Studenter diskuterer interiørdetaljer rundt en Mac. Bachelor i interiørarkitektur ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Interiørarkitektur

Dette er en utdanning som er rik på muligheter! Vi tilbyr Norges eneste rene bachelorgrad i interiørarkitektur.

Oppstart
Høst 2021
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
51 700 kr pr semester1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Opptaket for 2021 er stengt

Se vårt tilbud av nettstudier hvor du kan søke opptak hver dag, hele året

Er du opptatt av bærekraftig design og interiørarkitektur, og ønsker å fordype deg i teoretisk kunnskap knyttet til fagområdet?

Interiørarkitektur handler om å omsette kunnskap om arkitektur og funksjon til estetiske og brukertilpassede løsninger for menneskene som skal jobbe, leke eller leve i bygningene.

Denne utdanningen gir deg en forståelse for interiørarkitekturens grunnprinsipper og spesialkompetanse innen engasjerende og relevante temaer. Studiet er fremtidsrettet med fokus på aktuelle og viktige samfunnsutfordringer.

Med en bachelorgrad i interiørarkitektur fra Høyskolen Kristiania, tidligere Westerdals, får du en solid profesjonskunnskap som vil være ettertraktet både i offentlig og privat sektor.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne!

Hva lærer du? 

I løpet av de tre årene hos oss vil du blant annet tilegne deg kunnskap om:

 • Bærekraft
 • Universell utforming
 • Brukermedvirkning
 • Kreative metoder og designmetodikk
 • Konstruksjoner
 • Farger og materialer
 • Belysning
 • Akustikk 

Gjennom workshops, gruppeoppgaver og individuelle oppgaver får du arbeide praktisk med fiktive og reelle kundeoppdrag for offentlige og private bedrifter, så vel som for private kunder.

Etter endt utdanning vil du ha kompetanse og erfaring i å oversette kunders ønsker og behov til profesjonelle estetiske romløsninger som gir god funksjon og gode opplevelser.

Jobbmuligheter

En bachelor i interiørarkitektur gir deg en praktisk og teoretisk utdanning innen fagområdet interiørarkitektur.

Din spesialkompetanse vil være:

 • Bærekraftig design
 • Sosial bærekraft
 • Brukerorientert interiørarkitektur
 • Transformasjon og gjenbruk
 • Universell utforming
 • Prosjektstyring

På grunnlag av dette kan man søke jobb på interiørarkitekt- og arkitektkontorer og andre steder der denne kompetansen er etterspurt. Noen kontorer foretrekker ansatte med masterkompetanse. Ønsker du å studere videre kan du søke på masterstudier både i Norge og i utlandet.

Tidligere studenter som har tatt Bachelor i interiørarkitektur har fått jobb i selskaper som:

Bli en del av Norges største kunstfaglige miljø

Klart du kan leve av det du liker å jobbe med. Vi er sikre på at du blir lykkeligere av å leve av det du brenner for, det du er flink til, det du liker å gjøre. Høyskolen Kristiania utdanner folk som Norge og verden trenger. School of Arts, Design, and Media er til for deg som vil ha et kreativt yrke og bygge nettverk allerede under studietiden.

Vi er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i interiørarkitektur på Westerdals Institutt for kommunikasjon og design tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Vil du se mer fra våre studenter på interiørarkitektur? Sjekk ut vår digitale avgangsfestival for School of Arts, Design, and Media. Her får avgangsstudentene ved Westerdals institutt for film og medier, Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design, Institutt for scenekunst og Institutt for musikk presenterer sine bachelor-/ avgangsprosjekter. 

Studiedetaljer

Studieprogramleder

Linda Eirin Fosse Lien
Les mer om Linda Eirin Fosse

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer