Foto av tre kvinnlige studenter som sitter i et klasserom og jobber på hver sin PC.

Fagskole - Oslo

Frontend-utvikling

På vår ettårige fagskoleutdanning i Frontend-utvikling, får du teknisk og praktisk kompetanse innen prototyping og programmering av nettsider og web-applikasjoner.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette studiet har nå venteliste!

Dette studiet er fullt for opptak, men du kan fortsatt søke og bli satt på venteliste.  Last opp godkjent dokumentasjon og sende tilbake signert kontrakt for å sikre deg en plass på ventelisten.

Frontend-utvikling er utøvelse av HTML, CSS og JavaScript, i utformingen av nettsider og web-applikasjoner. Dagens arbeidsmarked har et stort behov for dyktige frontend-utviklere, som kan jobbe tett med andre relevante fagområder for å produsere moderne skreddersydde nettløsninger.

Utdanningen egner seg godt for deg som ønsker å bygge videre på et fagskole- eller bachelorstudium innen nærliggende fagområder, som for eksempel grafisk design, men kan også tas som en selvstendig utdanning. Du trenger ingen forkunnskaper i faget for å søke, men interesse for programmering er en fordel.

Med en ettårig utdanning i Frontend-utvikling, vil du få de faglige og tekniske ferdighetene du trenger for å produsere frontend-løsninger.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Frontend-utvikling er en teknisk utdanning, som gir deg kompetanse innen sentrale begreper, prinsipper, metoder og verktøy som benyttes i utviklingen av frontend-produksjoner. Utdanningen gir deg et språk og en forståelse for fagfeltet, samt innsikt og ferdigheter du kan bygge videre på.

For å bli god i frontend-utvikling er det nødvendig med mye øvelse og produksjonserfaring. En stor del av undervisningen består derfor av praktisk jobbing med konkrete produksjoner under veiledning av lærer.

I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet gå i dybden på:

 • HTML, CSS og JavaScript
 • Universell utforming
 • Arbeidsprosesser 
 • Prototyping
 • Responsivt design
 • API-er og databaser
 • Programmeringsmønstre
 • Kodearkitektur

Utdanningen starter med en teoretisk og praktisk innføring i HTML, CSS og JavaScript for utvikling av nettsider og web-applikasjoner. Videre vil du bli introdusert for grunnleggende prinsipper om brukervennlighet, kvalitetssikring, kodearkitektur, responsivitet og prototyping av frontend-løsninger. Du vil lære å jobbe i kodeprogrammet VS Code, samt prototypeverktøyet Figma.

Andre semester vil vi jobbe videre med programmeringsspråkene. Du vil få opplæring i verktøy og metoder for utvikling av nettsider i samsvar med eksterne verktøy og tjenester, som API-er og databasesystemer. Videre vil du få en forståelse for metoder og arbeidsprosesser som benyttes i bransjen, som Agile, Scrum og Sprint, for å kunne jobbe i større og tverrfaglige team. Studiet avsluttes med gjennomføring av et hovedprosjekt innen et selvvalgt tema.

Hva kan du bli?

Etter ett år med frontend-utvikling vil du ha en relevant yrkes- og bransjerettet kompetanse, som trenges for å jobbe som frontend-utvikler innen en rekke bransjer.

Å utvikle nettsider og web-applikasjoner er en etterspurt kompetanse hos:

 • IT-firmaer
 • Mediehus
 • Kommunikasjonsbyråer
 • Markeds- og designavdelinger

DoubleContentITstudier

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Aktuelt fra Frontend-utvikling

 • Kompetansen som skiller deg ut i søknadsbunken
  Frontend-utvikling

  Kompetansen som skiller deg ut i søknadsbunken

  Hvordan kan du stille sterkere i en jobbsøkerprosess, og skille deg ut i søknadsbunken? Få svarene her!
  Les mer
 • Disse ettårige studiene kan du studere ved Fagskolen Kristiania
  Frontend-utvikling

  Disse ettårige studiene kan du studere ved Fagskolen Kristiania

  Ønsker du en kort og yrkesrettet utdanning? Hos Fagskolen Kristiania kan du velge mellom 10 ettårige studier innen kreativitet og teknologi.
  Les mer
 • Stefanie fikk jobb som frontend-utvikler før hun var ferdig å studere
  Frontend-utvikling

  Stefanie fikk jobb som frontend-utvikler før hun var ferdig å studere

  Allerede før Stefanie hadde fullført Frontend-utvikling ved Fagskolen Kristiania, ble hun tilbudt fast jobb hos SATS.
  Les mer
 • Hvilket IT-studium bør jeg velge?
  Frontend-utvikling

  Hvilket IT-studium bør jeg velge?

  Vurderer du en IT-utdanning? Kristiania har mange muligheter for deg som er interessert i teknologi. Sjekk ut alle alternativene her!
  Les mer

Studieprogramleder

Alejandro Rojas

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer