Kvinnelig student som sitter med to PC-er. Den ene er full av kode, den andre har photoshop oppe.

Fagskole - Oslo

App-programmering

App-markedet er i hurtig vekst, og det er et økende behov for tekniske utviklere som kan skape morgendagens app-opplevelser.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

De siste årene har apper blitt et viktig verktøy i hverdagen vår, og i dag finnes det en app for så å si alt – enten du skal kjøpe en bussbillett, booke en treningstime, betale regninger eller bestille mat hjem på døren, så finnes det en app som kan hjelpe deg.

På det toårige fagskolestudiet App-programmering, lærer du å utvikle fremtidsrettede og funksjonelle apper, som kan hjelpe brukerne med å løse små og store oppgaver. Som app-utvikler får du derfor muligheten til å skape framtiden og påvirke hverdagen til mange.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Det kreves ingen forkunnskaper for å begynne på studiet, men det er en fordel om du har en interesse for programmering, eller et ønske om å lære dette.

I starten av studiet vil du lære grunnleggende programmering. Når du har opparbeidet deg den nødvendige basiskunnskapen, vil vi gå i gang med å utvikle apper.

Studiets hovedfokus er på utvikling av apper for Android. Du lærer å programmere i programmeringsspråket Kotlin, og får en grundig innføring i hele økosystemet til Android.

I tillegg til å utvikle apper for Android, vil du lære enkel programmering for Apples app-plattform iOS, samt såkalt kryss-plattformutvikling med React Native eller lignende. På denne måten får du god innsikt i hele bransjen.

Undervisningen er praktisk og yrkesrettet. Gjennom øvelser, workshops og tverrfaglig samarbeid, vil du tilegne deg de tekniske ferdighetene som skal til for å utvikle en app fra idéstadiet til ferdig produkt.

På studiet vil du blant annet lære om:

  • Introduksjon til Kotlin- og app-programmering
  • Produksjon av Android-apper
  • iOS og React Native
  • Profesjonell praksis og spesialisering

Studiet avsluttes med praksis i en relevant bedrift og en større prosjektoppgave.

Hva kan du bli?

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha en inngående forståelse for app-programmering, og ha tilegnet deg de tekniske ferdighetene som skal til for å utvikle moderne og profesjonelle apper som holder en høy standard.

Som app-utvikler er mulighetene på arbeidsmarkedet mange. Det er et stort behov for denne type teknisk kompetanse i alt fra små oppstartsbedrifter, til større konsulentfirmaer som jobber med å utvikle apper for andre selskaper.

Lærerik praksisperiode på App-programmering

Som en del av fagskolestudiet i App-programmering, får studentene gjennomføre en 12-ukers praksisperiode i en relevant bedrift. Øystein Thorheim (25) og Kristian Kofoed (24) får verdifull arbeidserfaring hos selskapene Bookd og ITF.
Les mer om praksisordningen på App-programmering!

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer