Foreleser og to studenter utfører akupunktur på pasient. Bachelor i akupunktur ved Høyskolen Kristiania.

Bachelor - Oslo

Akupunktur

Er du opptatt av å bedre menneskers helse ved bruk av både tradisjonelle og moderne metoder? Da er dette studiet for deg.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer

Vi er lei oss for å meddele at Bachelor i akupunktur ikke kommer til å starte i 2020. Se studier med ledige studieplasser i vårt søknadsskjema.

Ønsker du å hjelpe mennesker til bedre helse? Som akupunktør møter du mennesker i alle aldre med mange ulike lidelser.

Endringer i befolkningssammensetning, utviklingen av livsstilsykdommer og økning i muskel- og skjelettlidelser, gir akupunktørene stadig nye utfordringer og en spennende arbeidshverdag.

Med en Bachelor i akupunktur får du kunnskapen og kompetansen som trengs for møte fremtidens helseutfordringer. Studiet kombinerer den kinesiske akupunkturen - som bygger på en helhetlig forståelse av menneskekroppen – med den mer moderne medisinske akupunkturen som benyttes ved smertebehandling i muskel- og skjelettsystemet.

Denne unike kombinasjonen gjør at du som student får høy kompetanse i behandling av pasienter med ulike smertetilstander.

Teamleder og studieveileder Dennis Dennis Haffner holder en mobil i hånden. Han har mørkt hår, skjegg, og et smil om munnen.
Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studentambassadører her!

Hva lærer du?

Som akupunktør trenger du både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter, og med dette studiet får du verdifull kunnskap om både medisinsk og kinesisk akupunktur.

Det første studieåret er viet til anatomi, fysiologi og sykdomslære. Dette er nødvendig og grunnleggende kunnskap du trenger for å gi en sikker og trygg behandling. 

Det andre og tredje studieåret er mer praktisk rettet, slik at du får øvd på ulike teknikker. Dette praktiseres på både medstudenter og reelle pasienter i klinisk undervisning.

Høyskolen har sin egen studentklinikk hvor du vil få mye verdifull erfaring under veiledning av en av våre dyktige akupunktører.

I tillegg vil vi i løpet av studietiden fokusere nærmere på emner som:

  • Mat, fysisk aktivitet og helse
  • Filosofi og medisinsk historie
  • Triggerpunkt og smertefysiologi
  • Diagnostisering og praktiske ferdigheter
  • Vitenskapelig metode og statistikk

Ved endt studieløp vil du ha både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter som må til for å kunne jobbe som akupunktør.

Reidun studerer bachelor i akupunktur Les hva bachelor i akupunktur innebærer

Jobbmuligheter

Studiet er profesjonsrettet og praksisnært, og gjør deg klar til å møte arbeidslivet. Det overordnede målet for studiet er å utdanne deg til en reflektert og kompetent akupunktør som gjennom målrettet arbeid skal bidra til helsefremmende arbeid i Norge.

De fleste akupunktører i Norge etablerer egen klinikk, er ansatt eller leier plass ved etablerte klinikker, eller kombinerer sin praksis med annen helsefaglig utdanning. Flere sykehus og idrettslag har ansatt akupunktør.

Bachelor i akupunktur gir god innsikt i vitenskapelige metoder og forskning. Du er derfor godt rustet til ulike masterstudier i etterkant av bachelorgraden, for eksempel master i helsevitenskap eller andre tverrfaglige mastergrader innenfor helse. Våre samarbeidspartnere i England og Kina tilbyr mastergrad i akupunktur.

De siste årene har studenter på Bachelor i akupunktur fått et stipend fra kinesiske myndigheter til masterstudier i akupunktur.

Studieprogramleder

Anette Sørensen
Les mer om Anette

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer