Student tester programvare på en smarttelefon. Bachelor i informasjonsteknologi – Frontend- og mobilutvikling ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor
Studielengde:3 år

Informasjons­teknologi - Frontend- og mobilutvikling

Vil du å lære programmering samtidig som du lager attraktive design? Denne utdanningen byr på svært gode jobbmuligheter.
OpptakÅpent
Student tester programvare på en smarttelefon. Bachelor i informasjonsteknologi – Frontend- og mobilutvikling ved Høyskolen Kristiania.

Nøkkelinformasjon

 • Praksis

  Du kan søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.
 • Utveksling

  Du kan søke om å dra på utveksling til blant annet Sør-Korea, Finland eller Storbritannia. 
 • Gjesteforelesere

  Har gjesteforelesere med relevant erfaring fra bransjen.
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
 • Opptakskrav

 • Pris

  52 800 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
 • Bachelor
 • Høst 2024
 • Heltid
 • 180 studiepoeng
 • Bergen og Oslo
 • 3 år
 • Norsk

Hva lærer du?

Med denne utdanningen lærer du å utvikle gode nettsteder og mobile løsninger fra A til Å. Uansett om det er snakk om en nettbutikk, et nettsted for en bedrift, eller en app for iOS eller Android, vil du med en bachelor i frontend- og mobilutvikling lære alt du trenger for å levere funksjonelle og attraktive webløsninger. 

Noen av fagområdene du kan lære om: 

Du vil tilegne deg både teknisk erfaring og teoretisk kompetanse som vil gjøre deg attraktiv på arbeidsmarkedet etter fullført utdanning.

Bilde av PC-skjerm som viser et CMS.

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

7,5 stp.

7,5 stp.

7,5 stp.

7,5 stp.

15 stp.

7,5 stp.

7,5 stp.
 • DS3103Webutvikling

  Webutvikling er et emne som gir studentene erfaring med framside- (frontend) og baksideteknologier (backend), samt gir kjennskap og innsikt i blant annet Universell Utforming (UU) og brukbarhet (Usability).

  I frontend vil studentene lære både de grunnleggende teknikkene i webutvikling med tanke på HTML, CSS og JavaScript, samt kunne ta i bruk biblioteker og rammeverk. I backend blir det fokus på å lage API med database som kan konsumeres fra frontend. Man skal kunne lage responsive webapplikasjoner som ivaretar interessene til en bruker (ref. UU og brukbarhet).

 • DS3302Interaksjonsdesign

  Hensikten med emnet er å danne et fundament av kunnskaper innen interaksjonsdesign med fokus på utvikling av digitale-løsninger. Emnet tar sikte på å gi en innføring i interaksjonsdesignprosessen og samspillet mellom menneske-maskin. Videre vil studentene få kunnskap om prototyping, identifisering av brukerbehov, designprinsipper, brukskvalitet og tilrettelegging for universell utforming. De vil også få kunnskap om sentrale verktøy knyttet til designprosessen.

 • PGR208Android programmering

  Emnet har til hensikt i å gi en innføring i programmering av mobile løsninger for Android plattformen. Emnet gir en introduksjon til programmering for smarttelefoner og kunnskap om muligheter/begresninger ved mobile enheter og operativsystemer. Emnet gir en grunnleggende innføring i utvikling av ¿native¿ løsninger for Android plattformen.Etter fullført emne vil studentene være i stand til å lage planlegge, utvikle, teste og produksjonssette en mobil applikasjon.

 • VALUTP999-30Valgemne, utveksling eller praksis

  Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret

  https://kristiania.no/for-studenter/valgemner-og-praksis-4/

 • PG5602iOS programmering

  Emnet har til hensikt å gi en innføring i å lage apper med iOS-plattformen ved å bruke porgrammeringsspråket Swift. Etter fullført emne vil studentene være i stand til å lage applikasjoner som kommuniserer over nettverk, lagrer data lokalt, og tar i bruk grensesnittelementer og patterns som følger plattformen. Undervisning krever en Mac.

 • TDS200Kryssplattform

  Hensikten med emnet er å gi studentene innsikt og anvendt opplæring i fagfeltet kryssplattform mobil apputvikling. Industrien har et stadig økende behov for kompetansen som tilegnes gjennom emnet. Vi ser på forskjeller mellom mobile økosystemer og hvilke utfordringer og tilnærminger som finnes til kryssplattform-utvikling, herunder web-apper og forskjellige hybrid-løsninger. Kunnskap fra dette emnet er overførbar til blant annet mobil- og webutvikling.

 • PRO203Smidig prosjekt
 • BAO304Bachelorprosjekt
 • PJ6100Undersøkelsesmetoder

  Emnet skal gjøre studenten kjent med strategier og metoder med særlig vekt på undersøkelser som har relevans for informasjonsteknologibransjen. Forskningsundersøkelser er en syklisk prosess der tilnærminger er justert og raffinert over tid.

  Målet med dette emnet er å gi studentene en grunnleggende forståelse av forskning som en konseptuell, empirisk og praktisk tilnærming til å samle ny innsikt og kunnskap innen informasjonsteknologi. Undervisningen fokuserer på anvendt forskning innen informasjonssystemer og informatikk og presenterer studentene for relevante metoder fra dette domenet, sammen med deres muligheter og begrensninger.

  Emnet er et støtteemne til hovedprosjektet, primært i forhold til utvikling av undersøkelsesstrategi, anvendelse av hensiktsmessige metoder for datainnsamling og rapportskriving.

Hva kan du bli?

Med en bachelor i IT blir du kvalifisert til å jobbe innenfor de aller fleste bransjer, og mange får jobb før studiet er ferdig.

Etter fullført studieprogram blir du en nøkkelperson for virksomheter som satser på frontendutvikling og mobile løsninger. Du kan få jobb som IT-konsulent i private og offentlige virksomheter og jobbe med utvikling, programmering og prosjektledelse. Du kan også få jobb som

 • Web- og mobilutvikler
 • Programmerer
 • Design- og funksjonelt ansvarlig
Portrettbilde av Maya Kjær

Denne utdanningen gjorde at Maya byttet frisøryrket med IT-karriere

Nå lager Maya apper for Skandinavias ledende apputviklere.

Møt fagmiljøet

 • Slik jobber vi

  Studieprogrammet samarbeider aktivt med næringslivet og er tett knyttet til konsulentbransjen. Foreleserne har lang erfaring fra både bransje og akademia, og vi benytter relevante gjeste- og timeforelesere som tar sin arbeidshverdag med inn i undervisningen og holder workshops. Dette gjør at du som student blir vant til å løse de samme utfordringene som venter på deg når du er klar for arbeidslivet.

  Vi samarbeider med Gründergarasjen (Oslos inkubator for teknologiintensive oppstartsselskaper i tidlig fase) og Loftet Studentinkubator (Kristianias inkubator for studenter som har en forretningsidé eller en startup).

 • Slik er studiehverdagen

  Hos oss vil studiehverdagen din bestå av alt fra forelesninger og presentasjoner til workshops og øvinger. De ulike læringsformene brukes for å introdusere nye begreper og sammenhenger, samt innøve ferdigheter og forståelse. 

  Arbeid med fagstoff foregår både individuelt og i gruppe, med vekt på samhandling for å oppnå et godt læringsutbytte. Studiet har også prosjektarbeid alle semestre. 

  Studiet avsluttes med et hovedprosjekt i bedrift, hvor du vil anvende all kompetanse du har opparbeidet deg gjennom studiet, for å løse et problem eller en oppgave som har verdi for en oppdragsgiver.

Vi ligger helt i teten når det gjelder å bruke den nyeste teknologien og verktøyene som benyttes i bransjen.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
  Viktige frister
 • Behandlingstid

  For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
  Les mer
 • Slik søker du

  På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
  Les mer
 • Semesterregistring

  Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
  Les mer
 • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

  SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
  Les mer
 • Lånekassen

  Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
  Les mer
 • Støtte og tilrettelegging

  Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
  Les mer
 • Mitt Kristiania

  Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
  Les mer
 • Studentbevis

  Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).
  Les mer

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
Bildelenke til veiledningsside.

Ofte stilte spørsmål