Katarina Bakkedal Bozic

    • Førsteamanuensis
  • Institutt for scenekunst
  • School of Arts, Design and Media

Bakgrunn

Katarina Bakkedal Bozic er Førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania og underviser i jazzdans. Bozic har sin bakgrunn fra et over 20 år langt freelance virke i dansekunstfeltet. Hun har bred erfaring som utøvende dansekunstner innen samtidsdans, jazzdans og musikkteater. Katarina har blant annet vært tilknyttet det Ballettkritikerprisede kompaniet Oslo Danse Ensemble i en årrekke, i tillegg til andre kompanier, danseproduksjoner, musikaler m.m. Hun kan vise til over 1000 sceneopptredener på flere av landets kjente scener og teatre.

Katarina har jobbet med de fleste av landets ledende koreografer og regissører, i tillegg til flere anerkjente internasjonale koreografer.
Hun har i tillegg erfaring som koreograf, prøveleder, innstuderingsleder, dansekaptein og koreografassistent. Katarina har innstudert kjente verk av ledende koreografer på nasjonale og internasjonale høyere utdanningsinstitusjoner, sittet i inntaksjuryer, gjort seg gjeldende som sensor, samt holdt utallige auditioner i skole og profesjonell sammenheng.


Katarina har undervist jazzdans siden 2003. Hun har sittet i styret til PRODA og Valgkomiteen ved NODA. Katarina har mottatt Statens Kunstnerstipend.

Ansatte detaljer