I tillegg til emneinnholdet i læringsportalen, har de fleste emner en tilhørende pensumliste med bøker du må kjøpe. Pensumlisten ser du på hver enkelt emneside.

Du må selv kjøpe pensumbøkene til studiene dine, men vi anbefaler deg å gjøre noen søk på nettet for å sjekke priser. Det kan du spare mye penger på. Bokhandlerne opererer med ulike priser, og det lønner seg ikke nødvendigvis å kjøpe alle bøkene på ett sted.

Det er enkelt å kjøpe bøker på nett, men husk å søke etter riktig utgave av boken. Det gjør du enklest ved å bruke ISBN-nummeret som søkekriterium. Nummeret et unikt for hver enkelt bok.

Kjøp av bøker

Du kan kjøpe nye eller brukte pensumbøker.

På nett kan du for eksempel bestille pensum på akademika.no. Kristiania har også en egen Akademika-butikk i Campus Kvadraturen, og er tilknyttet Akademika Studentsenteret i Bergen.


Brukte bøker kan for eksempel kjøpes på:

Haster det å få boken?

Sjekk også forventet leveringsdato. Denne varierer fra bohandel til bokhandel.

Nasjonalbibliotekets arkiv

Nasjonalbiblioteket har som mål å skanne og tilgjengeliggjøre norsk litteratur utgitt til om med 2000 via nettsiden bokhylla.no.

Der kan hvem som helst registrere seg og få tilgang til alt innhold. Det betyr at du kan få tilgang til norsk pensumlitteratur helt gratis. Det eneste kriteriet er at innholdet aksesseres via en norsk ip-adresse.