Tre studenter i hvite frakker studerer anatomiske preparater.

Bachelor - Oslo

Biomedisin

Dette studiet gir deg verdifulle kunnskaper om hvordan menneskekroppen fungerer, både når den er frisk og ved sykdom.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
48 000 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Moderne medisin baserer seg på vitenskapelige og teknologiske tilnærminger som har sitt opphav i biologi og fysiologi. Dette er det som kan kalles biomedisin.

Med en Bachelor i biomedisin fra Høyskolen Kristiania vil du lære deg mekanismene bak hvordan organer, celler og gener fungerer. På biomedisinstudiet vil du jobbe med blant annet celle- og molekylærbiologi, mikrobiologi, genetikk, immunologi, farmakologi og toksikologi. Utdanningen består av mye teori, men du vil også få lære gjennom laboratorieforsøk.

Fremtidens helseutfordringer er mange, og med denne utdanningen får du verktøy som gjør deg rustet til å gå dem i møte. Sammen med andre yrkesgrupper blir det kanskje du som løser kreftgåten eller problemer knyttet til antibiotikaresistens?

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Biomedisinstudiet består av flere interessante emner. Du vil blant annet lære om celle- og molekylærbiologi, mikrobiologi, genetikk, immunologi, farmakologi og toksikologi. 

I løpet av studietiden din hos oss vil vi også gå i dybden på. 

  • Anatomi og fysiologi
  • Sykdomslære
  • Vevslære
  • Energiomsetning
  • Medisinsk genetikk

Du vil også lære om genetikkens rolle i ulike sykdommer, og hvordan man benytter avansert programvare for å analysere og tolke biologiske data.

Utdanningen vil gi deg verktøyene du trenger for å kunne jobbe med verdens helseutfordringer i ulike yrkesgrupper som jobber med helseproblematikk.

Videre muligheter

Høyskolen Kristiania har en avtale med University of Nicosia Medical School hvor studenten kan bygge videre på Bachelor i biomedisin med fire år for å få profesjonsutdannelsen i medisin. Når du er ferdig med bachelorgraden hos oss, kan du gå videre til University of Nicosia på Kypros. Hvis du har B i snitt er du garantert å komme inn på intervju.

Profesjonsutdannelsen innebærer et 4-årig program levert av St George’s, University of London. Studiet gjennomføres ved University of Nicosia Medical School.

I motsetning til Norge, har ikke Storbritannia integrert praksis gjennom medisinstudiene. Studentene må derfor gjennomføre en praksisperiode i Storbritannia etter at de er ferdig med studiene før de kan oppnå autorisasjon i Storbritannia.

Viktig: I forbindelse med at Storbritannia går ut av EU må det fremforhandles nye avtaler for godkjenning av helseutdanninger herfra.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Martin Frank Strand
Les mer om Martin Frank

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer