Foto av mann som spiller gitar på en scene.

Bachelor - Oslo

Populærmusikk

Vil du satse på en karriere som musiker, låtskriver, artist eller produsent? Hos oss får du verktøyene du trenger for å utvikle ditt talent, skaffe deg nettverk og forstå bransjen.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Populærmusikk er musikken vi lytter til daglig, og den strekker seg langt utover hitlistene. For å kunne lage lydsporene til livene våre kreves det talent. Men talent er ikke alltid nok – en må også vite hvordan talentet skal forvaltes og utvikles. På bachelorstudiet i populærmusikk kan du investere tre år på heltid til dette!

Med en utdanning i populærmusikk får du videreutviklet dine musikalske evner og gehør. Du vil også lære deg forskjellige programvare og produksjon, i tillegg til undervisning på ditt hovedinstrument.

Gjennom tiden hos oss vil du stå på scenen, spille inn musikk og avslutte det hele med et stort og personlig kunstnerisk arbeid som ditt bachelorprosjekt. Vi har profesjonelle studioer, øvingsrom og verktøyene som trengs for å utvikle deg personlig og i grupper.

I løpet av studietiden din hos oss vil du i tillegg få verdifull kunnskap om blant annet entreprenørskap, harmonilære, metode, kontekst og analyse.

Hva lærer du av å studere musikk hos oss?

Med denne utdanningen vil du lære deg hvordan du spiller inn i studio, hvordan du kan opptre på scenen og hvordan beherske hovedinstrumentet ditt på flere plan. Du trener også gehør, jobber med programvare og produksjon, og du får oversikt over populærmusikkens og bransjens historie.

Med en bachelor i populærmusikk kjenner du bransjen, og du vil ha verktøy for å kunne skape et levebrød av musikken. Gjennom hele studiet er den praktiske og teoretiske utforskningen knyttet sammen, gjennomarbeidet med kunstfaglige begrunnelser, refleksjon og analyse.

Du vil møte dyktige undervisere som er dedikerte og kjent i bransjen, samt gjesteforelesere og musikere som er kjent i både inn- og utland.

På Bachelor i populærmusikk tar vi opp søkere på følgende hovedinstrumenter:

Du møter også disse underviserne: Audun Molde, Mari Skogly, Arve Furset, Liv Sandvik, Alex Møklebust, og Jan-Tore Diesen.

Tora satser på populærmusikk

Jobbmuligheter

Etter fullført utdanning vil du ha kunnskapen og ferdighetene du trenger for å starte karrieren. Du vil kjenne bransjens strukturer, dens forutsetninger for å lykkes og grunnlaget for å kunne skape din egen arbeidshverdag.

Du kan blant annet jobbe som:

  • Musiker

  • Låtskriver

  • Produsent

  • Arrangør

  • Artist

Musikk er en levevei for risikotakere, hvor talent bare er et utgangspunkt. Studietiden er derfor en investeringsperiode for å utvikle ditt eget talent og bygge kompetanse.
Bransjen er i stadig endring og en utdanning fra oss skal være fleksibel og fremtidsrettet.

Med brede fagkunnskaper, gode arbeidsvaner og solid nettverk får du det beste utgangspunktet for å kunne lykkes.

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i populærmusikk på Institutt for musikk, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT og NISS, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på populærmusikk? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studiedetaljer

Våre studenter på Spotify

Studieprogramleder

Mari Skogly
Les mer om Mari

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer