Mannlig nettstudent på Høyskolen Kristiania
Hodejeger Trine Larsen mener det er viktigere enn tidligere å studere.
Hodejeger Trine Larsen mener det er viktigere enn tidligere å studere.

– Jeg tror vi kommer til å gå inn i et tøffere arbeidsmarked, og det gjør det enda viktigere å studere.

Det mener Trine Larsen, hodejeger og rekrutteringsrådgiver i Hammer & Hanborg. 

– Utdannelse i seg selv er viktig, og mitt råd er å velge noe som er meningsfylt for deg. 

Hodejegeren mener det er like viktig som før å velge utdanning med både hodet og hjertet. Hun trekker frem yrkesveier som HR, analyse, helse, ledelse, innkjøp, logistikk og markedsføring som retninger det alltid vil være behov for, samtidig som det grønne skiftet er en viktig driver.

Hun påpeker i tillegg at kurs og enkeltemner er en smart løsning for deg som ønsker faglig påfyll underveis i karrieren. Som rekrutterer ser hun alltid etter kandidater som hele veien tar ansvar for egen læring, og som både er nysgjerrige og har omstillingsevne.

Dette er Heidi Åberg, avdelingsdirektør for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania, enig i.

– Det viktigste du kan gjøre for karrieren din er å kontinuerlig heve kompetansen din, og holde deg faglig oppdatert gjennom hele yrkeslivet.

Lurer du på hva som passer for deg? Ta karrieretesten her

Utdannelse i seg selv er viktig, og mitt råd er å velge noe som er meningsfylt for deg. 

En fleksibel hverdag med nettstudier

Fleksibiliteten du har ved å studere på nett kan gjøre karriereløftet mulig, enten du er i arbeid, permisjon eller er arbeidsledig.

Det mange ikke vet er at nettstudier gir akkurat de samme mulighetene som ordinære stedsbaserte studier. Det stilles samme faglige krav til nettstudier, og forelesere og pensum er det samme. Dessuten får du de samme papirene på avsluttet studium – uansett om du har tatt utdanningen på nett eller på campus. 

Kort sagt får du altså akkurat de samme mulighetene, men med en større fleksibilitet. Nettstudier gjør det mulig for deg å studere når du vil og hvor du vil. Du trenger ikke flytte på deg, og du trenger heller ikke omrokere på hverdagen for å møte opp i forelesninger. 

Sjekk ut studietilbudet her

Bedre rustet i arbeidslivet

Alexander Hansen jobber med nettstudier i markeds- og kommunikasjonsavdelingen ved Høyskolen Kristiania.
Alexander Hansen jobber med nettstudier i markeds- og kommunikasjonsavdelingen ved Høyskolen Kristiania.Foto: Jonatan Quintero

Alexander Hansen, som jobber med nettstudier i markeds- og kommunikasjonsavdelingen ved høyskolen, mener det alltid er positivt å tilegne seg ytterligere kompetanse om du vil stille sterkere i arbeidslivet.

– Kunnskap og teknologi utvikler seg kontinuerlig, og du kan ikke si at du er utlært når du forlater den tradisjonelle skolebenken, mener han. 

Du vil alltid ha medstudenter som studerer det samme som deg, og dyktige nettlærere som hjelper deg dersom du skulle stå fast.

Han forteller at dagens koronasituasjon gjør det enda viktigere å ha oppdatert kunnskap, ettersom arbeidsmarkedet er i endring og preget av usikkerhet. 

– Når arbeidsmarkedet etterhvert åpner for fullt igjen vil du ha et konkurransefortrinn hvis du har tilegnet deg ny kompetanse i mellomtiden.

Ikke alene som nettstudent

Mange tenker at det å studere på nett vil være mer utfordrende enn å velge stedbaserte studier. Heidi Åberg peker på at god struktur er viktig som nettstudent.

– Motivasjonen for å studere vil være ulik, men struktur er ofte stikkordet for god progresjon og fullføring. Har du familie, kan det lønne seg å gjøre en avtale med dem om når du studerer, slik at du unngår du avbrytelser. Sett opp din egen timeplan, og sett deg delmål underveis, råder hun.

Det er også viktig å vite at du ikke er alene, selv om du studerer på nett.

– Som nettstudent er det lett å tenke at man blir sittende alene å studere, men dette stemmer ikke. Du vil alltid ha medstudenter som studerer det samme som deg, og dyktige nettlærere som hjelper deg dersom du skulle stå fast, forsikrer Hansen. 

Se alle nettstudiene du kan ta her

Finnes det “sikre” utdannelser?

Dersom du er på jakt etter en trygg utdannelse, kan det ifølge Hansen være lurt å ta utdanninger som er bransjeuavhengige. Det vil si utdanning der du tilegner deg kompetanse som kan benyttes på tvers av bransjer. 

– På den måten vil du også sikre deg dersom det i fremtiden skulle oppstå situasjoner som berører hele bransjer, forklarer han.

– Koronakrisen har synligjort funksjoner i samfunnet som er kritiske. Disse vil det alltid være behov for, og en utdannelse innenfor disse fagområde er derfor et trygt valg, hevder Hansen. 

Heidi Åberg, avdelingsdirektør for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania.
Heidi Åberg, avdelingsdirektør for arbeidsliv og innovasjon ved Høyskolen Kristiania.Foto: Jonatan Quintero

Åberg mener imidlertid at det aller viktigste er å ta en utdanning – uansett retning.

– Alle vet at vi har et stort behov for teknologikompetanse og kunnskap om bærekraftige løsninger i både produksjon og prosesser. Jeg tror det vil være vel så viktig med oppdatert kompetanse i de fleste fagområder. Ledelse, markedsføring, salg, økonomi og kommunikasjon er fagområder som trengs i alle sektorer, mener hun.

Dette tilbyr Høyskolen Kristiania

For deg som ønsker deg en hel grad, men syns det er vanskelig å få til i en hektisk hverdag, er nettstudier løsningen. Har du behov for kortere videreutdanning er enkeltemner et smart alternativ. Det er ingenting i veien for å eksempelvis bruke to år på å fullføre et årsstudium. Det er også mulig å ta enkeltemner i ønsket tempo som inngår i en grad.

Hos Høyskolen Kristiania gir vi deg mulighet til å både fullføre en grad eller ta enkeltemner – alt etter hva du selv ønsker. Vi tilbyr totalt 16 studier (årsstudier, bachelorgrader og mastergrader) og over 150 enkeltemner.

Finn ditt nettstudium her!