Fire studenter står i en trapp. Bachelor i HR og organisasjonspsykologi ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Bergen og Oslo

HR, organisasjonspsykologi og ledelse

Med denne praksisnære og forskningsbaserte HR-utdanningen blir du i stand til å utvikle og å få det beste ut av relasjonene i organisasjonen.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
35 600 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Siden 2011 har Høyskolen Kristiania utdannet et tusentalls kandidater i HR. HR-studiene hos oss har rekordhøy gjennomføringsprosent, og de aller fleste (8 av 10) får relevant jobb ved endt utdanning.

Organisasjoner består av mennesker. For å kunne utvikle, endre og skape velfungerende organisasjoner, må vi derfor starte med å forstå hva som motiverer, driver og påvirker menneskene i organisasjonen. 

Med denne utdanningen lærer du blant annet om ledelse og lederutvikling,  hvordan vi mennesker former og formes av arbeidsmiljøet og menneskene rundt oss, hvordan vi kan skape gode og effektive grupper og team, og hvordan vi kan gjøre kloke valg i en rekrutteringsprosess. Du vil få en forståelse for hvordan organisasjonspsykologi er viktig for relasjoner, og dermed arbeidsplassens resultater og prestasjoner.

HR har vært et område som har tiltrukket seg medarbeidere med mange forskjellige bakgrunner. Men den voksende betydningen av HR i organisasjoner stiller også høyere krav til relevant HR-utdannelse – noe som Høyskolen Kristiania tilbyr med dette programmet.

Undervisningen på Kristiania er klassebasert og har fokus på dialog og nærvær. Du vil samarbeide tett med medstudenter og undervisere, noe som gir deg det beste utgangspunktet for å arbeide videre i en spennende organisasjon.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du? 

Ved Bachelor i HR, organisasjonspsykologi og ledelse lærer du om grunnleggende tema i HR-faget. Dette inkluderer blant annet: 

 • Basisemner innen økonomi, marked, forretning og metode, som lærer deg om hva som påvirker organisasjoners utvikling.
 • Fagområder som gir grunnleggende forståelse av organisatoriske prosesser: prosjektledelse, arbeidsmiljø, samt operativ og strategisk HR.
 • Spesialiseringsemner som gir deg kompetanse innen psykologi, ledelse og lederutvikling, teamutvikling samt forandringsledelse.

Gjennom praktiske caser og kjente gjesteforelesere får du et innblikk i hvilke utfordringer bedriftene står i. Arbeidslivet ber om praksisnære studier, og ved Høyskolen Kristiania har vi tatt dette på alvor. I ditt fjerde semester får du derfor muligheten til å ha praksis i en bedrift eller organisasjon.

Du kan også gjøre din bachelorgrad mer internasjonal ved å ta praksis i utlandet, eller ved å dra på utveksling. Vi har avtaler med en rekke anerkjente universiteter, blant annet UC Berkley, Hawaii Pacific University og ISM International School of Management – les mer om utveksling ved å følge denne lenken.

Tilbakemeldingene fra næringslivet er at våre kandidater tilfører ny kunnskap til bedriften, og at de kan settes i arbeid fra dag én.

Motivasjonen er mennesket på arbeidsplassen

Jobbmuligheter

Med en Bachelor i HR, organisasjonspsykologi og ledelse har du et bredt utvalg av karrieremuligheter. Etter studiet kan du for eksempel jobbe som:

 • HR-spesialist
 • HR Manager
 • konsulent i medarbeider og lederutvikling
 • konsulent i endrings- og omstillingsprosesser
foto av kvinne som smiler.

HR - ett fagområde, mange muligheter

Bytte spesialisering underveis, ta dobbel bachelorgrad - eller kanskje ta en PhD?

Studiet kvalifiserer deg også i stor grad til stillinger som team- og avdelingsleder, eller undervisnings- og kursstillinger. Du kan jobbe med å utvikle et godt arbeidsmiljø og arbeidskultur, konfliktløsning, samt å ivareta medarbeideres trivsel og motivasjon. Tidligere studenter har blant annet fått jobb som:

 • Rådgiver kompetanseutvikling / HR-sjef for JM Norge
 • HR-rådgiver i Statnett SF
 • Workday Business Partner i Schibsted
 • HR-konsulent i Oslo Kommune
 • Prosjektkoordinator i Veidekke
 • HR-intern i Telia Norge
 • HR-assistent i Orkla

Etter endt bachelorgrad har du også mulighet til å gå videre til Master i ledelse eller Master i strategisk HR ved Høyskolen Kristiania.

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Nora Thorsteinsen Toft
Les mer om Nora Thorsteinsen

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer