Bilde av Fredrik foran TECHPROSlogoen
Fredrik Storheil forteller at han fikk god hjelp på interaksjonsdesign-studiet til å forstå bransjen og å komme seg ut i arbeidslivet. Foto: Kristiania/Victoria Dahlen

I løpet av den toårige fagskoleutdanningen i Interaksjonsdesign får studentene mulighet til å gjennomføre en åtte uker lang praksisperiode. Fredrik søkte om å ha praksis hos teknologibedriften TECHPROS, og allerede etter intervjuet til praksisplassen ble han tilbudt fast jobb.

Bilde av Fredrik som sitter foran dataen på jobben sin TECHPROS.
Fredrik bruker mye tid på å jobbe i prototypeverktøyet Figma, som han fikk god kjennskap til på studiet.Foto: Kristiania/Victoria Dahlen

– De så etter noen med min kompetanse, så da fikk jeg sikret meg jobb med en gang, forteller Fredrik.

TECHPROS er et teknologiselskap som fokuserer på digitalisering, digital disrupsjon og innovasjon. Noe av det Fredrik liker best med arbeidsplassen, er at de rekrutterer ulike typer mennesker.

– Jeg opplever at alle er velkomne her. Det er et mangfold som jeg ikke har sett mange andre plasser.

Som interaksjonsdesigner arbeider man med å utvikle eller forbedre digitale løsninger, som for eksempel en mobil-app, en nettbutikk eller et nettsted for en bedrift. For å lykkes med dette må man forstå brukernes behov. Brukerintervjuer- og tester er derfor en viktig del av jobben til en interaksjonsdesigner.

– Noe av det jeg liker best, er å ta i bruk det jeg lærer i brukerintervjuene. Det er spennende å ha en hypotese, og så se om den stemmer, forteller Fredrik.

Det var spennende å bruke kompetansen fra studiet i et ekte prosjekt, og jeg følte at jeg utviklet meg i et raskt tempo.

Fikk mengdetrening av praksis

Fredrik forteller at da han skulle ut i praksis hos TECHPROS, følte han seg trygg på kunnskapen han hadde fått på Kristiania.

– Alt vi har lært på studiet har vært veldig viktig, og jeg føler at pensum dekker det man trenger å kunne for å jobbe i bransjen, forteller Fredrik og legger til:

– Praksisen ga meg mye mengdetrening i det jeg lærte på studiet, spesielt i prototypeverktøyet Figma.

Under praksisen jobbet Fredrik med startupen Linework for å utvikle et samlet bookingsystem for tatovører, mer bestemt et elektronisk samtykkeskjema mellom tatovør og kunde. Han gjennomførte brukerintervjuer og brukte funnene fra disse til å utvikle og designe en prototype, som han til slutt presenterte for hele Linework-teamet.

– Det var spennende å bruke kompetansen fra studiet i et ekte prosjekt, og jeg følte at jeg utviklet meg i et raskt tempo.

Bilde av Øyvind inne på et kontor.

Øyvind fikk spennende og relevant jobb som UI-designer kort tid etter studiene!

Les mer om Øyvind her!

Lærer å forstå bransjen

Den toårige fagskoleutdanningen i Interaksjonsdesign gir solid kompetanse innen interaksjonsdesign, webutvikling og koding. Her lærer man blant annet om designsystemer, brukertesting, informasjonsarkitektur, wireframing og prototyping. Studiet er praktisk, og studentene lærer å bruke de samme verktøyene og metodene som benyttes i bransjen.

– Det var veldig nyttig å lære koding, ettersom det er essensielt med en teknisk forståelse. Man trenger ikke å kode så mye selv, men det å forstå hvordan en datamaskin tenker er utrolig viktig, forteller Fredrik.

Før Fredrik begynte på interaksjonsdesign-studiet på Kristiania, studerte han grafisk design. Denne kompetansen har vært nyttig i arbeidet som interaksjonsdesigner. Han jobber både med det tekniske og det estetiske i designene sine, og forteller at han liker begge delene like godt.

Bilde av Fredrik foran datamaskinen på jobben sin Techpros
Fredrik trives hos teknologibedriften TECHPROS, og forteller at han jobber med varierte oppgaver hver dag.Foto: Kristiania/Victoria Dahlen

– Form og funksjon går hånd i hånd. Den tekniske delen er som skjelettet i kroppen, og den visuelle delen er resten. Uten skjelett fungerer ikke kroppen, og motsatt.

Faglærerne på studiet er alle aktive og relevante i UX-miljøet i Norge. Fredrik forteller at de faglige er flinke til å lære studentene å forstå bransjen og hjelpe dem med å komme seg ut i arbeidslivet.

– Vi lærte blant annet å sette opp en god portefølje, noe som gjør deg mer attraktiv som jobbsøker.

Fredrik anbefaler andre studenter å se etter jobbmuligheter tidlig, det var nemlig dette som sikret han jobben hos TECHPROS.

– Kunnskapen du får hos Kristiania kan hjelpe deg langt på vei, men til syvende og sist er det hva du gjør selv som er viktigst, avslutter Fredrik.

Person jobber på en Macbook

Vil du studere Interaksjonsdesign?

På fagskoleutdanningen i Interaksjonsdesign får du praktisk kompetanse innen brukeropplevelsesdesign, som vil gjøre deg til en ettertraktet kandidat i mange ulike bransjer.
Les mer om studiet her!