Fagskole - Oslo

Spillutvikling - Fullfinansiert

Lær å jobbe som en selvstendig spilldesigner og hvordan du utvikler en idé til et ferdig spill.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Fagskole
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette studiet har nå venteliste!

Dette studiet er fullt for opptak, men du kan fortsatt søke og bli satt på venteliste.  Last opp godkjent dokumentasjon og sende tilbake signert kontrakt for å sikre deg en plass på ventelisten.

Har du lyst til å jobbe som spillutvikler? På fagskoleutdanningen Spillutvikling lærer du deg prosesser og verktøy som brukes i bransjen, slik at du kan jobbe i etablerte spillselskaper eller som en selvstendig spillutvikler.

På studiet vil du få jobbe med spilldesign- og konsepter, prototyping og programmering. Spillutvikling tar for seg hele produksjonsprosessen fra idé til ferdig produkt, og etter endt utdanning vil du være i stand til å produsere et fullverdig dataspill. Vi tilbyr også et toårig studium i Spillgrafikk og animasjon, som til sammenlikning med dette studiet, går dypere inn i de visuelle elementene og grafikken i spill.

På spillutviklingsstudiet vil være en del av et tett og sammensveiset studiemiljø. Undervisningen foregår i små klasser og har et stort tverrfaglig fokus, som gjør at du lærer deg å samarbeide og kommunisere med andre fagområder.

Hvorfor kan Fagskolen Kristiania tilby gratis studieplasser?

Fagskolen Kristiania har fått tilskudd fra Oslo kommune for å kunne tilby et begrenset antall fullfinansierte (gratis) studieplasser i Oslo. Dette gjelder spesifikke studier med oppstart høsten 2022. Tilskuddet er et svar på kommunens, fylkenes og regjeringens satsing for å gjøre fagskolene til en større og viktigere del av det norske utdanningstilbudet.

Hva lærer du?

Gjennom utdanningen vil du få en grundig innføring i spillmotorene «Unity» og «Unreal», og hvordan du bruker 3D- og 2D-grafikk, illustrasjoner, lyd og musikk i disse programmene. Med praktiske programmeringsøvelser vil du lære deg hvordan du produserer interaktive spill.

Du vil få en god forståelse for prosesser innen historiefortelling, idéutvikling, level-design og spilldesign. Dette gjør deg i stand til å lage spennende spillopplevelser. Gjennom de samme prosessene vil du lære å samarbeide med andre fagfelt, blant annet Spillgrafikk og animasjon, Musikkdesign og Illustrasjon. På denne måten kan dine idéer og konsepter bli enklere forstått av andre. Dette er en nyttig egenskap for å kunne delta i spillutvikling.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

På spillutviklingsstudiet vil du blant annet lære om: 

 • Spilldesign og systemdesign
 • Programmering og scripting
 • Idéutvikling, previsualisering og skisser
 • Kreativitet og prototyping
 • Historiefortelling i spill
 • Spillmotorene «Unity» og «Unreal»

Siste semester av studiet skal du gjennomføre en større egenproduksjon, hvor du får anledning til å fordype deg i et selvvalgt tema innen Spillutvikling. Dette kan eksempelvis være level-design, historiefortelling eller programmering. 

Sjekk ut noen av de kulene spillene studentene på Spillutvikling har laget her!

Jobbmuligheter

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha en grundig forståelse for alle prosessene som inngår i spillutvikling, og kan planlegge et spill fra idé til ferdig produkt. Med kunnskapen du har opparbeidet deg kan du ta i bruk ulike verktøy for å gjennomføre en spillproduksjon, og forstår hva som er en god spill- og brukeropplevelse.

Headhunter i Hammer & Hanborg, Ingrid Melbye Olsen, har blondt langt hår og blå øyne. Hun har på seg en lyseblå bluse og smiler til kamera.

Headhuntere er ikke i tvil: IT-studier er smart!

Du vil ha en god tverrfaglig forståelse og kan kommunisere med ulike fagområder, både i og utenfor spillindustrien. Dette vil gjøre deg til en attraktiv ressurs, og du vil kunne ta oppdrag for kunder i mange ulike bransjer.

Med kompetansen du har opparbeidet deg kan du jobbe i større spillselskaper, eller med egne prosjekter som en selvstendig spillutvikler- og designer. 

Du kan blant annet jobbe for / med:

 • Spillselskaper
 • Designbyrå
 • Reklamebyrå
 • Andre kreative næringer innen media, undervisning o.l.
Jente peker på bilde

Tips til deg som vil søke på fullfinansiert studieplass

For å enklest søke fullfinansiert/gratis versjon av dette studiet, så anbefaler vi å søke fra denne siden ved å klikke på "Søk Oslo"-knappen øverst til høyre. Vi tilbyr kun et begrenset antall fullfinansierte (gratis) plasser. For å sikre deg studieplass, må du laste opp godkjent dokumentasjon, og signere studiekontrakten innen akseptansefristen.

Fullfører du videregående eller fagbrev/svennebrev våren 2022?
For å få tilbud om en fullfinansiert plass, må du søke og deretter laste opp skriftlig dokumentasjon fra skolen din som bekrefter at du får vitnemål våren 2022. Opplastingen gjør du på Min Side for søkere på kristiania.no. Når du mottar vitnemålet mot slutten av semesteret, må du huske å laste opp vitnemålet ditt innen 1. juli for å sikre deg plassen.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Dag Erling Jensen

Søk på Spillutvikling

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

 • Porteføljen fra studiet sikret Roland jobb som spillutvikler
  Spillutvikling

  Porteføljen fra studiet sikret Roland jobb som spillutvikler

  – Jeg brukte blant annet eksamensoppgaven min i jobbsøkingen, sier tidligere student i Spillutvikling, Roland Kvam. Les om den nye jobben hans i Rain Games!
  Les mer
 • Hvilket IT-studium bør jeg velge?
  Spillutvikling

  Hvilket IT-studium bør jeg velge?

  Vurderer du en IT-utdanning? Kristiania har mange muligheter for deg som er interessert i teknologi. Sjekk ut alle alternativene her!
  Les mer
 • Derfor bør du ta en teknologiutdanning
  Spillutvikling

  Derfor bør du ta en teknologiutdanning

  Bør man satse på en teknologiutdanning? Det mener rekrutteringskonsulentene Ingrid og Stina. Men, hvorfor det?
  Les mer
 • Spillutvikling - Fullfinansiert
  Spillutvikling

  Spillutvikling - Fullfinansiert

  Lær å jobbe som en selvstendig spilldesigner og hvordan du utvikler en idé til et ferdig spill.
  Les mer

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer