To studenter på lesesal med PC-er.
Studielengde:3 år

Cyber­sikkerhet

Vil du bidra til å sikre samfunnet mot digitale trusler? Med en bachelorgrad i cybersikkerhet vil du bli en ettertraktet kandidat for flere spennende stillinger.
OpptakÅpent
To studenter på lesesal med PC-er.

Nøkkelinformasjon

 • Praksis

  Du kan søke om praksis i en bedrift som en del av denne utdanningen.
 • Utveksling

  Du kan søke om utveksling til blant annet Finland, Sør-Korea eller Storbritannia. 
 • Gjesteforelesere

  Har gjesteforelesere med relevant erfaring fra bransjen.
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
 • Opptakskrav

 • Pris

  52 800 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
 • Bachelor
 • Høst 2024
 • Heltid
 • 180 studiepoeng
 • Bergen og Oslo
 • 3 år
 • Norsk

Hva lærer du?

Har du tenkt over hvor sårbar den digitale verden er? Med innføring av stadig flere digitale systemer øker behovet for gode sikkerhetsløsninger innen for eksempel strømnettet, flytrafikk og banktjenester.

Gjennom vår bachelor i cybersikkerhet lærer du om

 • hvordan beskytte data og applikasjoner mot trusler
 • å teste systemers sikkerhet og hvordan forbedre dem
 • å utvikle nye forsvar og metoder for å sikre alt fra nettsider til databaser
 • programmering (introduksjon)

Kristiania samarbeider tett med næringslivet innen dette fagområdet. Du kan derfor forvente gjesteforelesere, praktiske workshops og forelesere med lang bransjeerfaring.  

Studenter peker på skjerm.

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

 • CYB2100Cyberforsvar

  Cyber Defense inkluderer mekanismer og ferdigheter for å forhindre at datasystemer og ulike enheter blir angrepet og utnyttet av hackere og lignende aktører. Etter å ha fullført emnet skal studenten kunne forstå hvordan IT systemer sikres gjennom sikkerhetsverktøy og metoder, overvåkning og hendelseshåndtering. Studentene skal lære hvordan man jobber med sikring av systemer, hendelseshåndtering og etterforskning knyttet til kompromitterte systemer. Man skal kunne forklare og anvende prinsippene for sikker design og arkitektur, og se dette fra en forsvarers synspunkt.

 • ETH2100Etisk hacking

  Etisk hacking er metoden som brukes av autorisert personell for å omgå systemets sikkerhet for å identifisere potensielle datainnbrudd og trusler i et nettverk. Dette emnet handler om hvordan du tenker som en angriper for å finne svake punkter i infrastrukturen. Etter å fullført emnet Etisk Hacking skal man forstå hvordan simulerte angrep og offensive tester brukes for å styrke sikkerheten i et system eller program. Studentene skal kunne gjennomføre penetrasjonstester av web-applikasjoner for å avdekke sårbarheter, og man skal kunne vurdere og teste et nettverk eller et helt selskap for svakheter som kan utnyttes av en ondsinnet hacker. Man skal kunne forklare og anvende prinsippene for sikker design og arkitektur, og se dette fra en angripers synspunkt.

 • SKY2100Skysikkerhet

  Skytjenester har blitt kjernen i den moderne digitaliserte infrastrukturen. Med det økende antallet av nettangrep, må man orkestrere og etablere skytjenester på en sikker måte. Etter å ha fullført emnet Skysikkerhet skal studenten kunne forstå hvordan skytjenester sikres. Man skal kunne planlegge, installere og konfigurere en skybasert løsning, med sikkerhet som en grunnsten gjennom hele prosessen. Man skal kunne forklare og anvende prinsippene for sikker design og arkitektur, og se dette fra et skyperspektiv.

 • VAL999-30BValgemner, utveksling eller praksis i bedrift

  Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret

  https://kristiania.no/for-studenter/valgemner-og-praksis-4/

 • GRC1100Governance, Risk and Compliance

  Etter å fullført emnet Governance, risk & compliance (GRC) skal man kunne forstå sentrale konsepter og prosesser som bidrar til god eier- og virksomhetsstyring (Governance). Man vil lære hvordan risikostyring og compliance krav bidrar til god governance og hvordan GRC styrker måloppnåelse og samtidig kontrollerer og styrer sikkerhetsarbeidet i organisasjonen/selskapet. Man skal kunne forklare og anvende prinsippene innen GRC i en cybersikkerhet sammenheng, samt forstå hvordan cybersikkerhet spiller inn i den store sammenhengen og samspillet mellom IT, ansatte, ledelse og eiere av organisasjonen/selskapet.

 • BAO304Bachelorprosjekt
 • PJ6100Undersøkelsesmetoder

  Emnet skal gjøre studenten kjent med strategier og metoder med særlig vekt på undersøkelser som har relevans for informasjonsteknologibransjen. Forskningsundersøkelser er en syklisk prosess der tilnærminger er justert og raffinert over tid.

  Målet med dette emnet er å gi studentene en grunnleggende forståelse av forskning som en konseptuell, empirisk og praktisk tilnærming til å samle ny innsikt og kunnskap innen informasjonsteknologi. Undervisningen fokuserer på anvendt forskning innen informasjonssystemer og informatikk og presenterer studentene for relevante metoder fra dette domenet, sammen med deres muligheter og begrensninger.

  Emnet er et støtteemne til hovedprosjektet, primært i forhold til utvikling av undersøkelsesstrategi, anvendelse av hensiktsmessige metoder for datainnsamling og rapportskriving.

 • IOS3100IoT/OT sikkerhet

  Etter å fullført emnet IoT/OT sikkerhet skal studenten kunne forstå hvordan IoT (Internet of Things) og OT (Operasjonell Teknologi) virker inn på informasjonssikkerhet, både på individ og samfunnsnivå. Fremveksten av Internet of Things medfører at mange flere enheter kobles til og blir tilgjengelig fra Internett, dette gjelder alt fra kjøkkenutstyr i hjemmet og til livskritisk medisinsk utstyr i helsesektoren. Tidligere var dette isolerte komponenter - men som nå er koblet til store skyløsninger og kan styres av brukerne via Internett. Samtidig har Operasjonell Teknologi, som styrer strømnett, fabrikker og annen infrastruktur, i økende grad blitt koblet direkte eller indirekte til Internett. Kombinasjonen av disse to samfunnsendringene vil ha stor påvirkning for oss alle de neste tiårene, og studenten vil gjennom dette emnet forstå både sikkerhetsproblematikk og hvordan vi kan sikre dette på best mulig måte. Man skal kunne forklare og anvende prinsippene for sikker design og arkitektur, og se dette fra et IoT og OT-synspunkt.

 • PRO203Smidig prosjekt

Hva kan du bli?

Karine Asperud står foran trikkeskinnene. Hun har langt, mellomblondt hår

– Jeg kunne ikke stort om dette feltet før jeg begynte å studere, men jeg var veldig interessert i å lære, sier Karine som allerede har fått relevant jobb.

Møt fagmiljøet

Bildet viser en mannlig foreleser som står foran en gruppe studenter i et klasserom. Han står ved en skjerm som viser ordene "Augmented Reality". Studentene, som hovedsakelig er sett bakfra, bruker bærbare datamaskiner, noe som antyder at de tar notater eller deltar aktivt i leksjonen. Klasserommet ser moderne ut, med lyse vinduer i bakgrunnen.
 • Slik jobber vi

  Vår forskning vektlegger økonomi, innovasjon, digitalisering og IT. I tillegg er det flere spennende forskningsprosjekter innen anvendt informatikk, informasjonssystemer og interaksjon mellom teknologi og menneske. Våre forelesere har lang erfaring fra både bransje og akademia, og vi benytter relevante gjeste- og timeforelesere som tar sin arbeidshverdag med inn i undervisningen. Dette gjør at du som student blir vant til å løse de samme utfordringene som venter på deg når du er klar for arbeidslivet.
 • Slik er studiehverdagen

  Kristiania er et sted hvor alle passer inn, men hvor du likevel studerer sammen med andre som brenner for det samme som deg. En utdanning fra Kristiania er praktisk orientert.  Det gjør at våre studenter er ettertraktede på arbeidsmarkedet, også før de er ferdig utdannet. Studentenes egne foreninger gjør at man kan knytte tette bånd over felles interesser, mens inkubatorer som Loftet og Bryggeriet gjør at vi har et yrende og inspirerende miljø for studentenes egne bedrifter.
Jeg har mer enn ti års erfaring i bransjen og med europeiske prosjekter. Vi skal sørge for at studentene får den mest relevante kunnskapen i cybersikkerhet som er en viktig del av den moderne verden.

Livet som student

Studenttilværelsen består av mer enn forelesninger! Som student ved Kristiania blir du en del av et stort og mangfoldig studentmiljø og kan delta på faglige og sosiale arrangementer gjennom studieåret.  

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
 • Behandlingstid

  For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
 • Slik søker du

  På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
 • Semesterregistring

  Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
 • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

  SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
 • Lånekassen

  Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
 • Støtte og tilrettelegging

  Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
 • Mitt Kristiania

  Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
 • Studentbevis

  Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
Bildelenke til veiledningsside.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om våre studenter