Foto av kvinne i en gate
Ingrid Lovise var en del av det første kullet som gikk ut med Bachelor i Låtskriving og produksjon!Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

Ingrid Lovise har skrevet låter og sunget siden hun var liten. På ungdomsskolen plukket hun opp gitaren og lærte seg å spille på egenhånd. På Kristiania grep hun tak i de elektroniske instrumentene. 

– Studiet i låtskriving og produksjon har gitt meg kunnskap om ulike stilretninger og tekniske ferdigheter – og det har vært en verdifull erfaring for meg som artist. Jeg har også lært mye om hvordan man kommuniserer med andre i studio og i et låtskrivningsteam, forteller hun.

Platekontrakt og bacheloroppgave 

Foto av kvinne med briller som sitter i en sofa
Ingrid Lovise har definitivt fått smaken på artistlivet!Foto: Høyskolen Kristiania/Jonatan Quintero

Da Ingrid Lovise gikk andreåret på Kristiania, ble hun signert av Drabant plateselskap. Parallelt med utdanningen var hun i studio og jobbet med sitt første album som singer/songwriter. Da hun skulle jobbe med bacheloroppgaven i tredjeklasse, kunne hun velge mellom å fordype seg i enten låtskriving eller produksjon.  

– Jeg så på bacheloroppgaven som en mulighet til å utfordre meg selv og lære noe nytt. 

– Jeg så på bacheloroppgaven som en mulighet til å utfordre meg selv og lære noe nytt. Jeg har alltid skrevet låtene mine selv, og derfor valgte jeg produksjon.  

Før Ingrid Lovise hadde startet på Kristiania, hadde hun nemlig ikke utforsket stort blant elektroniske instrumenter. 

– Jeg tror man kan komme veldig langt ved å være nysgjerrig på faget sitt, og kontinuerlig være åpen for å utvikle seg. Jeg hadde aldri trodd da jeg startet, at mesteparten av låtene mine til bacheloroppgaven skulle bestå av utelukkende elektroniske instrumenter! 

Yoga som inspirasjon 

Ingrid Lovise var en aktiv og engasjert student på Kristiania. Hun hadde både deltidsjobb og verv som studentrådsleder, samtidig som hun var fulltidsstudent og jobbet i studio med Drabant plateselskap. Hun oppsøkte derfor yoga-timene på SiO Athletica for å koble av i den hektiske hverdagen.  

– I studio krever det mye fokus, og det kan til tider være intenst og stressende. Yoga hjelper meg å finne den samme roen som jeg får, når jeg jobber med musikken min.  

Ingrid Lovise mener selv at musikken hennes hører hjemme i popsjangeren, samtidig som den er inspirert av yoga og meditasjon. 

– Tekstene mine bygger i stor grad på selvinspeksjon og tanker som kommer til meg. De er fordomsfrie og fulle av refleksjoner, og hjelper meg på en måte å akseptere hvorfor ting er som de er.  

Foto av studenter som ser inn i kamera og smiler

Har du spørsmål?

Snakk med en student!

 Elsker det hun gjør 

Litt over et år etter at Ingrid ble uteksaminert fra Kristiania, ga hun ut debutalbumet sitt med Drabant plateselskap. Albumet «Half of Her Heart and the other Part» ble produsert av Kyrre Fritzner og fikk strålende tilbakemeldinger. Ingrid Lovise har definitivt fått smaken på artistlivet, og nå er hun i gang med det andre soloalbumet sitt. 

– Det er en veldig morsom prosess å være i. Nå er alle sangene ferdig skrevet, og jeg håper vi kommer i mål til neste sommer. Jeg elsker det jeg gjør, og ønsker definitivt å fortsette med å utvikle meg! 

Ung mann i lydstudio

Gjør din lidenskap til en karriere!

Vi tilbyr Norges eneste Bachelor i låtskriving og produksjon.
Les mer om studiet her!