Foto av kvinnelig og mannlig student ved et bord som ser i en bok sammen.

Bachelor - Bergen og Oslo

Anvendt psykologi

Med denne brede og praksisnære psykologiutdanningen får du viktig kompetanse som kommer til nytte i en rekke ulike yrker.

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
43 700 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Hvordan har du utviklet den personligheten du har? Hvordan påvirkes du av andre mennesker, og motsatt? Hva har dette å si for valg av jobb, parforhold og livsstil? For å svare på slike spørsmål må du ha innsikt i de mange ulike faktorene som påvirker oss. Denne innsikten får du med Bachelor i anvendt psykologi.

Bachelor i anvendt psykologi gir kunnskap til å forstå hvordan menneskets atferd, utvikling og fungering påvirkes av både indre faktorer, som tanker og personlighet, og ytre faktorer, som miljø og relasjoner. Dette er en utdanning som bygger på det siste innen forskning, og som gjør deg i stand til å jobbe innen flere ulike bransjer.

Hva lærer du?

Bachelorgraden vektlegger psykologisk kunnskap i praksis. Du vil blant annet lære å utføre og analysere egne observasjoner, studier og psykologiske tester. Dette gjør at du kan iverksette intervensjoner, foreslå tiltak, og påvirke design og budskap

I løpet av studiene vil du jobbe med emner som:

 • Anvendt helsepsykologi
 • Idrettspsykologi og prestasjon
 • Kommunikasjon og mediepsykologi
 • Psykisk helse og emosjoner

Med mange varierte muligheter, legger graden opp til at du selv kan velge hvilke områder av psykologiens anvendelser du ønsker å fordype deg i. Her kan du for eksempel rette fokus mot helsearbeid, miljøutfordringer, idrett og/eller kommunikasjon.

Hva kan du bli?

I Norge er det et stort behov for kandidater med god forståelse for menneskelige relasjoner og individuelle behov i alt fra kommunale tjenester til kommunikasjonsbransjer.

Med en bachelor i anvendt psykologi får du kunnskaper og ferdigheter som kommer til nytte i en rekke ulike yrker, og som i liten grad vil bli erstattet av teknologiske løsninger i fremtiden.

Du kan blant annet jobbe som:

 • Familierådgiver
 • Miljøterapeut
 • Rekrutterer
 • Karriereveileder

Psykologi benyttes i mange ulike yrker hvor man må vite hvordan mennesker fungerer og er av stor nytte på mange felt, fra kommunale tjenester, administrasjon og kommunikasjon, helsearbeid, rådgivning og i arbeid med barn og unge,

Studenter Content Card With Image (Double)

Slik er det å være Kristiania-student

Hos oss handler studietiden om mye mer enn fag, forelesninger og fakta. Her havner du i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning og et solid nettverk. Vi har moderne fasiliteter som gir et godt grunnlag for læring, med blant annet fysiologisk testlab, treningsfasiliteter, ernæringskjøkken og anatomisk læringssenter.

Høyskolen Kristiania har tilrettelagt for at alle skal få dekket sine faglige behov. Vi har blant annet Avdeling for studentoppfølging (AFSO), og Karrieresenteret som støtter og veileder den enkelte under studiet. Studentunionen organiserer også massevis av aktiviteter gjennom året, fra dansekurs og idrettsarrangementer, til kunstutstillinger.

 • Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Les mer
 • Studentlivet er mer en studier

  Studentlivet er mer en studier

  Les mer
 • Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden
  School of Health Sciences

  Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Flere artikler fra våre helsestudier

 • Nytt forskningssamarbeid mellom Matej Bel University i Slovakia og Høyskolen Kristiania
  School of Health Sciences

  Nytt forskningssamarbeid mellom Matej Bel University i Slovakia og Høyskolen Kristiania

  Koronapandemien har stilt store krav til ansatte som underviser på universiteter og høyskoler. Over natten begynte man med digital undervisning. Denne raske omstillingen skal det nå forskes på i et samarbeid mellom Slovakia og Norge.
  Les mer
 • Fra usikker til skråsikker på studievalg
  School of Health Sciences

  Fra usikker til skråsikker på studievalg

  Emelie Danjord var usikker på hva hun skulle studere, men tok sjansen på en årsenhet i ernæring og helse. Nå er hun skråsikker på veien videre!
  Les mer
 • Silje ble jobbspesialist før bacheloren var levert
  School of Health Sciences

  Silje ble jobbspesialist før bacheloren var levert

  Silje var ikke helt sikker på retningen hun skulle gå etter videregående skole. Kursen fant hun i Bachelor i livsstilsendring og folkehelse. 
  Les mer
 • Studentene på helse- og idrettsledelse dropper klasserommet
  School of Health Sciences

  Studentene på helse- og idrettsledelse dropper klasserommet

  Studentene på helse- og idrettsledelse skal ikke møtes i et klasserom en eneste gang dette semesteret. De har nemlig blitt bronsepartnere med VIF.
  Les mer
Foto av kvinne i hvit dressjakke som lener seg på et rekkverk.

Studieprogramleder

Nora Østby

Søk på Bachelor i anvendt psykologi

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer