledere som kan hjelpe deg med det meste.

– På Kristiania er det stort fokus på deg som person. Du får tett oppfølging og føler deg ikke usynlig i et stort auditorium, sier Karan.

Anbefaler å studere i Bergen

På studiet er klassene små og preget av tette relasjoner. Alle kjenner alle, til og med foreleserne. Karan forteller at klassen har blitt en liten kjerne, som finner på mye sammen utenfor studiet. Det har blitt arrangert påskelunsj, julebord og sommerfest med de andre medstudentene.

 Siden vi var en liten klasse med godt samhold var det ikke skummelt å spørre om ting eller rekke opp hånda, som regel er det noen som lurer på det samme som deg, sier Karan.

– Siden vi var en liten klasse med godt samhold var det ikke skummelt å spørre om ting eller rekke opp hånda, som regel er det noen som lurer på det samme som deg, sier Karan.

Karan vil anbefale en master i ledelse til alle som er nysgjerrige på ledelsesfaget og til de som ønsker å jobbe i team, ettersom det er mye samarbeid på studie. En Master i ledelse kan fullføres både i Oslo og Bergen, og Karan har stortrives i sistnevnte by.

– Bergen er en superfin studentby. Det er på en måte en liten storby med gangavstand til alt. Det er litt mye regn, men det er verdt det, avslutter Karan.

Block til master i ledelse

 • Student på takterasse med utsikt over Oslo.

  Vil du vite mer om Master i ledelse?

  Gode ledere får både offentlige og private organisasjoner, bedrifter og selskaper til å gå rundt. Lyst til å forme din egen arbeidshverdag og drive din bransje fremover? Ta en master i ledelse!
  Les alt om utdanningen her!
 • Trine Laugaland smiler mot kameraet med to lilla sofaer bak seg

  Trine har også tatt en Master i ledelse

  Her kan du lese om hennes studietid og hva hun gjør nå!
  Les mer her!