Erik Schøyen

  • Instituttleder
  • Institutt for scenekunst
  • School of Arts, Design and Media
Erik.Schoyen@kristiania.no
408 44 532

Bakgrunn

Erik Schøyen, er tidligere konstituert rektor ved Musikkteaterhøyskolen og nå instituttleder for Institutt for scenekunst hos Høyskolen Kristiania. Han underviste ved NTNU som universitetslektor fra 2004-2008, bl.a. som emneleder i fagene introduksjonsemne, teaterproduksjon, dramaturgi og konsept og etter-/ videreutdanningsemnet Produsent og arrangørkunnskap.

Han har også arbeidet som foreleser og veileder ved Norsk Barnebokinstitutts dramatikerutdanning. Har senere vært sensor på både BA og MA-nivå ved NTNU og UiS.

Han har også vært oppnevnt av Historisk-filosofisk fakultet ved NTNU til Periodisk evalueringsutvalg for BA i drama/teater i 2016. Schøyen har arbeidet og arbeider fremdeles som sceneinstruktør og scenograf, prosjektleder og dramaturg og har hatt åremålsansettelser som instruktør/dramaturg ved Oslo Nye Teater og som teatersjef ved Haugesund Teater. Har også vært jurymedlem for Ibsenprisen – Norges dramatikerpris – i fire år som representant for Norsk Teaterlederforening, og sitter i dag i styret ved Akershus Teater og kunstnerisk råd ved Østfoldteateret. Han ble nominert til Heddaprisen for "Jesus Christ Superstar" i 2017.

Ekspertområder

Ansatte detaljer