Studenter diskuterer interiørdetaljer rundt en Mac. Bachelor i interiørarkitektur ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Interiørarkitektur

Vil du jobbe med rehabilitering og bærekraftig design, for å skape løsninger som forbedrer våre nære omgivelser? Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design tilbyr Norges eneste rene bachelorgrad i interiørarkitektur!

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
53 000 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Stengt for opptak

Opptaket for høst 2022 er nå fullt.

Interiørarkitektur handler om å bruke kunnskap om arkitektur og funksjon til å lage estetiske og brukertilpassede løsninger for menneskene som skal jobbe, leke eller leve i bygningene. Denne utdanningen gir deg en forståelse for interiørarkitekturens grunnprinsipper. Du får også spesialkompetanse innen engasjerende og relevante temaer. Studiet er fremtidsrettet og vektlegger aktuelle og viktige samfunnsutfordringer, som bærekraft. 

Med en bachelorgrad i interiørarkitektur får du profesjonskunnskap som er ettertraktet både i offentlig og privat sektor.

Hva lærer du?

I løpet av de tre årene hos oss vil du blant annet tilegne deg kunnskap om bærekraft, universell utforming og brukermedvirkning. Du vil også lære kreative metoder og designmetodikk, konstruksjoner, farger og materialer, belysning og akustikk.  

Gjennom workshops, gruppeoppgaver og individuelle oppgaver får du arbeide praktisk med fiktive og reelle kundeoppdrag for både offentlige og private kunder.  I løpet av studietiden vil du fordype deg i fag som:

Etter endt utdanning vil du ha kompetanse og erfaring i å oversette kunders ønsker og behov til profesjonelle, estetiske romløsninger som gir god funksjon og gode opplevelser.

Hva kan du bli?

Denne bachelorgraden gir deg en praktisk og teoretisk utdanning innen fagområdet interiørarkitektur. Her vil du få  utvikle spesialkompetanse innen bærekraftig design, transformasjon og gjenbruk, samt prosjektstyring.  

Med dette grunnlaget kan du søke jobb på interiørarkitekt- og arkitektkontorer, og man kan også jobber som selvstendig næringsdrivende eller i leverandørleddet. Tidligere studenter som har tatt Bachelor i interiørarkitektur har fått jobb i selskap som:

  Student + foreleser

   Slik er det å være Kristiania-student

   Bachelor i interiørarkitektur er en del av Norges største kunstfaglige miljø. Skolens fasiliteter er i verdensklasse, og noe av det som skiller oss fra andre kunstfaglige utdanninger, er at vi har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett. Dette skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk i løpet av studiene. 

   De siste årene har Høyskolen Kristiania slått seg sammen med andre skoler, så du skal ikke se bort ifra at du kjenner oss ved andre navn enn Kristiania. Du har kanskje hørt om Westerdals? Det er oss – bare med nytt navn.

   På Høyskolen Kristiania får du en studietid som er mye mer enn forelesninger, fag og fakta. Du havner i et klassemiljø som motiverer. Foreleserne sørger for at alle blir ivaretatt, sett og hørt – slik at de virkelig kan prestere. Vi er også kjent for vårt inkluderende studiemiljø, og vi arrangerer alt fra konserter og fester, til filmvisninger og sosiale hyggekvelder. Målet vårt er at alle skal få en spennende studiehverdag – også utenfor klasserommet.

   • Se våre fantastiske fasiliteter

    Se våre fantastiske fasiliteter

    Les mer
   • Se arbeider fra interiørarkitektur-studentene!

    Se arbeider fra interiørarkitektur-studentene!

    Les mer
   • Studentene inntok bransjetreffet Designer's Saturday
    Oslo

    Studentene inntok bransjetreffet Designer's Saturday

    Les mer
   • Livet som student

    Livet som student

    Les mer

   Praktisk informasjon:

   Studiedetaljer

   Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

   Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale! Her vil du kunne snakke med en av våre dyktige studentambassadører. De er studenter selv, og har god kjennskap til våre studier, opptaksprosessen, frister og det å være student hos oss.
   Snakk med en student!

   Les mer om Bachelor i interiørarkitektur

   • Kristiania-studenter hjelper Munch-museet med å nå de unge
    Bachelor i interiørarkitektur

    Kristiania-studenter hjelper Munch-museet med å nå de unge

    Munch-museet vil nå de unge. Nå får de hjelp av studenter ved Høyskolen Kristiania!
    Les mer
   • Dina byttet ut kalkulatoren med skissebok
    Bachelor i interiørarkitektur

    Dina byttet ut kalkulatoren med skissebok

    Estetikeren Dina tok et karriereskift for å jobbe mer kreativt, og gikk fra økonomiutdanning til å bli interiørarkitekt.
    Les mer
   • Vigelands statuer i nytt lys
    Bachelor i interiørarkitektur

    Vigelands statuer i nytt lys

    Magisk stemning med Guerilla Lighting på Vigeland Museum!
    Les mer
   • Interiørarkitektur
    Bachelor i interiørarkitektur

    Interiørarkitektur

    Vil du jobbe med rehabilitering og bærekraftig design, for å skape løsninger som forbedrer våre nære omgivelser? Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design tilbyr Norges eneste rene bachelorgrad i interiørarkitektur!
    Les mer

   Studieprogramleder

   Linda Eirin Fosse Lien

   Kontakt oss

   Ønsker du nyhetsbrev?
   Mobilnummer