Erik Schøyen

    • Høyskolelektor / Instituttleder
  • Institutt for scenekunst
  • School of Arts, Design and Media

Bakgrunn

Erik Schøyen, er tidligere konstituert rektor ved Musikkteaterhøyskolen og nå instituttleder for Institutt for scenekunst hos Høyskolen Kristiania. Han underviste ved NTNU som universitetslektor fra 2004-2008, bl.a. som emneleder i fagene introduksjonsemne, teaterproduksjon, dramaturgi og konsept og etter-/ videreutdanningsemnet Produsent og arrangørkunnskap.

Han har også arbeidet som foreleser og veileder ved Norsk Barnebokinstitutts dramatikerutdanning. Har senere vært sensor på både BA og MA-nivå ved NTNU og UiS.

Han har også vært oppnevnt av Historisk-filosofisk fakultet ved NTNU til Periodisk evalueringsutvalg for BA i drama/teater i 2016. Schøyen har arbeidet og arbeider fremdeles som sceneinstruktør og scenograf, prosjektleder og dramaturg og har hatt åremålsansettelser som instruktør/dramaturg ved Oslo Nye Teater og som teatersjef ved Haugesund Teater. Har også vært jurymedlem for Ibsenprisen – Norges dramatikerpris – i fire år som representant for Norsk Teaterlederforening, og sitter i dag i styret ved Akershus Teater og kunstnerisk råd ved Østfoldteateret. Han ble nominert til Heddaprisen for "Jesus Christ Superstar" i 2017.

Ekspertområder

Ansatte detaljer