Musikkteaterstudenter fra Høyskolen Kristiania under Spring Awakening 2021

Bachelor - Oslo

Musikkteater

Har du en drøm om å stå på scenen som musikkteaterartist? På Bachelor i musikkteater får du utviklet deg både innen sang, dans og skuespill.

Søknadsfrist
15. februar
Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

På bachelorstudiet i musikkteater ligger alt til rette for at du skal bli en allsidig og profesjonell scenekunstner. Her vil du få kompetanse innenfor alle deler av musikkteaterfaget.

Ønsker du å utvikle degi både skuespill, sang og dans? Jobbe kreativt både i fellesskap og selvstendig? Da har du kommet til rett plass. Studiet i musikkteater er intensivt, krevende og morsomt – og ikke minst gir det deg mange ulike innganger til scenekunstfeltet.

Hva lærer du?

Høyskolens pedagoger kjenner fagfeltet godt, og har ved siden av pedagogisk og faglig kompetanse erfaring fra feltet. Høyskolen benytter seg også av gjesteforelesere som jobber i bransjen, slik at du som student kan knytte verdifulle kontakter.

Under studiene vil du jobbe mye scenisk, og du vil tilegne deg ulike typer materiale fra pedagoger, koreografer og regissører på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. I tillegg vil du få innsikt i entreprenørskapsfag, og bachelorgraden vil gi deg de ferdighetene og kunstneriske integriteten som kreves i møte med arbeidsmarkedet.

Hva kan du bli?

Som en allsidig og profesjonell musikkteaterutøver har du mange muligheter etter studiet. Tidligere studenter jobber som profesjonelle utøvere i et bredt spekter innenfor musikkteaterfaget.

Tidligere studenter hos oss er i dag:  

 • Utøvere i musikaler
 • Skapere av egne forestillinger
 • Produsenter
 • Aktive innen administrative funksjoner i kulturlivet 

Noen velger også å videreutdanne seg til pedagoger, andre går videre til masterstudier i utlandet. Veiene etter endt utdanning er mange og det er viktig for oss at du i løpet av studietiden finner din kunstneriske stemme og hva du ønsker å bruke utdannelsen til.

Content Card With Image (Double): Blokk med 2 artikler

  Slik er det å være Kristiania-student

  Bachelor i musikkteater har sitt utspring i Musikkteaterhøyskolen, og er i dag en del av Norges største kunstfaglige miljø. Med seg tar de et velkjent og svært godt læringsmiljø med motiverte pedagoger. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden.

  Skolens fasiliteter er i verdensklasse, og noe av det som skiller oss fra andre kunstfaglige utdanninger, er at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene. 

  Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

  • Studentlivet er mer en studier

   Studentlivet er mer en studier

   Les mer
  • Musikal-i-teten er en årlig musikkteaterfestival
   School of Arts, Design, and Media

   Musikal-i-teten er en årlig musikkteaterfestival

   Les mer
  • Du vil som oftest lære på en faktisk scene
   School of Arts, Design, and Media

   Du vil som oftest lære på en faktisk scene

   Les mer

  Praktisk informasjon:

  Studiedetaljer

  Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

  Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
  Snakk med en student!

  Flere artikler fra Bachelor i musikkteater

  • Musikaliteten settes opp for sjette gang
   Bachelor i musikkteater

   Musikaliteten settes opp for sjette gang

   Til vanlig står studentene selv på scenen, men under denne musikkteaterfestivalen jobber de som prosjektarbeidere.
   Les mer
  • Endelig tilbake på scenen
   Bachelor i musikkteater

   Endelig tilbake på scenen

   Våren 2020 var avgangskullet på Bachelor i musikkteater klare for sin avsluttende eksamensforestilling. Det skjedde aldri. Nå står de endelig på scenen igjen.
   Les mer
  • D&D-inspirert podkast tar med lytterne inn i en ukjent verden
   Bachelor i musikkteater

   D&D-inspirert podkast tar med lytterne inn i en ukjent verden

   Syv tidligere mustikkteaterstudenter skaper nå den norske podkasten Drager og Drottner. Bli med inn i et eventyr fylt med musikk og rollespill, og få en helt unik podkast-opplevelse.
   Les mer
  • Vegard kjempet blant stjernene
   Bachelor i musikkteater

   Vegard kjempet blant stjernene

   Musikkteaterstudent Vegard Bjørsmo er den yngste av stjernene som kjemper i høstens sesong av Stjernekamp.
   Les mer

  Studieprogramleder

  Johanne Karen Hagen
  Les mer om Johanne Karen

  Kontakt oss

  Ønsker du nyhetsbrev?
  Mobilnummer