Student jobber med å sette opp en nettside. Bachelor i informasjonsteknologi – E-business ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Bergen og Oslo

Informasjonsteknologi - E-business

Her blir du brobygger mellom teknologi og forretning. Du lærer hvordan forretningssystemer kan skape økt verdi for personer, organisasjoner og samfunn.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
49 200 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Vi lever i en tid hvor digitalisering skjer overalt - i alle bedrifter og organisasjoner. Derfor øker behovet for dyktige medarbeidere med kompetanse innen IT-baserte forretningssystemer. Med en bachelor i informasjonsteknologi – E-business, utdanner du deg til å bli en brobygger mellom teknologi og forretning. 

Målet er at du skal være i stand til å skape økt verdi for enkeltpersoner, organisasjoner og samfunn.

E-business er et svært allsidig fagfelt de fleste type bedrifter benytter seg av, enten om det dreier seg om å selge noe, forbedre folkehelsen, skape forretningsverdi eller å jobbe med underholdningsbransjen for at folk skal ha det gøy. 

Med denne utdanningen får du med andre ord mange jobbmuligheter, enten du vil jobbe med utvikling, drift, analyse eller prosjektledelse.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du? 

Gjennom studiene lærer du hvordan kundehåndteringssystemer, økonomisystemer og nettbutikker bygges opp, samt hvordan du evaluerer og videreutvikler E-businessløsninger. Grunnleggende programmering er også en del av studiene.

I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet fokusere på: 

 • Programmering
 • Digital teknologi & markedsføring
 • IT & innovasjon
 • Business Intelligence
 • Bedriftsøkonomi

Du får også en grundig opplæring i flere IT-systemer, inkludert systemer knyttet til lager, økonomi, salg, reklame, og personal.

Spesielt for E-business på Høyskolen Kristiania er at du ikke bare lærer om systemene, men du får også jobbe med dem på din egen laptop. Du vil dermed få kjennskap til flere systemer som brukes aktivt på arbeidsmarkedet i dag. 

Jobbmuligheter

Uansett bransje er det et stort behov for denne type kompetanse. Etter fullført utdannelse kan du blant annet jobbe som: 

 • IT-prosjektleder
 • Dataanalytiker
 • Digital Data Engineer
 • Visual Analytics-utvikler
 • Business Intelligence-utvikler
 • Stillinger knyttet til CRM og ERP

Etter det andre året kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg. Med en bachelor i informasjonteknologi – E-business får du med andre ord en utdanning rik på muligheter! 

NB! Alle teknologistudiene har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Moutaz Haddara
Les mer om Moutaz

Søk på Bachelor i E-business

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer