Foto av tre mannlige studenter som snakker sammen.

Årsstudium - Bergen og Oslo

Psykologi

Studiet for deg som er interessert i å lære mer om mekanismene bak hvorfor vi gjør som vi gjør.

Søknadsfrist
20. april
Oppstart
Høst 2022
Studiested
Bergen og Oslo
Nivå
Årsstudium
Pris
43 700 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
60
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Psykologi forsøker å finne svar på spørsmål om mennesker, og det som driver oss. Faget ser deg og meg som tenkende, følende, handlende og sosialiserende individer. Denne årsenheten i psykologi gir deg en introduksjon til sentrale temaer innen psykologi. Du vil også få kunnskap om grunnleggende og dagsaktuelle problemstillinger innen fagområdet. I tillegg vil du lære å anvende denne kunnskapen, slik at du kan identifisere og belyse ulike problemer. 

Felles for de som jobber med psykologi, er en interesse og forståelse for hvordan vi mennesker fungerer, fra biologi til miljø. Psykologi praktiseres i mange forskjellige yrker og kan hjelpe deg å lykkes i arbeidslivet. 

Hva lærer du?

Moderne psykologi bygger på en lang tradisjon med forskningsbasert kunnskap. Faget bruker både teknologi og analyseverktøy for å forstå kompleksiteten som ligger bak menneskelige fenomener. I løpet av studieåret vil du få kunnskap om ulike psykologiske perspektiver og teorier samt lære å studere menneskelige fenomener. 

I løpet av året kommer du til å studere emner som   

Årsenheten dekker psykologiens historie, og de ulike retningene som har vokst frem, i tillegg til grunnleggende prinsipper innen personlighet og sosialpsykologi. Du kommer også til å få en innføring i kognitiv og emosjonell utvikling, fra fødsel til alderdom. 

Jobbmuligheter

Dette studiet handler om å forstå og forklare atferd. I løpet av året får du kompetanse innen psykologifaget, som er relevant i et bredt spekter av yrker. Typiske eksempler på felt hvor dette studiet kan komme til nytte er

 • pedagogisk arbeid med mennesker i ulike aldre
 • arbeid i psykiatri og psykisk helsevern
 • sosial- og velferdstjenesteorienterte yrker 

Psykologi kombinert med andre fag kan også være en slagkraftig kombinasjon innenfor flere arbeidsområder, som for eksempel HR og organisasjonsarbeid eller PR og markedsføring. Studiet er i tillegg aktuelt som videreutdanning for ansatte innen sosial- og helsevesen, og andre som ønsker å kvalifisere seg til administrasjons- og ledelsesoppgaver. 

Slik er det å være Kristiania-student

Hos oss handler studietiden om mye mer enn fag, forelesninger og fakta. Her havner du i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Studentene får god veiledning og et solid nettverk. Vi har moderne fasiliteter som gir et godt grunnlag for læring, med blant annet fysiologisk testlab, treningsfasiliteter, ernæringskjøkken og anatomisk læringssenter.

Høyskolen Kristiania har tilrettelagt for at alle skal få dekket sine faglige behov. Vi har blant annet Avdeling for studentoppfølging (AFSO), og Karrieresenteret som støtter og veileder den enkelte under studiet. Studentunionen organiserer også massevis av aktiviteter gjennom året, fra dansekurs og idrettsarrangementer, til kunstutstillinger.

 • Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Se våre førsteklasses helsefasiliteter

  Les mer
 • Studentlivet er mer en studier

  Studentlivet er mer en studier

  Les mer
 • Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden
  School of Health Sciences

  Hvorfor helsefag er et godt valg for fremtiden

  Les mer

Praktisk informasjon:

Studiedetaljer

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
Snakk med en student!

Flere artikler fra våre helsestudier

 • Nytt forskningssamarbeid mellom Matej Bel University i Slovakia og Høyskolen Kristiania
  School of Health Sciences

  Nytt forskningssamarbeid mellom Matej Bel University i Slovakia og Høyskolen Kristiania

  Koronapandemien har stilt store krav til ansatte som underviser på universiteter og høyskoler. Over natten begynte man med digital undervisning. Denne raske omstillingen skal det nå forskes på i et samarbeid mellom Slovakia og Norge.
  Les mer
 • Fra usikker til skråsikker på studievalg
  School of Health Sciences

  Fra usikker til skråsikker på studievalg

  Emelie Danjord var usikker på hva hun skulle studere, men tok sjansen på en årsenhet i ernæring og helse. Nå er hun skråsikker på veien videre!
  Les mer
 • Silje ble jobbspesialist før bacheloren var levert
  School of Health Sciences

  Silje ble jobbspesialist før bacheloren var levert

  Silje var ikke helt sikker på retningen hun skulle gå etter videregående skole. Kursen fant hun i Bachelor i livsstilsendring og folkehelse. 
  Les mer
 • Studentene på helse- og idrettsledelse dropper klasserommet
  School of Health Sciences

  Studentene på helse- og idrettsledelse dropper klasserommet

  Studentene på helse- og idrettsledelse skal ikke møtes i et klasserom en eneste gang dette semesteret. De har nemlig blitt bronsepartnere med VIF.
  Les mer
Portrett av Ragnhild Eg

Studieprogramleder

Ragnhild Eg

Søk på Årsstudium i psykologi

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer