Laboratoriearbeider jobber med prøver.
Studielengde:3 år

Biomedisin

Vil du være med å løse kreftgåten eller bekjempe antibiotikaresistens? Med denne graden kan du gå rett i jobb, velge mellom flere mastergrader i Norge, eller studere videre på medisin eller tannlege i utlandet.
OpptakÅpent
Laboratoriearbeider jobber med prøver.

Nøkkelinformasjon

 • Bachelor
 • Høst 2024
 • Heltid
 • 180 studiepoeng
 • Oslo
 • 3 år
 • Norsk

Hva lærer du?

Fremtidens helseutfordringer er mange, og med denne utdanningen får du verktøy som gjør deg rustet til å gå dem i møte. Sammen med andre yrkesgrupper blir det kanskje du som løser kreftgåten eller problemer knyttet til antibiotikaresistens? 

Du vil lære deg mekanismene bak hvordan organer, celler og gener fungerer. På biomedisinstudiet vil du jobbe med blant annet celle- og molekylærbiologi, mikrobiologi, genetikk, bioinformatikk og immunologi. Utdanningen består av mye teori, men du vil også få lære gjennom laboratorieforsøk.

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

 • BIO100Molekylær cellebiologi

  Emnet tar for seg avansert cellebiologi med vekt på replikasjon, proteinsyntese, genregulering og intracellulær transport og signalering. Emnet gir også en innføring i sikker atferd på laboratoriet og grunnleggende metoder innen molekylærbiologi.

 • BIO200Bioinformatikk og programmering

  Moderne molekylærbiologisk forskning genererer mange typer data og i noen tilfeller store datamengder, og i dette kurset vil studentene lære om datatyper, databehandling, analyse og visualisering. Studentene vil lære om innholdet i og bruken av åpne bioinformatiske databaser på nettet. Studentene vil også få trening i å visualisere, sammenstille (aligne) og analysere DNA og proteinsekvenser. Databehandling, analyse og visualisering vil gjennomføres via ulike verktøy for bioinformatikk, samt enkel programmering i R.

 • BIO301Fysiologi 3

  Emnet tar for seg fysiologiske målemetoder, arbeidsfysiologi, samt utviklingsbiologi og morfogenese hos ulike organismer. I tillegg omhandler emnet hudens funksjoner og oppbygging og kroppens regulering av syre-basesammensetningen.

 • BIO400Anatomi og vevslære

  Emnet er andre del av en todelt innføring i læren om kroppsdelenes normale oppbygning. I dette emnet gis det en innføring i histologi og makroskopisk anatomi av hode/hals, rygg og ryggmarg, brystkasse, buk og bekken.

 • BIO500Immunologi

  Kurset tar for seg:

  Anvendelsen av immunologisk terminologi, fenotype og funksjon av den hematopoetiske celletypen, forskjellen på det ervervete og medfødte immunforsvaret, genetiske og seleksjonskomponenter som styrer diversiteten av antigenspesifikke reseptorer, prinsippet for anvendelse av vaksiner, inflammasjon, immunologisk toleranse, og autoimmune reaksjoner.

 • BIO600Mikrobiologi

  Mye av mikrobiologien har fellestrekk med den eukaryote cellebiologien, men mikrober har unike egenskaper og dette kurset tar for seg disse i et patologisk perspektiv, samt på et celle- og molekylærbiologisk nivå. Gjennom laboratorieøvelser gis det trening i sentrale teknikker som rendyrking og mikroskopering, der man studerer bakterievekst og hvordan denne påvirkes av faktorer som antibiotika og hygiene.

 • BAC500Bacheloroppgave

  Emnet gir kompetanse i vitenskapelige forskningsmetoder i medisin og helsefag, inkl. problemstillinger og hypoteser, epidemiologiske studiedesign, kvantitativ og kvalitativ metode, etikk, litteratursøk, vurdering av litteratur, statistikk og akademisk skriving. Emnet gir studenten teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter i planlegging og gjennomføring av et forskningsprosjekt, samt skriftlig fremstilling av dette (bacheloroppgaven).

 • BIO900Biokjemi

  Biokjemi er et emne som tar for seg næringsstoffenes kjemiske struktur, egenskaper, reaksjoner og reaksjonsprossesser. I dette emnet vil studentene bygge videre på den grunnleggende kjemien ved å fordype seg i metabolske prosesser. Studentene vil også få mer øvelse i å gjennomføre forsøk i laboratoriet.

  Følgende tema er sentrale i emnet:

  • Grunnleggende kjemi
  • Næringsstoffenes omsetning/metabolske prosesser
  • Reguleringsmekanismer
  • Integrert metabolisme
  • Laboratorieøvelser og sikkerhet
 • BIO700Medisinsk genetikk

  Medisinsk genetikk er et fagområde som har vært i kraftig utvikling de siste årene. Moderne molkekylærbiologi har revolusjonert måten man vurderer og diagnostiserer arvelige sykdommer. Kurset tar for seg nedarvingsmønstre for sykdommer i familier, de genetiske mekanismene for hvordan gener forårsaker sykdommer, og diagnose og behandling av disse.

 • VAL999-10Valgemne eller praksis

Hva kan du bli?

Ung kvinne i lys skjorte og hijab poserer for kamera.

Norah Hassan studerer biomedisin fordi hun har et ønske om å å hjelpe andre ute i verden. 

Møt fagmiljøet

 • Hvordan jobber vi

  Kristiania har et aktivt, internasjonalt forskningsmiljø som setter mennesket i sentrum. Vi er i forkant av utviklingen på vårt felt, og har flere ganger vært først i Norge med forskningsbaserte utdanninger som møter morgendagens helseutfordringer. Vi har noen av landets beste fasiliteter for trening, ernæring og anatomi, i tillegg til fysiologisk testlab og en egen Studentklinikk.
 • Slik er studiehverdagen

  I løpet av studietiden vil du bli kjent med dyktige forelesere og ivrige medstudenter. Du vil få tett oppfølging, god veiledning og bli en del av et klassemiljø med lav terskel for å stille spørsmål og diskutere. Selv om selve utdanningen består av mye teori, vil du jobbe med diverse laboratorieforsøk. 

  Som student ved Kristiania kan du få tilgang til noen av landets flotteste test- og undervisningsfasiliteter. Studiehverdagen kan være en blanding av forelesninger, mindre seminarer og praktisk arbeid, der du kan få erfaring med behandlingsmåter og prosedyrer. Du vil være tett på et fagmiljø som har utviklet noen av landets mest banebrytende helsestudier, som en del av et inkluderende og engasjert miljø.

Jeg har flere års erfaring med forskning og undervisning innen biomedisin og molekylærbiologi. Jeg synes det er viktig å bli godt kjent med studentene mine, slik at jeg kan være en best mulig underviser.

Livet som student

  Studenttilværelsen består av mer enn forelesninger! Som student ved Kristiania blir du en del av et stort og mangfoldig studentmiljø. Vi inviterer til faglige og sosiale arrangementer gjennom studieåret.  

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
 • Behandlingstid

  For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
 • Slik søker du

  På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
 • Semesterregistring

  Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
 • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

  SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
 • Lånekassen

  Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
 • Støtte og tilrettelegging

  Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
 • Mitt Kristiania

  Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
 • Studentbevis

  Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner.

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
En ung person med oppsatt blondt hår, iført en rød langermet topp og en halskjede, smiler og poserer med hendene på hoftene på en bygate, med uskarpt bylandskap i bakgrunnen.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om våre studenter