Jente skriver kode på Mac

Fagskole - Oslo

Interaksjonsdesign

Interaksjonsdesign er en toårig teknologiutdanning, som vektlegger brukeropplevelser på nettsider og apper. Få praktisk kompetanse innen UX-design, frontend-utvikling, brukertesting, wireframing og prototyping.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Interaksjonsdesign og UX-design handler om å utvikle eller forbedre en digital løsning. Det kan være en nettbutikk, et nettsted for nyheter eller en bank-app på mobilen din.

Dårlig UX gir frustrerte brukere – der kommer interaksjonsdesigneren inn. En god brukeropplevelse vil gi mer fornøyde kunder og øke salget, mens det motsatte kan føre til at kunder responderer dårlig på innholdet, og kan i verste fall skremme dem vekk.

Jobben til en interaksjonsdesigner er altså å tilrettelegge for at brukeren får en best mulig totalopplevelse, i møte med en digital tjeneste, et produkt eller system.

På interaksjonsdesignstudiet ved Fagskolen Kristiania lærer du å designe funksjonelle og brukervennlige webløsninger og apper, som er bygget på en dypere forståelse for brukerne og deres behov. På denne måten kan man skape interaksjoner med brukerne som er personlige, intuitive og effektfulle – og unngå unødvendige hindringer og frustrasjon.

Med denne utdanningen vil du få praktisk og yrkesrelevant kompetanse innen brukeropplevelsesdesign, som vil gjøre deg til en ettertraktet kandidat i mange ulike bransjer.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Interaksjonsdesign er en praktisk utdanning, som gir deg ferdigheter innen tekniske verktøy, prosesser og metoder som benyttes i bransjen. Du lærer blant annet å kode i HTML og CSS, og programmere i Javascript. Du blir også godt kjent med verktøy innen visuell kommunikasjon og UX-design, som animasjonsbiblioteket Lottie, After Effects og prototypeverktøyet Figma.

Utdanningen i Interaksjonsdesign består av følgende fire emner:

 • Grunnleggende interaksjonsdesign og webutvikling
 • Grunnleggende programmering og UX-prosess
 • Fordypning i interaksjonsdesign og brukeropplevelse
 • Utviklingsteknologi, praksisperiode og spesialisering

Store deler av utdanningen består av praktisk arbeid og ferdighetstrening. Gjennom studieløpet får du kompetanse innen grunnleggende interaksjonsdesign, webutvikling og programmering. Du vil få forståelse for den kreative prosessen bak interaktive produksjoner, og hvordan man jobber med idé- og konseptutvikling.

Videre lærer du å skissere wireframes, utvikle prototyper, designe brukergrensesnitt og responsive nettsider og apper. I tillegg lærer du om prinsipper for universell utforming.

Research, målgruppeinnsikt og metoder for brukertesting er en sentral del av studiet. Du vil også få kunnskap om digital markedsføring og innsikt i hvordan du bruker verktøy som Google Analytics og Hotjar, for å analysere brukere og nettstedstrafikk.

Praksis og spesialisering

Som en del av utdanningen skal du gjennomføre en åtte ukers praksisperiode i en bedrift. Dette vil gi deg verdifull arbeidserfaring og innsikt i bransjen, samt mulighet til å bygge nettverk. Tidligere studenter har hatt praksis i selskaper som blant annet NRK, Deloitte Digital, HyperRedink og Norse.

Studiet avsluttes med en fordypningsoppgave, der du kan spesialisere deg innen et tema som interesserer deg innen interaksjonsdesign. Alternativt kan du velge å utvide praksisoppholdet, dersom arbeidsgiver åpner opp for dette. Noen av våre tidligere studenter har også blitt tilbudt fast jobb rett etter praksisperioden.

I undervisningen vektlegger vi yrkesnære oppgaver og prosjekter som er like dem du vil jobbe med når du kommer ut i arbeidslivet. Du vil få ta del i spennende workshops, hackathons og tverrfaglig samarbeid med andre studenter ved Fagskolen Kristiania.

Headhunter i Hammer & Hanborg, Ingrid Melbye Olsen, har blondt langt hår og blå øyne. Hun har på seg en lyseblå bluse og smiler til kamera.

Headhuntere er ikke i tvil: IT-studier er smart!

Hva kan du bli?

Det er en stor etterspørsel etter dyktige interaksjonsdesignere og UX-designere i dagens arbeidsmarked, og denne etterspørselen vil sannsynligvis bare fortsette å øke fremover. Stadig flere selskaper ser viktigheten av brukersentrert design, og bygger egne digitale avdelinger og UX-miljøer, mens mindre bedrifter leier gjerne inn denne kompetansen fra et eksternt byrå.

Med en toårig interaksjonsutdanning fra Fagskolen Kristiania, vil du ha opparbeidet deg god kompetanse innen nettsidebygging, i form av HTML og CSS. Du vil også ha en forståelse for den kreative prosessen bak brukeropplevelsesdesign.

Den tekniske kunnskapen, i kombinasjon med den kreative forståelsen, vil gjøre deg til en ettertraktet kandidat i arbeidslivet.

Du kan gå rett ut i jobb som blant annet:

 • Interaksjonsdesigner
 • UX-designer
 • Frontend-utvikler
 • Digital designer

Etter å ha fullført en toårig fagskoleutdanning i Interaksjonsdesign, kan du reise til Australia eller Irland og bygge på med et tredje år for å oppnå en internasjonal bachelorgrad.

Doublecontent2artikler

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Aktuelt fra interaksjonsdesign

 • Jobber som UI-designer for kryptoselskap
  Interaksjonsdesign

  Jobber som UI-designer for kryptoselskap

  Kort tid etter at Øyvind fullførte fagskolestudiet i Interaksjonsdesign, fikk han tilbud om jobb som UI-designer hos Firi.
  Les mer
 • Hvilket IT-studium bør jeg velge?
  Interaksjonsdesign

  Hvilket IT-studium bør jeg velge?

  Vurderer du en IT-utdanning? Kristiania har mange muligheter for deg som er interessert i teknologi. Sjekk ut alle alternativene her!
  Les mer
 • Derfor bør du ta en teknologiutdanning
  Interaksjonsdesign

  Derfor bør du ta en teknologiutdanning

  Bør man satse på en teknologiutdanning? Det mener rekrutteringskonsulentene Ingrid og Stina. Men, hvorfor det?
  Les mer
 • Digital praksis i Finn.no og Norse
  Interaksjonsdesign

  Digital praksis i Finn.no og Norse

  Helene Høie Næsheim og Marius Aleksander Sletten har hatt åtte ukers praksis i Finn.no og Norse.
  Les mer

Studieprogramleder

Eivind Solberg

Søk på Interaksjonsdesign

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer