Foto av kvinne som jobber med en PC.

Master - Oslo

Anvendt folkehelsevitenskap

Utdanningen for deg som vil løse fremtidens folkehelseproblemer, både lokalt og globalt.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Master
Pris
51 200 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
2 år
Studiepoeng
120
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Hva er god folkehelse? Vaksine, gangvei, sosiale møteplasser, vannkvalitet eller 5 om dagen? Med en master i anvendt folkehelsevitenskap lærer du å fremme befolkningens helse, trivsel og sosiale forhold. Du vil også få den kunnskapen som kreves for å forebygge sykdommer, skader eller lidelse. Dette er med andre ord studiet for folk som er interessert i helse, politikk og samfunn – altså de som vil jobbe med det store bildet.

Verden blir stadig mer kompleks. Derfor trenger samfunnet mennesker med denne typen utdannelse, hvor man lærer hvordan man jobber tverrfaglig med årsakene til helseforskjeller i verdensbefolkningen.

Hva lærer du?

Masterprogrammet gir bred innføring i forutsetningene for folkehelsearbeidet, samt god kunnskap om forvaltning og beslutningsprosesser i samfunnet. Studiet gir kompetanse og ferdigheter som lar deg håndtere fremtidige utfordringer folkehelsearbeidet står overfor.

Studiet vektlegger de store sammenhengene, som forholdet mellom ulike nivåer i forvaltningen, jus og helsepolitikk, migrasjon og sosiale forskjeller. Gjennom praksis og praktiske oppgaver hentet fra det virkelige liv, lærer studentene å bruke teori og metoder til å løse fremtidens folkehelseutfordringer. Du lærer også å formidle vitenskap, tenke kritisk, samt drøfte etiske problemstillinger innen helsepolitikk.

Andre spennende emner du kan bryne deg på inkluderer:

Hva kan du bli?

Med arbeidserfaringen og spisskompetansen som du får gjennom dette studiet, er du godt rustet for mange ulike typer jobber i privat og offentlig sektor, som for eksempel:

 • Folkehelsekoordinator
 • Prosjektmedarbeider i kommunale og fylkeskommunale prosjekter
 • Rådgiver innen ulike fagfelt, som HMS og miljørettet helsevern
 • Vitenskapelige stillinger ved høyskoler og universiteter

I tillegg til spisskompetanse på et viktig og spennende fagfelt, får du gjennom denne graden tett kontakt med arbeidslivet. Våre forskere og forelesere sørger for at du får oppdatert kunnskapen rett fra arbeidslivet, og gjennom praksistiden får du tryggheten og erfaringen som gjør deg til en attraktiv jobbsøker. Like viktig er nettverket du kan bygge sammen med andre likesinnede, som er opptatt av det samme som deg.

  Slik er det å være Kristiania-student

  På Høyskolen Kristiania får du en studietid som er mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning, og et solid nettverk.

  Selve høyskolen er også full av studenttilbud, som for eksempel en egen studentklinikk, en studentunion drevet frivillig av engasjerte studenter, og flere linjeforeninger.

  • Rykk fremover i køen med en master
   Høyskole

   Rykk fremover i køen med en master

   Les mer
  • Våre førsteklasses helsefasiliteter

   Våre førsteklasses helsefasiliteter

   Les mer
  • Video: Dette lærer du på Master i folkehelsevitenskap

   Video: Dette lærer du på Master i folkehelsevitenskap

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Tre studenter som sitter i en trapp og prater

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Studieprogramleder

  Anette Sørensen

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer