Dame holder en lovsamling

Fagskole - Nettstudium

Advokatassistent

Kunne du tenke deg å jobbe som støtte for advokater og jurister i et advokatfirma? Da er Advokatassistent-studiet for deg.

Oppstart
Høst 2022
Studiested
Nettstudium
Nivå
Fagskole
Pris
21 900 kr pr semester
Språk
Norsk
Gjennomføring
Deltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
30
Opptakskrav
Programbeskrivelse

Dette nettstudiet vurderes for oppstart i uke 35, 2023

Nettstudiet Advokatassistent gir deg kompetanse til å jobbe som administrativ støttefunksjon i advokatfirmaer – alene eller i team med andre.

Studiet er utviklet i samarbeid med yrkesfeltet, gjennom faglige innspill fra flere av landets advokatfirmaer. Dette bidrar til å sikre deg relevant og ettertraktet kompetanse, som vil åpne for spennende jobbmuligheter i små og store advokatfirmaer.

Hva lærer du?

Utdanningen gir en innføring i det norske rettssystemets oppbygning og utvalgte rettsområder. Juridisk saksgang er styrt av ulike typer regelsett som fremgår av lovgivningen. Som en del av studiet vil du lære hva disse reglene går ut på, og på hvilken måte de definerer hvordan arbeidsoppgavene til en advokatassistent skal utføres.

Advokatassistent består av følgende temaer:

 • innføring i juss og juridisk saksgang
 • juridisk dokumentbehandling
 • engelsk i advokatbransjen

I løpet av et oppdrag for en klient er det mange forskjellige dokumenter som skal utarbeides. Det kan være alt fra et enkelt brev, til utfylling av en ektepakt, eller et prosesskriv som skal leveres til domstolen. Du vil lære dokumentbehandling knyttet til ulike rettsprosesser og fagområder – alt fra selskapsrett til privatrett og prosedyre. I tillegg vil du få kunnskap om hvordan du jobber profesjonelt med etikk og konfidensialitet. Hovedvekten av studiet er knyttet til dokumentbehandling.

Advokatbransjen har blitt stadig mer internasjonal. Dette innebærer at du som advokatassistent må ha kjennskap til engelsk fagterminologi for å kunne kommunisere profesjonelt med klienter og andre som ikke har norsk som morsmål.

Hva kan du bli?

Etter endt utdanning kan du jobbe som støtte for advokater og jurister med administrative oppgaver – som dokumentbehandling – knyttet til de ulike juridiske fagområdene. Du vil ha en profesjonell tilnærming til rollen som advokatassistent og god forståelse for det norske rettssystemet. Dette vil gjøre deg til en ettertraktet ressurs i ulike advokatfirmaer.

Studiet forutsetter gode norskkunnskaper.

Praktisk informasjon

Studiedetaljer

Aktuelt fra Juridisk assistent

 • Slik kan du jobbe med juss uten å være advokat
  Juridisk assistent 

  Slik kan du jobbe med juss uten å være advokat

  Er du interessert i juss og administrativt arbeid? Da kan Advokatassistent være utdanningen for deg!
  Les mer
 • Nå får voksne økt støtte av Lånekassen
  Juridisk assistent 

  Nå får voksne økt støtte av Lånekassen

  Høsten 2020 innfører Lånekassen bedre ordninger for voksne som vil videreutdanne seg. Fagskolen Kristiania tilbyr en rekke nettstudier på deltid. Les mer her!
  Les mer

Studieprogramleder

Laila Småstuen

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Mobilnummer