Anne-Marie Giørtz

    • Professor
  • Institutt for musikk
  • School of Arts, Design and Media

Bakgrunn

Giørtz er professor ved Høyskolen Kristiania og underviser hovedsakelig i vokal på linjene populærmusikk og låtskriving og produksjon. Giørtz har jobbet som freelance utøvende sanger og musiker siden 1980 og jobber fortsatt med Trio de Janeiro og Anne- Marie Giørtz trio. Hun har turnert mye i både inn- og utland, og har medvirket på et 20-talls LP-/CD -produksjoner.

Hun har drevet flere band som har egne utgivelser: Anne-Marie Giørtz kvintett, Anne-Marie Giørtz band, Ab und Zu, Anne-Marie Giørtz trio i tillegg til utgivelser med Trio de Janeiro. Hun har vært nominert til Spellemannsprisen flere ganger og mottok prisen med Trio de Janeiro i 1993. I Anne-Marie Giørtz trio er hun i tillegg til vokalist også komponist og tekstforfatter.

Giørtz har lang erfaring fra teaterscenen. Hun har medvirket i ulike oppsetninger på de fleste scener i Oslo som Oslo Nye teater, Den norske Opera, Det norske teater, ABC-teateret, Radioteateret i Nrk i tillegg Telemark teater (Teater Ibsen) .Giørtz har også turnert mye med diverse konsertprogram for Rikskonsertene.

Hun var produsent, initiativtaker og medvirkende for performance-forestillingen «Den akustiske skyggen». Giørtz har også jobbet i NRK Radio som programleder i diverse musikkprogram.

Ansatte detaljer