Studenter i Kubaparken i Oslo under skolens fadderuke. Her står to studenter nære kamera. Den ene drikker redbull mens hun smiler og ser på hva som foregår på scenen.
Arne Krumsvik foran et småfly
Rektor Arne H. Krumsvik er strålende fornøyd med årets opptak.

Midt i april gikk fristen ut for å søke høyere utdanning. Da tallene ble klare kunne Høyskolen Kristiania fronte med en ny rekord i antall søkere. Over 8200 studenter ønsker å studere ved høyskolen. Totalt er det 17 prosents økning fra i fjor. Rektor ved Høyskolen Kristiania, Arne H. Krumsvik, sier seg godt fornøyd med tallene:

— Det er gledelig å se at interessen for å gå på Høyskolen Kristiania vokser. Tallene er veldig gode, og fortsetter økningen vi ser nå vil drømmen om å bli Norges første arbeidslivsuniversitet være innen rekkevidde.

Til tross for at tallene fra Samordna opptak viser en nedgang nasjonalt sett, opplever altså Høyskolen Kristiania at flere vil studere hos dem. Høyskolen Kristiania er ikke en del av Samordna opptak og kan derfor ta opp studenter helt frem til studiestart.

Det er gledelig å se at interessen for å gå på Høyskolen Kristiania vokser.

Helse øker mest

Helsevitenskap er den store søknadsvinneren med en vekst på hele 96 prosent, nesten en dobling siden i fjor. Det er spesielt Bachelor i biomedisin, Bachelor i anvendt psykologi og Årsenhet i psykologi som fører til den store økningen. Alle tre studiene ble lansert tidlig i 2019.

— Høyskolen Kristiania utdanner studenter som morgendagens arbeidsliv trenger. I fremtiden vil Norge trenge flere helsearbeidere. Med de nye studiene våre innen biomedisin og psykologi er vi bedre rustet enn noen gang, sier rektor Krumsvik. Høyskolen Kristiania kjøpte i 2017 opp Westerdals Oslo ACT.

Kommunikasjonsstudiene på Westerdals-instituttene kommer styrket ut av fusjonen og opplever vekst i år. Westerdals institutt for kommunikasjon og design har 7 prosent flere søkere, mens Institutt for film og medier har 14 prosent. Institutt for teknologi har hele 16 prosent økning.

— Befester vår HR-posisjon

Høyskolen Kristiania har lenge vært kjent for å utdanne studenter innen HR. Studiene Bachelor i HR og personalledelse og Bachelor i HR og organisasjonspsykologi har fra i fjor hatt en økning på 15 prosent. Med rullerende opptak forventes det enda flere søkere til de populære studiene, sier rektoren. Med denne økningen befester Høyskolen Kristiania sin HR-posisjon:

— Vi tar imot studenter utover våren og forventer flere søkere til HR-studiene våre, og dermed en enda større økning.