Kristiania har mange studier for deg som er interessert i informasjonsteknologi (IT). Her får du råd om hvordan finne IT-utdanningen som passer deg og oversikt over hva vi tilbyr.
Kristiania tilbyr IT-utdanning på både fagskole-, bachelor- og masternivå.
Felles for alle våre IT-utdanninger er at du får
praktiske oppgaver hentet fra arbeidslivet
jobbe med verktøy og metoder som blir brukt i bransjen
lære av dyktige forelesere med lang erfaring fra næringslivet
gode praksismuligheter underveis i studiet
bli en del av et inkluderende studiemiljø med høyt engasjement
IT- og teknologibransjen er i vekst, og byr på utallige muligheter.
Velg IT-utdanning basert på interesser og lidenskap. Hvis du syns det er spennende med teknologi, er en IT-utdanning et godt valg. Lag en liste over hvorfor du liker det, og hva du kunne tenkt deg å jobbe med – og bruk gjerne studiesidene våre som inspirasjon! Her finner du informasjon om alt fra studie- til jobbmuligheter, samtidig som du får et inntrykk av studiehverdagen på Kristiania, både faglig og sosialt.
Vurder om du ønsker en matematisk eller mer menneskelig tilnærming til IT. Mens noen utdanninger tar for seg analyse og forskningsmetodikk, dreier andre seg om økonomi og markedsføring. Uansett hva du lander på, har vi studiet for deg.
Eksempler på matematiske og systematiske IT-studier er Data Science, Programmering og Spillutvikling.
Er du mer interessert i samspillet mellom mennesker og teknologi, bør du sjekke ut studier som Interaktivt design og E-business.
Videre utgjør Cybersikkerhet en helt annen, og veldig spennende, del av IT-bransjen. Kompetansen er mer aktuell og etterspurt enn noensinne og passer godt for deg som vil lære å sikre IT-systemer mot angrep.
Bruk studiesidene til å sammenlikne IT-utdanningene. Alle studiene er ulike, og det kan være lurt å bruke litt tid på å undersøke innholdet og fagkombinasjonene. På studiesidene finner du også eksempler på jobbmuligheter, og ikke minst intervjuer med både nåværende og tidligere studenter. Ønsker du en kort introduksjon av hver utdanning, finner du lenker lenger ned på denne siden. God lesing!
Redd for å velge feil? Heldigvis kan du bytte etter førsteåret. Bachelorgradene innen IT har felles førsteår, noe som gir deg fleksibilitet til å bytte retning etter at du har fått litt erfaring med studiet. Spesialiseringen startet på andreåret, og selv da er du ikke lenket til valget ditt. Skulle du oppdage at hjertet banker for noe annet, hjelper vi deg med å se på andre muligheter.
Vil du raskt i jobb? Vurder fagskolestudier innen IT. Studiene går over ett eller to år og legger vekt på praktisk arbeid. Utdanningene passer godt for deg som allerede har noe formell kompetanse, som har erfaring fra arbeidslivet – eller som ønsker å komme raskt i arbeid.
Har du hjerte for IT og hode for analyse? Ved å ta en bachelor i Data Science vil du vil jobbe med reelle caser fra arbeidslivet, det nyeste av IT-verktøy og du får en dyptgående forståelse for fag som algebra, programmering og IT-reguleringer.
Denne bachelorgraden ligger i skjæringspunktet mellom kreativitet, design og programmering. Du får kompetanse på å utvikle brukervennlige og effektive webløsninger som fungerer godt og ser bra ut.
Lær om
UX-design - hvordan kombinere brukervennlighet med en flott visuell opplevelse
brukertester og brukerreiser
universell utforming
programmering i CSS3, HTML5, ASP.NET/C# og Javascript
Du kan søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.
Dette er utdanningen for deg som vil skrive god kode, enten du vil bygge og vedlikeholde apper og nettsider, eller IT-systemer. En bachelor i programmering gir deg kompetanse arbeidslivet roper etter.
Lær om
å strukturere og feilrette kode
å designe og videreutvikle programvaresystemer med teknikker for modellering og implementasjon
å utvikle webapplikasjoner, API-er og mikrotjenester.
backend-programmering, algoritmer og softwaredesign
Du må ha bestått matematikk R1 eller S1+S2 for å ta denne utdanningen.
Fagskolestudier er ett- eller toårige. Dette passer for deg som vil bygge på en mer teoretisk utdanning, som allerede har erfaring fra arbeidslivet, eller for deg som vil gå mer praktisk til verks og komme raskt i jobb.
Kristiania har mange spennende og praktisk rettede teknologistudier på fagskolenivå. Arbeidslivet etterspør slik kompetanse, og vi tilbyr derfor fagskoleutdanninger spesielt tilpasset bedriftenes behov.
Fagskoleutdanningene prioriterer praktisk arbeid der du skaper alt fra apper til animasjon. Du får studiepoeng på samme måte som andre studier.
IT-utdanning fagskole
Ønsker du teknisk og praktisk kompetanse innen prototyping og programmering av nettsider og webapplikasjoner? Dagens jobbmarked har et stort behov forfrontend-utviklere som kan jobbe med skreddersydde løsninger.
Du vil lære om:
Koding og programmering i HTML, CSS og JavaScript
Forstå brukergrensesnitt og utvikle responsive løsninger
Metoder og verktøy for å planlegge, strukturere, teste, og implementere frontend-løsninger
Hvordan bruke API-er, databaser og skytjenester
En stor del av undervisningen består av praktisk jobbing med frontend-produksjoner under veiledning av lærer.
Vil du lære om hvordan designe og utvikle gode brukeropplevelser for nett og mobil? Denne utdanningen gir deg solid kompetanse innen interaksjonsdesign, webutvikling og koding.
Du vil lære om
den kreative prosessen bak interaktive produksjoner
prototypeverktøyet Figma, prosjekthåndterings-programmet Notion og kodeprogrammet Visual Studio Code
presentasjonsteknikk, menneske-maskin-interaksjon og designprinsipper.
informasjonsarkitektur, universell utforming og brukergrensesnitt
brukerpsykologi og digital historiefortelling
Som en del av studiet vil du bruke de samme verktøyene, prosessene og metodene som benyttes i bransjen. Du gjennomfører også en åtte ukers praksisperiode i en bedrift.
Får du en wow følelse når du ser eksplosjoner, utenomjordiske verdener og filmmagi? Dette studiet lærer deg å skape spesialeffekter til film og serier gjennom historiefortelling, design, animasjon og produksjon.
Du vil lære om
programvare, prosess og metoder som benyttes i bransjen for å lage visuelle effekter (VFX)
hvordan manipulere Live action med 2D og 3D elementer som motion capture, green screen og simulering
hvordan bruke VFX som et historieforsterkende middel
Andre studieår kan du spesialisere deg innen ett av studiets hovedområder: compositing, 3D-grafikk og animasjon eller virtual production.
Fullfinansiert betyr at du slipper å betale studieavgift. Dette dekkes av Oslo kommune. Hensikten er å gjøre fagskolene til en viktigere del av utdanningstilbudet.
Er du glad i spill og har lyst til å utvikle nye? På dette studiet lærer du om prosessene som inngår i spillproduksjon og hvordan du utvikler en idé til et ferdig produkt. Det gjør deg i stand til å produsere et fullverdig spill.
Du vil lære om
Spillmotorer som Unity og Unreal som er populære i bransjen og hvordan bruke 3D- og 2D- grafikk, illustrasjoner, lyd og musikk i disse.
Programmering og scripting i forhold til disse motorene.
Hvordan utvikle ideer, skissering og historiefortelling i spill.
Siste semester får du anledning til å fordype deg i et tema som interesserer deg innen spillutvikling.
Fullfinansiert betyr at du slipper å betale studieavgift. Dette dekkes av Oslo kommune. Hensikten er å gjøre fagskolene til en viktigere del av utdanningstilbudet.
Har du lyst til å være med på å skape fremtidens spillopplevelser? Få ferdighetene du trenger for å jobbe med grafikk, animasjon, design og estetikk i spill.
Du vil lære om
3D-grafikk og animasjon
Historiefortelling
Estetikk og design
Modulær modellering
Karakterutvikling og animasjon
Digital skulpturering
Avansert teksturering
Implementering i spillmotor
Fullfinansiert betyr at du slipper å betale studieavgift. Dette dekkes av Oslo kommune. Hensikten er å gjøre fagskolene til en viktigere del av utdanningstilbudet.
De fleste forelesningene i våre nettstudier er ferdiginnspilte, slik at du kan studere hvor og når det passer deg selv. Dermed kan du kombinere kunnskapspåfyll og videreutdanning med familieliv, reise, jobb og andre forpliktelser.
Bjørn Olav har tatt en bachelor i programmering. Se hans erfaringer om hvordan det er å jobbe med dette!
Øydis forteller om hvorfor hun valgte å studere programmering og hva hun liker ved det.
Derfor valgte Katrine en IT-utdanning i E-business
Katrine Lysaker Nygård er en av dem som har valgt et IT-studium basert på interesse.Hun er interessert i økonomi, markedsføring og teknologi, og fant ut at E-business ble en perfekt kombinasjon. Katrine trekker spesielt frem at studiet gir en solid breddekunnskap som gir mange muligheter.
– Vi kan spesialisere oss innenfor forretningssystemer, markedsføring, økonomi og teknologi. Valgene er mange, i tillegg får vi en utdanning som er fremtidsrettet, og som alle bedrifter trenger, sier hun.
– Alt er mulig, man kan starte for seg selv, jobbe i offentlig eller privat sektor. Det er et tøft studium, men du får så mange muligheter!
Feltet er i stadig endring, så det er alltid noe nytt å utforske. Dette gjør IT-studiene spesielt spennende, ifølge Katrine.