To produsenter jobber ved et miksebord. Årsstudium i musikkproduksjon ved Høyskolen Kristiania.

Årsstudium - Oslo

Lydteknikk og musikkproduksjon

Med et årsstudium i lydteknikk og musikkproduksjon får du tiden og ressursen du trenger for å utvikle talentet ditt. Samtidig får du den kompetansen som arbeidslivet forventer.

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Er musikk din store lidenskap? Da kan et årsstudium i lydteknikk og musikkproduksjon være utdanningen for deg. Ved bruk av det siste innen musikk- og lydteknologi får du kunnskap som gir et godt grunnlag for assistentstillinger innen kulturbransjene og lydfeltet. Og er du sulten på mer etter ett år, kan du alltids studere videre. 

Studieprogrammet vil også gi deg kunnskap om og forståelse for musikkproduksjon i en kunstnerisk, kulturell, kommersiell og profesjonell kontekst. I løpet av studietiden kommer du blant annet til å spille inn musikk og skape kunstneriske prosjekter. Vi har studioer på profesjonelt nivå og verktøyene, kunnskapen og kompetansen som trengs for å videreutvikle talentet ditt. 

Hva lærer du?

Årsstudium i lydteknikk og musikkproduksjon gir deg en grundig innføring i profesjonelle musikkstudioer og konsertlydsystemer. Du vil blant annet lære om akustisk-, analog- og digital lyd. I løpet av studietiden vil du bli kjent med ulike verktøy og tekniker brukt til musikkinnspilling og -miks, med vekt på populærmusikk med musikere i samspill. Studiet fokuserer på relevante metoder og teknikker for akustisk baserte musikkformer.

Året ditt på Høyskolen Kristiania vil blant annet bestå av følgende fag: 

Vi er landets største kunstfaglige miljø og hos oss finner du fremtidens kreative talenter. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, og ikke minst mellom studier og jobb. 

Reiser verden rundt som lydtekniker og gitarist

Foto av mannlig lydtekniker ved miksepult

Hva kan du bli?

Etter endt årsstudium har du fått en grundig innføring i lydteknikk og musikkproduksjon. Utdanningen er såpass bransjenær at du vil kunne søke ulike stillinger i musikkindustrien. Du vil for eksempel ha fått et så godt kunnskapsgrunnlag, at du vil kunne jobbe som assistent eller rekrutterer innen kulturbransjene og på lydfeltet.

Vil du nå høyere opp i musikkbransjen, anbefaler vi deg å studere videre for å styrke CV-en din og gjøre deg til en enda mer ettertraktet jobbkandidat.  Med påbygg til Bachelor i lydteknikk og musikkproduksjon får du nettopp det.

Slik er det å være Kristiania-student

Høyskolen Kristiania er kjent for nærheten til bransjen, fasiliteter i verdensklasse, og at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk på tvers av studiene. 

De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals Oslo ACT eller NISS? Det er oss – bare med nytt navn.

Vi vet at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging. Hos oss kan du bli med på alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

 • Se våre flotte fasiliteter for kreative studier

  Se våre flotte fasiliteter for kreative studier

  Les mer
 • Studentlivet er mer enn studier

  Studentlivet er mer enn studier

  Les mer
 • Se studentenes arbeider

  Se studentenes arbeider

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Les mer om våre kreative studier

 • Slik er en audition for scenekunst-studier
  Bachelor i skuespill

  Slik er en audition for scenekunst-studier

  Gruer du deg til opptaksprøver? Slapp av, her får du tips fra våre studenter!
  Les mer
 • Skuespillstudentene vant internasjonal pris
  Bachelor i skuespill

  Skuespillstudentene vant internasjonal pris

  Avgangsklassen i skuespill ved Høyskolen Kristiania vant den store prisen på festivalen FIESAD. Det gjorde de med sin digitale tolkning av «Erasmus Montanus».
  Les mer
 • Ingrid Lovise fikk platekontrakt mens hun studerte
  Bachelor i låtskriving og produksjon

  Ingrid Lovise fikk platekontrakt mens hun studerte

  Ingrid Lovise Anvik Hellenes fikk platekontrakt mens hun studerte Bachelor i låtskriving og produksjon. Snart kommer soloalbum nummer to!
  Les mer
 • Semesteret ved Kristiania har gitt minner for livet
  School of Arts, Design, and Media

  Semesteret ved Kristiania har gitt minner for livet

  Eve Hunter har utvekslet til Kristiania og drar tilbake med kofferten full av minner, nye venner og ny kunnskap.
  Les mer

Studieprogramleder

Pål Erik Jensen

Søk på Årsstudium i lydteknikk og musikkproduksjon

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer