Institutt for musikk

Institutt for musikk er faglig forankret i det praktiske, skapende og utøvende kunstfaglige området, og har sin plass i kunst- og kulturfeltets fulle bredde.

Instituttet tilbyr ulike bachelorgrader og disse utdanner utøvende og skapende kunstnere i populærmusikk og låtskrivere til musikkprodusenter, samt designere og prosjektledere med en praktisk-teoretisk tilnærming. Studentene drar særlig nytte av den tverrfaglige kompetansen ved instituttet gjennom en rekke samarbeidsprosjekter. 

Den faglige staben er bredt sammensatt og har en stor andel utøvende og skapende kunstnere som er aktive nasjonalt og internasjonalt. Underviserne besitter høy faglig kompetanse og bidrar gjennom individuell veiledning til studentenes utvikling, gjennom utforskning, kritisk tenkning, refleksjon og metode. 

Instituttet har som mål å være delaktige i den kunstfaglige diskursen og være en synlig premissleverandør i våre fagområder. I forskningssammenheng har Institutt for musikk et særlig ansvar for arbeid med, og formidling av, kunstnerisk utviklingsarbeid. Instituttet driver også forskningsvirksomhet i musikkproduksjon og i feltet prosjektledelse kunst og kreativ næring.

Aktuelt fra instituttet

 • Fikk høythengende priser etter første filmmusikkforsøk
  Institutt for musikk

  Fikk høythengende priser etter første filmmusikkforsøk

  Jørund Fluge Samuelsen vant nylig Harpapris for beste filmmusikk, og i høst fikk han Amandaprisen.
  Les mer
 • Musikkpolitiet – hva og hvem er det?
  Institutt for musikk

  Musikkpolitiet – hva og hvem er det?

  I en podcast fra Norges musikkhøgskole snakker Audun Molde om tradisjon versus kreativitet i musikkutdanning og i musikkbransjen, og om hvorfor vi alle står på skuldrene til noen.
  Les mer
 • Lydteknikk og musikkproduksjon
  Institutt for musikk

  Lydteknikk og musikkproduksjon

  Brenner du for lyd? Med denne bachelorgraden fra Kristiania får du utviklet talentet ditt, samtidig som du får den kompetansen og erfaringen arbeidslivet forventer.
  Les mer