Portrettfoto av June Lien som sitter i resepsjonen og smiler til kamera.
June Lien trives i jobben som studentassistent. Hun jobber i resepsjonen på campus Bergen.

En av fordelene med å studere på Kristiania, er at høyskolen tilbyr en rekke ulike jobber for studentene. Man kan være alt fra faglige assistenter og mentorer, til studentambassadører, innholdsassistenter og resepsjonsmedarbeidere.

Se oversikt over jobbene du kan søke på lenger nede i saken!

– Som student er det å ha en fleksibel jobb veldig viktig, og det får du i aller høyeste grad her på Kristiania, forteller June Lien, som studerer Bachelor i kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling på Kristiania i Bergen.

Variert og innholdsrik hverdag

Foto av Liv Karin utenfor campus i Oslo. Smiler til kamera.
Liv Karin Eidsaunet mener en deltidsjobb på Kristiania er verdifullt for fremtiden.

Liv Karin Eidsaunet studerer Bachelor i interiørarkitektur ved Kristiania i Oslo. I tillegg til dette jobber hun som studentambassadør, hun beskriver deltidsjobben som innholdsrik og variert. Hverdagen består av å svare på henvendelser via e-post, telefon og chat fra både søkere og interessenter som har spørsmål om Kristiania.

– Det er vår jobb å svare på alt de måtte lure på. Vi har også studieveiledninger hvor vi hjelper søkere med å forstå hva de ulike studiene innebærer, forskjellene på studier eller hvis noen trenger en samtalepartner for å finne ut hva som passer best for dem, forteller hun.

Høy jobbsikkerhet

Studentambassadører er viktig for Kristiania, og det vil det være så lenge folk vil studere her. Med rekordmange søkere i 2019 og 2020 ser det ikke ut til at det blir mindre å gjøre med det første.

– Jobbsikkerheten er høy her på Kristiania. Den eneste måten pandemien har påvirket jobben vår har vært at vi har blitt satt på hjemmekontor. Det sier også noe om hvor fleksibelt det er å jobbe her, sier Liv Karin.

Det å ha en fleksibel jobb ved siden av studiene er alfa omega. Det vil alltid være eksamener eller andre hektiske perioder der man ikke har mulighet for å jobbe like mye som ellers. Liv Karin trekker frem dette som en av de mest positive tingene ved å både være student og ansatt ved Kristiania.

Som student er du avhengig av å ha en fleksibel jobb, og da er dette er midt i blinken

– Vi legger opp vaktplanen etter undervisningen, noe som gjør at vi selv kan regulere hvor mye vi vil jobbe i den perioden. Dette er helt perfekt siden noen perioder er mer hektiske enn andre. Som student er du avhengig av å ha en fleksibel jobb, og da er dette er midt i blinken, slår Liv Karin fast.

Som studentambassadør blir du kjent med studenter på tvers av studieretninger, du får også jobbe i et veldig sosialt arbeidsmiljø. Liv Karin påpeker at det er veldig praktisk at kontoret er på campus, slik at man kan gå rett fra forelesning til jobb.

– Det tar seg jo også veldig godt ut på en CV fordi det viser et stort engasjement, og du får uten tvil bygget opp et større nettverk som er gull verdt å ha senere i livet, avslutter Liv Karin.

Ulike typer jobber

Det finnes en rekke ulike ting man kan jobbe med som student hos Kristiania:

 • Markedsføring
 • Innholdsproduksjon (tekst, foto, video)
 • Jobbformidling
 • IT-assistanse for studenter og ansatte
 • Resepsjonstjenester
Foto av fire studentambassadører ved Høyskolen Kristiania i Oslo.

Ledige deltidsjobber for studenter

Er du student og på jakt etter en deltidsjobb?

På denne siden legger vi ut ledige stillinger

– Den beste deltidsjobben jeg har hatt

Foto av Herman Ellegård foran en blomstrende bakgrunn.
På Karrieresenteret kan Herman hjelpe deg med både CV og jobbsøknader.

Herman Ellegård er godt i gang med sitt siste semester på bachelorgraden i PR og strategisk kommunikasjon ved Kristiania i Oslo. Ved siden av studiene jobber 23-åringen som studentassistent på Karrieresenteret, her får han teste ut teoriene fra klasserommet i praksis.

 – Jeg fungerer som et bindeledd mellom Kristiania og bedriftene ute i næringslivet. Det er en svært fleksibel jobb, sier Herman, og forteller at han får brukt mye av kunnskapen fra studiene i jobben.

Hermans hovedoppgave er å drifte Kristianias jobbportal, men han lager også innhold til sosiale medier og er dessuten med på å planlegge Karrieredagene.

– Dette er den beste deltidsjobben jeg har hatt, og mye av grunnen til det er at jeg har fått lov til å skape min egen rolle. Jeg føler meg litt som Hannah Montana, man får nemlig det beste fra to verdener!

Svært fleksibelt

Han beskriver det å jobbe hos Kristiania som det beste sikkerhetsnettet man kan ønske seg som student.

– Det føles veldig trygt. Da pandemien kom, var det aldri snakk om at vi studentassistenter skulle permitteres. Jobbsikkerheten er med andre ord svært stor.

Bachelorstudenten mener at de aller fleste studenter drømmer om en fleksibel deltidsjobb, og understreker at man som studentassistent på Kristiania får nettopp det. Han påpeker også at det er svært praktisk å jobbe og studere under samme tak.

– Noe av det beste er at jeg kan gå fra biblioteket til kontoret på under ett minutt, avslutter Herman.

Karrieresenter + studieveiledning

 • Foto av en kvinne som sitter med øretelefoner foran en skjerm og har samtale med student.

  Karrieresenteret

  Karrieresenteret er et knutepunkt mellom deg som student og næringslivet. Vi tilbyr en rekke tjenester for å gjøre deg til en god jobbsøker og en attraktiv kandidat i arbeidsmarkedet.
  Les mer
 • Foto av seks studieveiledere på rekke.

  Bestill studieveiledning

  Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi hjelpe deg med å finne ut av!
  Les mer