Kode på en PC-skjerm. Bachelor i informasjonsteknologi - Programmering ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Informasjonsteknologi - Programmering

Vi tilbyr en industrirettet IT-utdanning som gir deg verdifulle kunnskaper og muligheter innen en bransje i vekst.

Søknadsfrist
15. april
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
48 000 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer

Denne utdanningen lærer deg å skrive god kode, noe som gjør at du kan bygge og vedlikeholde alt fra apps og nettsider til store IT-systemer.  

Gjennom å jobbe med konkrete prosjekter og reelle oppdragsgivere, lærer du å programmere effektive og funksjonelle løsninger for datamaskiner og webapplikasjoner. Du vil i løpet av studietiden konstruere arkitekturer fra bunnen av, designe systemer og utvikle applikasjoner.

Studiet er praksisnært og benytter seg av de samme teknologiene som brukes ute i næringslivet. Du lærer blant annet SCRUM og annen arbeidsmetodikk, noe som gjør overgangen fra studier til jobb liten. Gode kodere er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet, og flere av våre studenter får jobbtilbud før de er ferdige med studiene.

Med en bachelor i programmering fra Høyskolen Kristiania lærer du teknikkene og kunnskapene som skal til for å lykkes innen programmering. 

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du? 

I undervisningen bruker vi de samme verktøyene, metodene og språkene som de gjør i industrien. Du får en avansert innføring i Java og lærer også å programmere med for eksempel C#, JavaScript og C.

I tillegg fokuserer studiet blant annet på: 

  • Software design
  • Webutvikling og API-design
  • Algoritmer og datastrukturer
  • Enterpriseprogrammering
  • Objektorientert programmering

Det er vanskelig å skrive god kode. Studiet er krevende og du må forvente å jobbe hardt, men god egeninnsats vil føre til mange muligheter. 

Jobbmuligheter 

Digitaliseringen har kommet for fullt, noe som har skapt et stort behov for dyktige utviklere. En bachelor i programmering gir deg derfor mange jobbmuligheter, spesielt innen IT, strategi, markedsføring og UX-design – områder hvor man ønsker å skape gode brukeropplevelser. 

Med denne utdanningen kan du blant annet jobbe som: 

  • Programmerer
  • Utvikler
  • Konsulent

Etter det andre studieåret kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

NB! Alle bachelorstudiene innen teknologi har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du derfor bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Studieprogramleder

Per Lauvås
Les mer om Per

Søk på Bachelor i informasjonsteknologi - programmering

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer