Etter tre år med studier på fulltid, og en praksisperiode ute i felten, kan dine 180 studiepoeng enten brukes som en billett inn i arbeidslivet eller et steg mot en mastergrad. 

Populære bachelorstudier

Se alle bachelorstudier
 • Smilende studenter under forelesning. Bachelor i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i HR og personalledelse

  HR-rollen har blitt viktigere enn noensinne. Med denne utdanningen får du kunnskaper og ferdigheter som gjør deg til en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet.
 • Skuespillere på sett. Bachelor i skuespill ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i skuespill

  Ikke bare drøm om et liv på scenen eller foran kameraet – ta vår skuespillerutdanning og gjør drømmen mulig!
 • Studenter diskuterer interiørdetaljer rundt en Mac. Bachelor i interiørarkitektur ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i interiørarkitektur

  Dette er en utdanning som er rik på muligheter! Vi tilbyr Norges eneste rene bachelorgrad i interiørarkitektur.
 • Studenter jobber sammen rundt et bord. Bachelor i anvendt psykologi ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i anvendt psykologi

  Med denne utdanningen blir du utrustet med kunnskaper og ferdigheter som kommer til nytte i en rekke ulike yrker.
 • Foreleser foran en klasse studenter. Bachelor i markedsføring og salgsledelse ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i markedsføring og salgsledelse

  Kombinasjon av markedsføringsfag og salgsledelse gjør deg til mer enn en selger.
 • Kode på en PC-skjerm. Bachelor i informasjonsteknologi - Programmering ved Høyskolen Kristiania.

  Bachelor i informasjonsteknologi – Programmering

  Vi tilbyr en industrirettet IT-utdanning som gir deg verdifulle kunnskaper og muligheter innen en bransje i vekst.

Hva er en bachelor? 

En bachelorgrad er en utdanning ved en høyskole eller et universitet som de fleste går i gang med etter videregående skole. Vanligvis varer denne høyere utdanningen i tre år, men gjerne lengre om du for eksempel tar studiene på deltid. I løpet av tre år blir det seks semestre på skolebenken som hver gir 30 studiepoeng. Totalsummen blir til slutt 180 studiepoeng.

Med en bachelorgrad åpner du dørene til arbeidslivet eller til høyere utdanning i fremtiden. En bachelorgrad er med andre ord fundamentet som du bygger karrieren din på!

Kvalifiserer jeg til en bachelorutdanning?

For å kunne søke deg inn på en bachelorgrad må du ha fullført og bestått 3-årig videregående opplæring som gir generell studiekompetanse. 

Du kan også benytte deg av 23/5-regelen. Det betyr at du må være minst 23 år gammel når du søker og ha fem års arbeidserfaring. 

Det finnes også andre metoder for de som ikke har fullført og bestått videregående skole, blant annet realfagskompetanse og yrkesfag med påbygning. 

Hvorfor bachelor på Høyskolen Kristiania?

Vi legger stor vekt på at du skal være forberedt på livet etter studiene. For å få til det lytter vi først og fremst til hva arbeidsmarkedet etterspør av kompetanse, og utdanner kandidater som svarer på det behovet, og mer til. 

I løpet av studietiden din hos oss vil du blant annet få løse problemstillinger og utfordringer hentet direkte fra arbeidslivet. I tillegg kan du velge praksisplass hos anerkjente bedrifter, noe som vil gi deg yttterligere verdifull erfaring. 

Foreleserne ved Høyskolen Kristiania har også lang fartstid fra næringslivet, noe som gjør at de vet hva arbeidsmarkedet krever av nyutdannede jobbsøkere.

Derfor kan du være sikker på at du vil tilegne deg de kunnskapene og verktøyene som skal til for å lykkes, allerede fra første arbeidsdag. 

Bachelor på deltid eller nett?

Av og til kan man ha behov for å bruke lengre tid på studiene sine, gjerne fordi man ønsker å jobbe samtidig. En slik kombinasjon kan være fordelaktig for mange. Et utvalg av våre bachelorgrader tilbys på deltid.

Nettstudier gir deg enda mer fleksibilitet om du trenger det slik at du kan studere hvor og når du vil, og får tett oppfølging av foreleserne dine.

Visste du at de samme foreleserne som underviser på campus også underviser på nett? I våre digitale klasserom kan du se på videoforelesninger, kommunisere med veillederen din og samarbeide med andre nettstudenter.

Trenger du fleksibilitet? Finn ditt nettstudium og start i dag

Bachelor i utlandet?

Som utvekslingsstudent kan du oppleve nye kulturer, få venner fra hele verden og minner for livet. Høyskolen Kristiania samarbeider med flere anerkjente institusjoner verden over, som blant annet University of California, Berkeley, og ser til at du blir godt ivaretatt dit du velger å dra. 

Arbeidsgivere verdsetter ofte kandidater med internasjonal erfaring.

Kan jeg ta bachelorgrad nummer to? 

Flere studenter velger å kombinere to forskjellige bachelorgrader for å få en enda bedre kompetanse. Om du har flere enkeltfag og/eller studier fra tidligere av kan du også søke om å få laget en sammensatt bachelorgrad. Dette vil avhenge fra studie til studie. 

Ta kontakt med opptaksavdelingen ved Høyskolen Kristiania eller din studieveileder, så hjelper de deg med å finne den beste løsningen.