Foto av person som skriver på en PC.

I dag stilles det stadig høyere krav til ansatte. Samtidig befinner Norge og resten av verden seg i en krevende tid hvor mange arbeidstakere blir nødt til å omstille seg. Kanskje er dette rette tidspunkt til å tenke videreutdanning? 

Før var det ofte slik at det holdt med et fagbrev eller en bachelorgrad for å kunne stille sterkt i arbeidslivet. Nå er det kontinuerlig påfyll av kompetanse som gjelder.  

Det skal vise seg at det er en rekke gode fordeler ved å ta en mastergrad, enten i ung eller voksen alder. For mange er kanskje tiden vi er i nå en tid for å se etter mulighetene, fremfor begrensningene.  

Å ha jobbet noen år før man tar fatt på en mastergrad er ikke skadelig – snarere tvert imot. Ofte har man da blitt mer moden, og forstår mer av hva man går løs på

Du vil stille sterkere på arbeidsmarkedet

Siden flere og flere utlyste jobber krever en mastergrad, vil masterstudier kunne gjøre at du får fart på karrieren. Mange bachelorutdannede blir ikke tilbudt de mest attraktive jobbene, rett og slett fordi det er for mange om beinet.

Da blir ofte mastergraden tungen på vektskålen, og kan være utslagsgivende for om man får drømmejobben eller ei. 

Med master får du spisskompetanse som gir muligheten til mer tilfredsstillende arbeidsoppgaver i nåværende jobb. Anette Nicolaissen, karriereveileder ved Kristiania, er klar på at en mastergrad kan være verdifull.

Bildelenke til kontaktside.

Noe du lurer på?

Vi svarer på det meste om studier, opptakskrav og mer.

– Selv om praktisk erfaring og det å jobbe bra med andre er viktig for å fungere godt i en jobb, vil en mastergrad gi en indikasjon på at man virkelig har gått i dybden og kan sitt fagfelt. Det er nok noe enhver bedrift ser etter. 

Nicolaissen poengterer at mastermulighetene er mange, og at det er viktig å tenke igjennom mulighetene selve graden gir. 

– Å ha jobbet noen år før man tar fatt på en mastergrad er ikke skadelig – snarere tvert imot. Ofte har man da blitt mer moden, og forstår mer av hva man går løs på, sier hun. 

Du kan få høyere lønn

Masterkandidater er mer ettertraktet blant arbeidsgivere, ettersom de har mer tyngde innen sitt fagfelt og dermed brukes til mer omfattende oppgaver. De kan også forvente høyere lønn.

Tall fra SSB (2018) viser at gjennomsnittslønnen til kandidater med mastergrad og doktorgrad er 25% høyere enn for kandidater med bachelorgrad

Det er også mange jobber som kun er tilgjengelig for jobbsøkere med mastergrad. Eksempelvis søker de fleste toppselskapene i Norge fortrinnsvis etter masterkandidater til trainee-stillinger – nettopp fordi de ønsker seg de mest kvalifiserte kandidatene. 

Og visste du at over 60% av alle ledige stillinger aldri blir utlyst? For å bli med i konkurransen om de spennende jobbene, kan det lønne seg å velge en skole som har tett samarbeid med næringslivet. 

Selv om lønn i seg selv ikke er det eneste man bør fokusere på for å ha et godt arbeidsliv, kan de ekstra kronene utgjøre en stor forskjell i livene til folk flest. 

Hvorfor ta mastergraden på Kristiania?

Kristiania kan tilby deg flere mastergrader innen en rekke fagområder. I 2023 har vi også lansert nyhetene Master of Digital Entrepreneurship, Master of Cyber Security, Master of Digital Marketing og Master i design, alle utdanninger som vil deg ettertraktet kompetanse basert på det siste fra forskningsfronten. 

Som masterstudent på Kristiania vil du møte profesjonelle forelesere og veiledere som vil utfordre deg til å oppnå ditt fulle potensial. Hos oss er det færre studenter per studium sammenlignet med andre utdanningsinstitusjoner. Dette gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere. 

Utdanningene våre er skreddersydd for behovet som finnes ute i samfunnet, og gjennom et tett samarbeid med næringslivet vil du få kvalifikasjonene du trenger for å stille sterkt på morgendagens arbeidsmarked. 

NB! Trenger du fleksibilitet i hverdagen med tanke på studier, jobb og familieliv? Vi tilbyr deg også mulighet til å mastergrad på nett

Alle mastergrader på Kristiania

 • Master i anvendt folkehelsevitenskap
  School of Health Sciences

  Master i anvendt folkehelsevitenskap

  Utdanningen for deg som vil løse fremtidens folkehelseproblemer, både lokalt og globalt.
  Les mer
 • Master i innovasjonsledelse
  School of Economics, Innovation, and Technology

  Master i innovasjonsledelse

  Ønsker du å lede innovasjonsprosesser og jobbe med kommersiell innovasjon? Da er dette studiet for deg.
  Les mer
 • Master i ledelse
  School of Communication, Leadership, and Marketing

  Master i ledelse

  Les mer
 • Master i markedsføringsledelse
  School of Communication, Leadership, and Marketing

  Master i markedsføringsledelse

  Les mer
 • Master i strategisk HR
  School of Communication, Leadership, and Marketing

  Master i strategisk HR

  Lær hvordan menneskelige ressurser kan og bør forvaltes slik at de tjener organisasjonens formål og øker organisasjonens konkurransedyktighet.
  Les mer
 • Master i strategisk kommunikasjon
  School of Communication, Leadership, and Marketing

  Master i strategisk kommunikasjon

  Strategisk kommunikasjon har vokst frem som en etterspurt kompetanse de siste årene. Dette studiet vil hjelpe deg bli en ettertraktet aktør i kommunikasjonsbransjen.
  Les mer
 • Master of Applied Computer Science with Specialization in Software Integration
  School of Economics, Innovation, and Technology

  Master of Applied Computer Science with Specialization in Software Integration

  Les mer
 • Master of Human-Computer Interaction
  School of Economics, Innovation, and Technology

  Master of Human-Computer Interaction

  Les mer
 • Master of Information Systems: Digital Business Systems
  School of Economics, Innovation, and Technology

  Master of Information Systems: Digital Business Systems

  Les mer
 • Master of Information Systems: Management and Innovation
  School of Economics, Innovation, and Technology

  Master of Information Systems: Management and Innovation

  Les mer
 • Master of information Systems: Business Analytics
  School of Economics, Innovation, and Technology

  Master of information Systems: Business Analytics

  Denne utdanningen lar deg bygge broer mellom informasjonsteknologi og forretningsdrift, en egenskap som er svært ettertraktet på arbeidsmarkedet.
  Les mer
 • Master of Business Administration

  Master of Business Administration

  Nettbasert Master of Business Administration er en internasjonalt anerkjent grad som kan åpne mange dører i arbeidsmarkedet, både i Norge og i utlandet.
  Les mer
 • Master of Science in Financial Management

  Master of Science in Financial Management

  Nettbasert Master of Science in Financial Management gir deg som jobber med finans eller økonomi den nødvendige kunnskapen for å kunne bidra med noe vesentlig der det betyr mest for forretningsvirksomheten: på bunnlinjen.
  Les mer