Ei jente står ved et veikryss i Oslo og smiler til kamera.

Bachelor - Nettstudium

Administrasjon og ledelse

Bachelor i administrasjon og ledelse gir deg kunnskap og ferdigheter som kreves av en leder i en liten eller mellomstor virksomhet. Studiet kvalifiserer også til videre masterstudier i ledelse.

Studiested
Nettstudium
Oppstart
Hver dag, hele året
Mulig grad
Bachelor
Studiepoeng
180
Gjennomføring
Heltid \ Deltid
Språk
Norsk
Opptakskrav
Pris
Se pris per emne
Programbeskrivelse

I dag er det mer enn 290 000 virksomheter i Norge med 1-19 ansatte. Det er svært mange ledere og mellomledere i små- eller mellomstore virksomheter og det er få studieprogram som retter seg mot denne lederrollen. Studiet er derfor utviklet spesielt med fokus på kunnskap og verktøy du trenger for å gjøre en god jobb som leder med personalansvar i denne type virksomheter.

Bachelor i administrasjon og ledelse tilbys i sin helhet som et nettstudium med stor valgfrihet. Studiet er lagt opp som et deltidsstudium over 6 år, men du kan velge å gjennomføre i ditt eget tempo. 

Hva lærer du? 

Målet er at du etter endt studium har kunnskaper, ferdigheter og verktøy som kreves for å gjøre en god jobb som leder eller mellomleder med personalansvar i en liten eller mellomstor norsk virksomhet. Studiet gir også en generell bredde innen økonomisk- administrative fagområder, som gir deg god lederkompetanse og som gjør deg til en enda mer verdifull medarbeider.

Dette er noen av emnene du vil møte:

Kristine ville formalisere kompetansen sin

Bildet viser en smilende kvinne utendørs. Hun holder en kaffekopp og er kledd i en mørk jakke, et fargerikt skjerf og en blå kjole. Bakgrunnen, en uskarp bygning, antyder at dette kan være en urban setting. Atmosfæren ser vennlig og avslappet ut.

Jobbmuligheter 

Mange blir ledere fordi de er flinke i jobben, men mangler formell kompetanse i ledelse. Studenter som gjennomfører Bachelor i administrasjon og ledelse vil ha de riktige forutsetninger til å kunne søke seg til lederstillinger.

Studiet egner seg derfor også godt for de som allerede er i jobb, men som ønsker å videreutvikle seg mot nye muligheter, samt de som ønsker en utdanning med generelt mange jobbmuligheter.

Fordypning og fagsammensetning kan være med å påvirke hvilke bransjer og arbeidsoppgaver du er kvalifisert for. Eksempelvis vil du kunne jobbe innenfor HR, økonomi, markedsføring, salg eller liknende.

Studiedetaljer

Studieoppsett
90 studiepoeng kjerneemne

+ 90 studiepoeng valgemne

Heltid
Ca. 40 timers studier per uke

30 studiepoeng per semester

Totalt 6 semestere over 3 år

Deltid
Ca. 20 timers studier per uke

15 studiepoeng per semester

Totalt 12 semestere over 6 år

Enkeltemne
10-40 timers studier per uke

7.5-30 studiepoeng per semester

Nettstudier er lagt opp til å være så fleksibelt som overhodet mulig, slik at du kan studere når du vil, hvor du vil og i det tempoet du vil. Studiet er presentert avhengig av om du ønsker å gjennomføre på heltid, deltid eller i ditt eget tempo (enkeltemner). Emnene er ordnet i anbefalt rekkefølge.

Vi anbefaler at du kun melder deg opp til emner du ønsker å ta semester for semester.

Studieplanlegger

Velg deltid hvis du har opptil 20 timer å studere hver uke

Sammendrag

Sammendrag