Nøkkelinformasjon
Topp moderne fasiliteter
Studiet har profesjonelt utstyr og gode fasiliteter, med velutstyrte studioer og mac-lab for musikkproduksjon.Utveksling
Du kan søke om å dra på utveksling til blant annet Storbritannia og Tyskland.Gjesteforelesere
Har gjesteforelesere med relevant erfaring fra bransjen.Viktige frister
Søknadsfristen er 15. april. Frist for å levere opptaksprøve er 2. mai. Les mer om opptaksprøvene her. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.Pris
57 400 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
- Bachelor
- Høst 2024
- Heltid
- 180 studiepoeng
- Oslo
- 3 år
- Norsk
Hva lærer du?
I løpet av studietiden din hos oss vil vi blant annet dykke ned i fag som:
Studiemodell
- MPR269Musikkproduksjon 2
Arbeidet med dette emnet skal bidra til å gi studenten forutsetninger for å kunne delta i komplekse musikalske produksjonsprosesser fra idé til ferdig lydprodukt. Emnet skal gi en videre innføring i vokalproduksjon, produksjonsmetodikk, produksjonsprosesser og musikkteknologiske verktøy.
- LOP203Låtskriving 3
Låtskriving 3 - Topliner. Melodikk, tekst, konsept og form - skal gi kunnskaper, praktiske og analytiske ferdigheter, til å arbeide, selvstendig og i gruppe, med ulike oppgaver knyttet til en topliners rolle i låtskriving.
Studenten vil bli presentert for en rekke begreper og oppgaver knyttet til det å være topliner som; melodiske valg og forventninger i en rekke forskjellige sjangrer; hvordan utvikle topline for artistprosjekter, hvordan skrive til forskjellige konsepter, skrive til tracks, gi forståelse for forskjellige geografiske markeder og forventninger til arbeidet som topliner.
- LOP201Instrument 2
Arbeidet med dette emnet skal bidra til å gi studenten erfaring og opplæring i å spille instrumenter, stemmebruk, å gjenkjenne og gjengi intervaller og rytmer, ensemblespill og arrangering. Det skal styrke kunnskapen og refleksjonen rundt bruk av musikalske virkemidler, samt evner til å fremføre eget materiale alene eller i ensemble og tilrettelegge for fremføring gjennom arrangering.
- MPR266Musikkproduksjon 3
Arbeidet med dette emnet skal bidra til å gi studenten forutsetninger for å kunne gjøre lydopptak og miks. Mesteparten av emnets innhold er erfaringsbasert gjennom praktiske innspilling- og mikseoppgaver. Utforsking og eksperimentering med innovative løsninger på musikkproduksjon er ment å gi studenten mulighet til å utvikle sin egen kunstneriske praksis.
- LOP202Låtskriving 4
Arbeidet med Låtskriving 4 - Trackmaker - skal bidra til å gi studenten erfaring i å skape musikk der musikkproduksjonen har en fremtredende rolle. Det skal styrke kunnskapen og refleksjonen rundt bruk av musikalske virkemidler og musikkproduksjon som kreativ og skapende uttrykksform. Emnet er prosessorientert og vektlegger de kreative sidene.
- FAG999-7Fagområdeemne
- VAL999-7ADMValgemne
- KFE300Kunstnerisk fordypningsemne
Dette emnet skal bidra til å gi studenten større musikalske og tekniske ferdigheter innen låtskriving og produksjon, og øke studentens forståelse for egenart og uttrykksmuligheter. Emnet skal bidra til å utvikle både håndverksmessige kvalifikasjoner og kunstnerisk særpreg, samt sette studenten i stand til å kunne fortsette egen kompetanseutvikling og spesialisering på en stadig mer selvstendig basis.
- LOP301Instrument 3
Arbeidet med Instrument 3 skal bidra til å gi studenten videre erfaring og opplæring i å spille instrument, tilegne seg ensemblepraksis, utvikle ferdigheter innen instrumentering og produsere et konsertprosjekt med eget materiale. Emnet skal også gi videre kunnskap om, erfaring i og refleksjon rundt gehør. I emnet Instrument 3 kan, i tillegg til andre relevante bandinstrumenter, produksjon eller låtskriving velges som studentens hovedinstrument.
- MSY300Musikk som yrke
- BAO368Bacheloroppgave (LOP)
Bachelorprosjektet er en kulminasjon av det treårige bachelorstudiet. Studenten skal gjennom arbeidet med bachelorprosjektet fordype seg i eget uttrykk, og vise til relevans for en yrkeskarriere etter studiene. Arbeidet er individuelt, med en selvvalgt problemstilling som skal ta utgangspunkt innen studieprogrammets kjerneområde låtskriving og produksjon.
Bachelorprosjektet er et musikalsk produkt, som underbygges av en skriftlig del. Det musikalske produktet presenteres i form av innspilling av materialet (ca. 25 minutter).
Det musikalske produktet skal inneholde arbeid basert på låtskriving og produksjon og studentens egenarbeid innen dette, men kan i tillegg gjøre bruk av andre elementer fra emner i det treårige studieløpet. Oppgaven kan løses i samarbeid med medstudenter, men det gis en individuell vurdering.
- MET102Metode
Emnet gir en innføring i metoder som anvendes i forskning og utviklingsarbeid innenfor kunstfagene. Emnet gir også innblikk i metoder som anvendes på andre fagområder, som kunstvitenskap, humaniora, samfunnsvitenskap og teknologi.
Emnet gir videre en introduksjon til ulike dokumentasjonsformer i forskning og utviklingsarbeid innenfor kunstfagene, herunder akademisk og kreativ skriving, intervju, foto, lydopptak og videodokumentasjon. Det gis også en oversikt over publiserings- og formidlingskanaler for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid.
Eksamen består i framstilling av et refleksjonsnotat hvor studentene, individuelt eller i grupper, (a) lager en plan for bruk av ulike metoder i et tenkt utviklingsprosjekt innenfor eget fagområde, eller (b) analyserer metodebruken i et utviklingsprosjekt fra egen bransje. Resultatet av arbeidet skal også presenteres på seminar.
Emnet skal sette studenten i stand til å arbeide systematisk og selvstendig med utviklingsprosesser innenfor kreative og kunstneriske prosjekter. Emnet skal også gi en dypere forståelse av etiske og politiske problemstillinger i forskning og utviklingsarbeid innenfor kunstfagene.
- FAG999-7BFagområdeemne
- UTV999BA30Utveksling
Hva kan du bli?
Mange studenter går etter endt utdanning inn i arbeidslivet som selvstendig næringsdrivende, og bruker sin kompetanse som fagpersoner i ulike sammenhenger. Studiet vektlegger derfor både musikkfaglig og produksjonsteknisk kompetanse, nettverksbygging, samt bransje- og næringsforståelse.
Ingrid Lovise fikk platekontrakt mens hun studerte
Møt fagmiljøet
Slik jobber vi
Kristiania har Norges største kreative og kunstfaglige miljø på universitets- og høyskolenivå i Norge. Du finner våre alumner i alle kreative bransjer i inn- og utland, våre forelesere har erfaring fra bransjen, og vi har svært egnede fasiliteter for deg som vil ta en kreativ utdanning. Vi vet hva som venter deg i arbeidslivet, og vil utfordre deg hver eneste dag slik at du skal kunne lykkes.Slik er studiehverdagen
Bachelorprogrammet i låtskriving og musikkproduksjon tilrettelegger for at hver enkelt student skal kunne utvikle sine individuelle ferdigheter gjennom forelesninger, oppgaver og låtcamper. Vi er del av et tverrfaglig, kreativt og kunstnerisk miljø både på Kristiania, gjennom nasjonale samarbeidspartnere og aktører i andre land. Studentene bygger nettverk gjennom samarbeid og produksjoner med medstudenter, lærere og gjesteforelesere.Du får tilgang til en rekke studiorom, øvingsrom og mac-laber spesialtilpasset for musikkproduksjon og øving.
Livet som student
- Kristiania Live
Slik er søknadsprosessen
Viktige frister
Søknadsfristen er 15. april. Opptaksprøve må leveres innen søknadsfristen. Les mer om opptaksprøvene her. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.Les merBehandlingstid
På dette studiet søker du studieplass og laster opp opptaksprøven innen søknadsfristen. Basert på opptaksprøve og eventuell rangering, sendes studietilbud til søkere i løpet av de første ukene i juli.Les merSlik søker du
På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.Les mer
Semesterregistring
Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.Les merSiO (Oslo) og Sammen (Bergen)
SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.Les merLånekassen
Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.Les mer
Støtte og tilrettelegging
Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.Les merMitt Kristiania
Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.Les merStudentbevis
Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner (unntatt i Brenneriveien).Les mer
Hva lurer du på?
Ofte stilte spørsmål
Les mer om våre studenter
- Lyden av KristianiaHar du hørt? Spotify-spillelista This is Kristiania inneholder over 100 låter fra studenter og alumni – helt tilbake til NISS og Westerdals Oslo ACT.