Christina Røise og Robert Egelund er i et klasserom på Fagskolen Kristiania. Robert har på seg hvit skjorte og briller, og sitter foran en Mac. Christina står ved siden av og har på seg en oransje genser.
Stadig flere studenter ser verdien av å ta en teknologiutdanning. Christina Røise og Robert Egelund har studert Frontend-utvikling ved Fagskolen Kristiania. Foto: Fredrikke Wiheden
Rekrutteringskonsulent i Hammer & Hanborg, Ingrid Melbye Olsen har langt blondt hår. Hun har på seg en lyseblå bluse.
Headhunter i Hammer & Hanborg, Ingrid Melbye Olsen, opplever en økende etterspørsel etter folk med teknologikompetanse, både i offentlig og privat sektor.Foto: Privat

Ferske rapporter viser at behovet for teknologikompetanse vil øke kraftig i årene fremover.

— IT- og teknologibransjen er i vekst, og byr på utallige muligheter. Vi har mange kunder som etterspør kandidater med teknologikompetanse, og vi ser en spesielt stor etterspørsel fra bransjer som bank og finans, logistikk og helse, sier rekrutteringskonsulent i Manpower Stina Hjelmeland.

Tidligere var etterspørselen etter IT-kompetanse størst i teknologibedrifter, men vi ser nå at denne kompetansen også er etterspurt i andre typer virksomheter og organisasjoner i det offentlige.

Ingrid Melbye Olsen jobber som headhunter i Hammer & Hanborg. Ifølge henne er det et økende behov for teknologi- og IT-kompetanse i alle sektorer, både privat og offentlig.

— Kunnskap innen teknologi blir stadig viktigere. Tidligere var etterspørselen etter IT-kompetanse størst i teknologibedrifter, men vi ser nå at denne kompetansen også er etterspurt i andre typer virksomheter og organisasjoner i det offentlige.

Jente og gutt som ser på en mobil

Velg blant 20 fagskolestudier innen kreativitet og teknologi!

Se fagskolestudiene her

Satser på teknologifag

Digitaliseringen har snudd arbeidsmarkedet på hodet, og det er et skrikende behov for flere tech-hoder som kan bidra til den teknologiske revolusjonen. Ifølge Samfunnsøkonomisk analyses rapport fra januar 2021, vil behovet for ansatte innen IKT i Norge øke fra 56 000 i 2019 til 94 000 i 2030. For å nå dette målet må sysselsettingen økes med omtrent 3 500 personer i året.

Dette er en av grunnene til at Kristiania satser tungt på teknologifag. Vi tilbyr et bredt spekter av teknologiutdanninger som svarer på arbeidslivets behov for kompetanse, og som kvalifiserer deg til en rekke spennende jobber innen ulike fagfelt.

En student sitter ved en PC og jobber med et dataspill.
Lyst til å jobbe med spill? På Kristiania tilbyr vi en rekke teknologiutdanninger innen spill, både på fagskole- og bachelornivå.Foto: Fredrikke Wiheden

Hos oss lærer du å bruke samme programvare og verktøy som benyttes i bransjen. Du får erfaring med tverrfaglige produksjoner, og er tett på arbeidslivet gjennom hele studieløpet. Etter endt utdanning vil du ha de tekniske og håndverksmessige ferdighetene som trengs for å gå rett ut i jobb.

Stor etterspørsel etter utviklere og programmerere

Stina Hjelmeland har langt blondt hår. Hun har på seg en høyhalset hvit genser, med en rutete jakke over.
– Vi har mange søkere med teknologiutdanning som får raskt jobb etter endt studium, sier rekrutteringskonsulent i Manpower Stina Hjelmeland. Foto: Privat

Apper har de siste årene blitt en essensiell del av hverdagen vår. I Samfunnsøkonomisk analyses rapport, kommer det frem av nøkkeltallene fra NAVs årlige bedriftsundersøkelse at det fremover vil være et særlig behov for kompetanse innen app-utvikling.

«I 2020 estimerer undersøkelsen at det er omtrent 3 250 ubesatte IKT-stillinger i Norge. Den estimerte mangelen er klart størst blant programvare- og applikasjonsutviklere», skrives det i rapporten. 

mann som sitter foran en stasjonær PC i en datalab på Kristiania

Vil du ta en bachelor i teknologi?

Se våre spennende bachelorgrader her!

Melby Olsen og Hjelmeland forteller om en økende etterspørsel etter både utviklere og programmerere.

— Vi har oppdrag for kunder som trenger utviklere, både fullstack, frontend og backend, sier Melbye Olsen.

— Våre kollegaer i Experis har mange kunder som trenger kandidater med erfaring innen utvikling og programmering, så det er et fagfelt med økende behov, legger Hjelmeland til.

Nå skal designere gjerne også kunne kode. Dette åpner for spennende muligheter for grafisk designere som ønsker å bygge på kompetansen sin.

Sertifisering innen ulike IT-systemer er også en fordel når man skal ut å søke jobb, ifølge Hjelmeland.

— Kundene ser ofte etter systemkompetanse innen Office365, Active Directory og Citrix. Mange arbeidsgivere blir også positivt overrasket om man har sertifisering i ITIL, CCNA eller lignende. Det er en bransje hvor man må like å oppdatere seg på det nyeste for å henge med, sier hun.

Kvinne som sitter foran en kode-vegg med blyant i munnen

Klar for en master i teknologi?

Se våre mastergrader innen teknologi!

Nå skal designere kunne kode

Hammer & Hanborg jobber i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Melbye Olsen forteller at også digitalt design og grafisk design har beveget seg i en mer teknisk retning.

— Nå skal designere gjerne også kunne kode. Dette åpner for spennende muligheter for grafisk designere som ønsker å bygge på kompetansen sin.

Kristiania tilbyr flere utdanninger for deg som ønsker å ta et studium som kombinerer teknologi og kreativitet. 

Du kan fint søke på våre teknologiutdanninger uten noen forkunnskaper i faget – det viktigste er at du er villig til å lære. For deg som ikke liker matte, kan vi berolige deg med at det kun er noen av de mer programmeringstunge bachelorgradene som har krav om matte.

Velg et studium som ruster deg til fremtidens arbeidsmarked. På Kristiania har vi teknologiutdanninger både for deg som skal søke studier for første gang og for deg som har vært i arbeidslivet i noen år, og som ønsker å bygge på kompetansen din!

Aktueltsaker

 • En IT-student sitter foran en PC og smiler

  IT-bransjen trenger folk - også deg som ikke liker matte

  Vi omgir oss med teknologi fra morgen til kveld. Teknologien er kommet for å bli, og behovet for ulike typer mennesker med ulik IT-kompetanse øker.
  Se hvilke IT-studier du kan ta ved Høyskolen Kristiania!
 • Foto av fagansvarlig for Interaksjonsdesign Olivier Klaver og student Ludvik Kvalsvik som sitter sammen foran en pc og diskuterer faglige temaer.

  Interaksjonsdesign – utdanningen som arbeidslivet etterspør

  Som interaksjonsdesigner får du muligheten til å designe fremtidsrettede og brukervennlige løsninger, som gjør hverdagen enklere for folk flest.
  Les mer om Interaksjonsdesign her!