Ung kvinne opptrer på scenen på Parkteateret.
På Parkteatret fikk publikum oppleve noen av Høyskolen Kristianias beste band og artister. Foto: Jonatan Arvid Quintero
Ung kvinne opptrer på scenen på Parkteateret.
Artistene ga alt og fikk virkelig vist frem hva de har å by på. Foto: Jonatan Arvid Quintero

– Åpningskvelden var vanvittig vellykket! Publikum storkoste seg, artistene skinte, og vi i produksjonsteamet er veldig stolte, sier Markus Giæver Nordbye, produksjonsleder og student ved Kristiania.  

Sammen med et titalls medstudenter har han jobbet med å planlegge festivalen siden i våres, og som produksjonsleder har Markus hatt det overordnede ansvaret. Oppgavene har vært mange og varierte, og det siste halvåret har han sjonglert alt fra økonomistyring til artistkontakt, samtidig som han har ledet og koordinert resten av teamet.  

 – Noe av det beste med rollen som produksjonsleder er at jeg har fått mulighet til å samarbeide med utrolig mange flinke folk. Ikke bare har jeg fått verdifull arbeidserfaring, jeg har også utvidet nettverket, både profesjonelt og sosialt.  

Debuterte som band på åpningskvelden 

Ung mannen opptrer på scenen på Parkteateret.
De som tok turen innom Kristiania LIVE, fikk en fantastisk konsertopplevelse! Foto: Jonatan Arvid Quintero

Blant bandene som opptrådde under Kristiania LIVE, var Kite Safari – et ferskt indiepop-band som møttes på Høyskolen Kristiania. Da de stod på scenen på åpningskvelden, var det første gang de opptrådde sammen. Det satte imidlertid ingen demper for sceneshowet.  

– Vi hadde på forhånd bestemt oss for å lage et ellevilt show, og jeg er ganske sikker på at vi leverte. Tilbakemeldingene har i hvert fall vært fantastiske, og det er lenge siden jeg har kost meg så mye, forteller vokalist Haakon Jordbakke.  

Mye av musikken de spilte, er ennå ikke utgitt, og både Haakon og bandmedlemmene ser på festivalen som en unik mulighet til å vise frem det de har å by på.  

– Kristiania LIVE har i tillegg vært en perfekt introduksjon til hva det vil si å spille foran et større publikum. Selv om det var litt nerver i forkant, var det utrolig kult å få prøve seg! 

En opplevelse for livet 

Ung kvinne opptrer på scenen på Parkteateret
Målet med Kristiania LIVE var å løfte frem bransjens nye stemmer, noe festivalen lyktes med!Foto: Jonatan Arvid Quintero

Kristiania LIVE handler om musikk, om å løfte frem bransjens nye stemmer, om fest og moro, men også så mye mer enn det. Festivalen gir studentene ved Kristiania en unik mulighet til å engasjere seg, til å opparbeide seg verdifull erfaring og ikke minst knytte nye bekjentskaper og kontakter.  

– Fordi prosjektet er såpass stor og intenst, og i tillegg går på tvers av flere linjer, blir man kjent med massevis av nye folk. Det hele er utrolig sosialt, samtidig som man lærer mye, forteller Markus.  

Han anbefaler alle fremtidige studenter å engasjere seg i festivalen, uansett om man ønsker å stå på eller bak scenen.  

– Da jeg stod der på åpningskvelden og så hva vi hadde fått til sammen, var jeg over meg av stolthet – og den følelsen unner jeg alle å kjenne på. Det var rett og slett en opplevelse for livet!