Studenter som danser i Kulturkirken Jakob sammen med profesjonelle dansere. De har tøystykker i sølv som de danser med.

Bachelor - Oslo

Dansekunst

Kunst beveger samfunnet, men hva gjør bevegelser til kunst? Bachelor i dansekunst gir deg muligheten til å leve av din lidenskap.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Drømmer du om å bli profesjonell danser? Da er Bachelor i dansekunst med spesialisering i jazz- eller samtidsdans, utdanningen for deg.

Gjennom tre år vil du jobbe med engasjerte pedagoger og koreografer som har lang profesjonell erfaring som dansekunstnere. Kunstneriske formidlingsprosjekter går som en rød tråd gjennom hele studiet, og alle andre fag støtter opp under dette.

Du vil jobbe mye praktisk i dansestudio, samtidig som du i teoretiske fag blir utfordret til refleksjon, undring og diskusjon. Du velger mellom spesialisering i jazzdans eller samtidsdans fra og med andre studieår, mens første år er felles for alle. Du vil ha klassisk ballett gjennom alle tre år som en grunnteknikk. 

Hva lærer du?

Dette er en utdanning som både bygger deg opp teknisk og utvikler deg kunstnerisk til å bli en profesjonell utøvende dansekunstner. Samtidig utvikler du din refleksjonsevne og uttrykksevne, både skriftlig og muntlig.

I studiet vil du lære å utøve, skape og formidle dans. Du vil få erfaring med å planlegge og gjennomføre dansekunstprosjekter. Du vil bli utfordret til å tenke og reflektere rundt din rolle som dansekunstner og formidler av dans. Hvem er jeg som danser? Hva betyr det å være en dyktig dansekunstner? Hvordan motivere og kommunisere dans og bevegelse for ulike grupper?

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Studiet gjør deg til en selvstendig dansekunstner, med mange muligheter. Du vil jobbe utøvende og medskapende med nasjonalt og internasjonalt anerkjente koreografer. Gjennom studiet legges det vekt på refleksjon rundt egen utvikling og bevisstgjøring av hvordan vitenskapelig tenkning bidrar til dansekunstnerisk utvikling.

Bachelorgraden i dansekunst vil gi deg en bred kompetanse som utøvende, skapende og formidlende dansekunstner.

Velg spesialisering

Før du starter på studiet må du ha valgt en av følgende spesialiseringer:

Spesialisering i samtidsdans

Spesialisering i samtidsdans omfatter moderne dans og samtidsdans. Gjennom utforsking av egen kropp utvikler du dine dansetekniske ferdigheter, i møte med samtidige og etablerte teknikker.

Gjennom improvisasjon, partnerarbeid og koreografiske emner utvikler du din egen dansekunstneriske praksis og uttrykk. I forestillingspraksis får du erfaring med ulike koreografiske prosesser, som repertoararbeid, medskapende prosesser og improvisasjon. Relevans for det aktuelle arbeidsmarkedet etterstrebes kontinuerlig. Spesialiseringen legger vekt på selvstendig forståelse og refleksjon over egen danseutøvelse, sett i relasjon til forskjellige dansekunstneriske ståsted og tradisjoner.

Spesialisering i jazzdans

Spesialisering i jazzdans omfatter tradisjonelle og samtidige stiler med vekt på utvikling av en sterk danseteknisk base. Musikalitet og rytme står sentralt sammen med stilforståelse for ulike sjangre innen jazzdansfaget. 

Du får, gjennom den tradisjonelle jazzdansen, kunnskap om jazzdansens historie, utvikling og språk. Studiet inneholder også samtidige former. Relevans for det aktuelle arbeidsmarkedet etterstrebes kontinuerlig. For å styrke kunstnerisk uttrykksevne vil du få sangundervisning, både i grupper og individuelt. Du får også innføring i koreografisk arbeid.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er en del av landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i dansekunst var tidligere en del av studieprogram på Instituttet Norges dansehøyskole, som fra januar 2021 inngår i Institutt for scenekunst. Etter sammenslåingen med Høyskolen Kristiania er vi blitt flere kunstfagmiljøer som jobber sammen på tvers.

Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på dansekunst? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Irene Velten Rothmund
Les mer om Irene Velten

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer