Bachelor - Oslo

Musikkteater

I scenekunstfeltet vil det alltid være behov for profesjonelle utøvere med scenisk og musikalsk kompetanse. Det får du gjennom bachelorgraden i musikkteater.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Musikkteaterhøyskolen startet som egen høyskole i 2012 og ble i 2021 en del av institutt for scenekunst ved Høyskolen Kristiania. Med seg tar de et velkjent og svært godt læringsmiljø med motiverte pedagoger. 

Har du en drøm om å stå på scenen som musikkteaterartist? Eller kanskje du synes det er vanskelig å velge mellom skuespill, sang og dans? På bachelorstudiet i musikkteater utdannes du til å bli en allsidig og profesjonell scenekunstner, med kompetanse innenfor alle deler av musikkteaterfaget. 

Musikkteater er en fellesbetegnelse for alle typer teater som har musikk som bærende element. Kabareter, show, musikaler, revyer, operetter – alt sammen regnes inn i musikkteateret.

Siden 1920-tallet har musikalen etablert seg som en populær sjanger, noe musikaldistriktene Broadway i New York og West End i London vitner om. Noen av de største publikumssuksesser på norske scener i nyere tid, både i institusjonsteatre og privatteatre, er musikaler. Musikkteater og musikalsjangeren er en voksende industri, og er i stadig utvikling. Både institusjonsteatrene og mindre aktører satser på musikkteater, og vi har sett en stor utvikling av sjangeren i Norge de siste årene.

Musikkteater brukes blant annet i skoleverket og i kulturskoler, derfor trengs det fagkompetanse knyttet til sjangerens unike kombinasjon av sang, dans og skuespill.

Høyskolens pedagoger kjenner fagfeltet godt, og har ved siden av pedagogisk og faglig kompetanse, erfaring fra bredden i feltet, fra utøvende til produsenter og entreprenører. Høyskolen benytter seg også av gjesteforelesere som jobber i bransjen, slik at du som student kan knytte verdifulle kontakter i miljøet du skal jobbe i.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du?

Gjennom entreprenørskapsfag og prosjektarbeid der du jobber med både sang, dans og skuespill samtidig, vil bachelorgraden i musikkteater gi deg de ferdighetene og kunstneriske integriteten som kreves i møte med arbeidsmarkedet.

I løpet av de tre årene du studerer får du ferdigheter i formidling og utøvelse av musikkteaterfaget, gjennom ulike metoder og verktøy. Du kommer til å jobbe mye scenisk, og du vil tilegne deg ulike typer materiale fra koreografer og regissører. Under veiledning fra disse, i tillegg til eksterne og interne pedagoger og andre scenekunstnere, vil du hele tiden utvikle ditt kunstneriske og tekniske håndverk.

Gjennom studiet vil du knytte verdifulle kontakter i miljøet, gjennom workshops med gjestepedagoger på et høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Du vil lære å drive din egen kunstneriske praksis, ved hjelp av relevante entreprenørskapsfag, hvor du blant annet lærer å markedsføre deg selv, registrere eget selskap, føre enkelt regnskap og opprette hjemmeside.

Du vil tilegne deg kunnskap om musikkteaterets historie, tradisjoner, egenart og plass i samfunnet. Gjennom refleksjon og diskusjon lærer du å formidle fagstoff, både skriftlig og muntlig, og får kjennskap til faglig og kunstnerisk utviklingsarbeid innenfor fagfeltet.

Jobbmuligheter

Som en allsidig og profesjonell musikkteaterutøver har du mange muligheter etter studiet. Tidligere studenter jobber som profesjonelle utøvere i et bredt spekter innenfor musikkteaterfaget. Noen jobber i musikaler, andre jobber med å skape egne forestillinger, noen videreutdanner seg til pedagoger, andre går videre til masterstudier i utlandet.

Veiene etter endt utdanning er mange og det er viktig for oss at du i løpet av studietiden finner din kunstneriske stemme og hva du ønsker å bruke utdannelsen til.

Studiet gir også mulighet til videre utdanning i musikkteater og andre relevante fag. Tidligere studenter har bl.a. gått videre på master i musikkteater i London, andre har gått videre for å studere jazzdans, noen har begynt på årsstudium i opera, og flere har tatt PPU (praktisk-pedagogisk utdanning).

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i musikkteater på institutt for scenekunst tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på musikkteater? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Johanne Karen Hagen
Les mer om Johanne Karen

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer