Abstrakt bilde med flere farger og former. Blir brukt som ikon på Spotify-spillelisten til Høyskolen Kristiania.
Den beste måten å finne ut av alt det som synges, spilles, komponeres og produseres ved Institutt for musikk er å høre på studentene våre. Og det gjør du ved å følge spillelista som heter This is Høyskolen Kristiania. Gå inn på Spotify, søk Høyskolen Kristiania, trykk like og få den opp i kontoen din! Foto: Svein Meek

– Den oppdateres nesten hver uke, og det er fordi at studentene våre gir ut masse ny musikk. Det kommer ting hele tida, sier Molde om spillelista som er School of Arts, Design, and Media sin viktigste showcase for følgende studieprogrammer: 

Det er kun musikk fra studenter/alumni på denne lista, som ble opprettet for tre år siden. Her finnes over 100 låter. 

Det vi driver med på Kristiania er jo populærmusikkutdanning, på høyt nivå og i bred forstand.

– Det er jo det studentene våre lager som er der, enten de er artister, låtskrivere eller de er produsenter. Og så kan det også være hvis de er et bandmedlem eller har vært med å mikse noe, forteller Molde. 

I bio på This is Kristiania står det: «Artister, låtskrivere, musikere og produsenter som er eller har vært studenter på bachelorprogrammene populærmusikk, musikkproduksjon, låtskriving og produksjon på Kristiania (tidligere NISS og Westerdals Oslo ACT).»

Lista består altså ikke bare av det nyeste nye fra vårt musikkmiljø, den fungerer også som en «back-katalog» med låter fra studenter som har gått her tidligere. 

Mange av låtene fra våre studenter og alumni listes selvfølgelig i mange andre sammenhenger også, både i Norge og internasjonalt.

– Det vi driver med på Kristiania er jo populærmusikkutdanning, på høyt nivå og i bred forstand. Og det har vi gjort i mer enn 20 år, siden da vi het NISS. Så her er mye å ta av! Det ligger gammelt og nytt i ulike sjangre om hverandre, sier Molde. 

Hør selv, spre ordet og nyt kortreist og ny musikk. Enjoy! 

– Hvordan finner du disse nye låtene? 

– Studentene er jo stort sett flinke til å promotere seg selv, og jeg er stort sett flink til å følge med. Så enten oppdager jeg det på egen hånd, eller så forteller de det til meg dersom jeg ikke er skjerpa og oppdatert. Både jeg og alle musikk-kollegene mine er veldig stolt over studentene og denne showcasen vår. Ferdig snakka, bare hør selv, spre ordet og nyt kortreist og ny musikk. Enjoy! 

POP og LOP

 • En mannlig student som synger og spiller gitar

  Populærmusikk

  Vil du satse på en karriere som musiker, artist, låtskriver eller produsent? Hos oss får du verktøyene du trenger for å utvikle ditt talent, skaffe deg nettverk og forstå bransjen.
  Les mer
 • En student som sitter foran en miksepult og jobber

  Låtskriving og musikkproduksjon

  Vil du jobbe som låtskriver? Vi tilbyr landets eneste bachelorgrad innen låtskriving og musikkproduksjon.  Studiet forbereder deg på livet som låtskriver, studioprodusent og artist og gir deg kunnskapen og nettverket som behøves.
  Les mer