To personer ler foran en datamaskin.
Mange bedrifter trenger teknologikompetanse, og etterspørselen er økende. Dette gjør IT til en trygg studieretning med mange jobbmuligheter.

Kristiania tilbyr IT-utdanning på både fagskole-, bachelor- og  masternivå.

Felles for alle våre IT-utdanninger er at du får

 • praktiske oppgaver hentet fra arbeidslivet
 • jobbe med verktøy og metoder som blir brukt i bransjen
 • lære av dyktige forelesere med lang erfaring fra næringslivet
 • gode praksismuligheter underveis i studiet
 • bli en del av et inkluderende studiemiljø med høyt engasjement

Hopp til Kristianias IT-utdanninger

Fem råd om valg av IT-utdanning

IT- og teknologibransjen er i vekst, og byr på utallige muligheter.

 1. Velg IT-utdanning basert på interesser og lidenskap. Hvis du syns det er spennende med teknologi, er en IT-utdanning et godt valg. Lag en liste over hvorfor du liker det, og hva du kunne tenkt deg å jobbe med – og bruk gjerne studiesidene våre som inspirasjon! Her finner du informasjon om alt fra studie- til jobbmuligheter, samtidig som du får et inntrykk av studiehverdagen på Kristiania, både faglig og sosialt.

 2. Vurder om du ønsker en matematisk eller mer menneskelig tilnærming til IT. Mens noen utdanninger tar for seg analyse og forskningsmetodikk, dreier andre seg om økonomi og markedsføring. Uansett hva du lander på, har vi studiet for deg.


  Eksempler på matematiske og systematiske IT-studier er Data Science, Programmering og Spillutvikling.

  Er du mer interessert i samspillet mellom mennesker og teknologi, bør du sjekke ut studier som Interaktivt design og E-business.

  Videre utgjør Cybersikkerhet en helt annen, og veldig spennende, del av IT-bransjen. Kompetansen er mer aktuell og etterspurt enn noensinne og passer godt for deg som vil lære å sikre IT-systemer mot angrep.

 3. Bruk studiesidene til å sammenlikne IT-utdanningene. Alle studiene er ulike, og det kan være lurt å bruke litt tid på å undersøke innholdet og fagkombinasjonene. På studiesidene finner du også eksempler på jobbmuligheter, og ikke minst intervjuer med både nåværende og tidligere studenter. Ønsker du en kort introduksjon av hver utdanning, finner du lenker lenger ned på denne siden. God lesing!

 4. Redd for å velge feil? Heldigvis kan du bytte etter førsteåret. Bachelorgradene innen IT har felles førsteår, noe som gir deg fleksibilitet til å bytte retning etter at du har fått litt erfaring med studiet. Spesialiseringen startet på andreåret, og selv da er du ikke lenket til valget ditt. Skulle du oppdage at hjertet banker for noe annet, hjelper vi deg med å se på andre muligheter.

 5. Vil du raskt i jobb? Vurder fagskolestudier innen IT. Studiene går over ett eller to år og legger vekt på praktisk arbeid. Utdanningene passer godt for deg som allerede har noe formell kompetanse, som har erfaring fra arbeidslivet – eller som ønsker å komme raskt i arbeid.

Les mer: IT-bransjen trenger folk - også deg som ikke liker matte

  Bachelorgrader innen IT fra Kristiania 

  De fleste av disse studiene har et felles første år. Du kan ombestemme deg og endre hva du vil spesialisere deg i etter dette. 

  IT utdanning bachelor

  Fagskolestudier innen IT fra Kristiania

  Fagskolestudier er ett- eller toårige. Dette passer for deg som vil bygge på en mer teoretisk utdanning, som allerede har erfaring fra arbeidslivet, eller for deg som vil gå mer praktisk til verks og komme raskt i jobb.  

  Kristiania har mange spennende og praktisk rettede teknologistudier på fagskolenivå. Arbeidslivet etterspør slik kompetanse, og vi tilbyr derfor fagskoleutdanninger spesielt tilpasset bedriftenes behov.

  Fagskoleutdanningene prioriterer praktisk arbeid der du skaper alt fra apper til animasjon. Du får studiepoeng på samme måte som andre studier.

  IT-utdanning fagskole

  Mastergrader innen IT fra Kristiania: 

  Vi tilbyr 10 IT-relaterte mastergrader. 

  Mastergrader innen IT

  Nettstudier i IT

  De fleste forelesningene i våre nettstudier er ferdiginnspilte, slik at du kan studere hvor og når det passer deg selv. Dermed kan du kombinere kunnskapspåfyll og videreutdanning med familieliv, reise, jobb og andre forpliktelser.

  Innenfor IT tilbyr vi enkeltemner på nett. 

  Enkeltemner i IT på nett

  Bjørn Olav har tatt en bachelor i programmering. Se hans erfaringer om hvordan det er å jobbe med dette!
  Øydis forteller om hvorfor hun valgte å studere programmering og hva hun liker ved det.

  Derfor valgte Katrine en IT-utdanning i E-business

  Katrine Lysaker Nygård er en av dem som har valgt et IT-studium basert på interesse. Hun er interessert i økonomi, markedsføring og teknologi, og fant ut at E-business ble en perfekt kombinasjonKatrine trekker spesielt frem at studiet gir en solid breddekunnskap som gir mange muligheter. 

  – Vi kan spesialisere oss innenfor forretningssystemer, markedsføring, økonomi og teknologiValgene er mange, i tillegg får vi en utdanning som er fremtidsrettet, og som alle bedrifter trenger, sier hun.  

  – Alt er mulig, man kan starte for seg selv, jobbe i offentlig eller privat sektor. Det er et tøft studium, men du får så mange muligheter!

  Feltet er i stadig endring, så det er alltid noe nytt å utforske. Dette gjør IT-studiene spesielt spennende, ifølge Katrine. 

  Les mer: Hvorfor velge Kristiania?