Foto av man med mikrofon som leder scenebyggingsarbeid.,

Bachelor - Oslo

Prosjektledelse kunst og kreativ næring

Vil du være med å skape de gode opplevelsene? Bli med bak scenen og lær deg å lede arbeidet som fører frem til en konsert, en teateroppsetning eller en TV-serie.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Liker du å jobbe med ulike typer mennesker, og ønsker å være bindeleddet mellom kulturnæringen og publikum? Bli med bak scenen og lær deg å lede arbeidet som fører frem til en konsert, en teateroppsetning eller en TV-serie. 

En bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring gir deg en bransjenær og praktisk utdanning i å lede et prosjekt eller en produksjon fra begynnelse til slutt. Hos oss får du oppleve flere bransjer på nært hold og i løpet av studiet vil du være med på produksjoner og prosjekter som gir deg praktisk erfaring og et solid nettverk.  

Hva lærer du?

Du lærer å jobbe med mennesker og får gjennom årene hos oss en solid forståelse for hvordan man som prosjektleder kan legge best mulig til rette for å skape gode opplevelser i kulturlivet. Når et prosjekt igangsettes, uavhengig av bransje, må du skaffe deg oversikt over hva som skal til for å komme i mål. Det er mange oppgaver som skal løses med ulike involverte aktører som skal levere til rett tid og med god kvalitet.  

En vesentlig del av prosjektlederens oppgave er å være limet mellom de ulike fagfunksjonene i et team, og sørge for at arbeidsflyten går smidig. For å få til dette må man ha forståelse og respekt for hverandre og jobben den enkelte skal gjøre. Den beste måten å lære dette på er å gjøre det i praksis. Derfor samarbeider vi med flere av de andre kunstfaglige studieretningene ved skolen i ulike prosjekter slik at du som student skal få testet ut prosjektledelse i praksis. 

Vi er tett på kulturbransjen, og som student får du jobbet med prosjekter også utenfor skolen, blant annet gjennom praksisperioder. Kombinasjonen av praktisk arbeid og et solid teoretisk grunnlag gjør deg godt rustet til å være en verdifull del av et prosjekt fra første dag etter endt utdanning.  

Det tverrfaglige samarbeidet du blir en del av ved denne utdanningen er både unikt og viktig, ikke minst med tanke på videre nettverk. Du går ut av skolen med flere gode kollegaer i bransjen. I tett samarbeid med kulturlivet og studenter ved andre kunstfaglige studieprogrammer jobber du med prosjekter og produksjoner innen eksempelvis:

 • Musikk
 • Dans 
 • Teater 
 • Podcast og radio 
 • Film og TV 
 • Visuell kunst  
 • Spill 
 • Opera og ballett 
 • Arkitektur 
 • Mote og design 
 • Forlagsbransjen 
 • Event 
 • Festivaler 

Kunst og kreative næringer som musikk, teater, spill, festivaler og TV vokser og utgjør en større og mer betydelig del av den globale økonomien. Dette fører til et økende behov for utdannede prosjektledere og koordinatorer som er spesialiserte innen kultur og ledelse. Studentene på prosjektledelse kunst og kreativ næring får kompetanse i produksjons- og prosjektledelse, økonomi, markedsføring, kommunikasjon, samt god kunnskap om og forståelse for de ulike kreative bransjene.  

Jobbmuligheter

Med en bachelorgrad i prosjektledelse kunst og kreativ næring har du opparbeidet deg et godt fundament for å jobbe med planlegging og ledelse av prosjekter og produksjoner innenfor scenekunstfeltet og ulike kulturelle og kreative næringer. Du kan eksempelvis jobbe med: 

 • Prosjektledelse 
 • Produksjonsledelse 
 • Inspisientfaget 
 • Administrasjon og koordinering  
 • Markedsføring 
 • Management og booking 

Tidligere studenter har fått jobb i selskaper som:

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Studiedetaljer

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring på Institutt for scenekunst, musikk og studio, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT og NISS, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på prosjektledelse kunst og kreativ næring? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter.

Studieprogramleder

Silje Straume
Les mer om Silje

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer
 • Kristiania LIVE: Mer enn en musikkfestival
  Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring

  Kristiania LIVE: Mer enn en musikkfestival

  Endelig gikk startskuddet for Høyskolen Kristianias årlige, studentdrevne musikkfestival!
  Les mer
 • Gründerspirer vant pitchekonkurranse
  Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring

  Gründerspirer vant pitchekonkurranse

  Det gikk ikke lang tid fra idéen til Ludvik (23) og Henrik (22) så dagens lys til den var realisert.
  Les mer
 • Gjør årets juleeventyr i Spikersuppa koronavennlig
  Bachelor i prosjektledelse kunst og kreativ næring

  Gjør årets juleeventyr i Spikersuppa koronavennlig

  Hvordan planlegge Norges mest besøkte handlegate samtidig som en pandemi herjer og det blir stilt store krav til smittevern?
  Les mer