Studenter studerer 3D-grafikk på en vegg. Bachelor i 3D-grafikk ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor
Studielengde:3 år

3D-grafikk

Lyst på en utdanning som kombinerer kreativitet, kunst og teknologi, og som i tillegg byr på spennende jobbmuligheter? Da er en bachelorgrad i 3D-grafikk fra Westerdals institutt for film og medier noe for deg!
OpptakÅpent
Studenter studerer 3D-grafikk på en vegg. Bachelor i 3D-grafikk ved Høyskolen Kristiania.

Nøkkelinformasjon

 • Døråpner til arbeidslivet

  Du knytter kontakt med våre partnere innen visualisering, dataspill og VFX.
 • Fornøyde studenter

  Dette studiet hadde ifølge Studiebarometeret 2023 noen av landets mest fornøyde studenter.
 • Gjesteforelesere

  Har gjesteforelesere med relevant erfaring fra bransjen.
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er forlenget. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
 • Opptakskrav

 • Pris

  57 400 kr pr semester. Kvalifiserer til støtte fra Lånekassen.
 • Bachelor
 • Høst 2024
 • Heltid
 • 180 studiepoeng
 • Oslo
 • 3 år
 • Norsk

Hva lærer du?

Med en bachelor i 3D-grafikk ved Westerdals institutt for film og medier, lærer du å lage tekniske og estetiske løsninger til bruk på forskjellige plattformer og i ulike kanaler, med en analytisk tilnærming til det kunstneriske.

Gjennom forelesninger, praktiske oppgaver, tverrfaglige prosjekter og innleveringer vil du i løpet av studiet få bygget opp en portefølje av egne verk. Dette kommer svært godt med når du skal søke jobb. 

Studiemodell

Studiemodellen er et utdrag av programbeskrivelsen. Den gir deg en oversikt over obligatoriske emner og hvilke muligheter du har for praksis, utveksling og spesialisering. Bachelorgraden går over tre studieår. Hvert studieår er delt opp i to semestre. Vi tar forbehold om endringer.
Totalt 180 studiepoeng
60 studiepoeng
1. semester
2. semester

22.5 stp.

7.5 stp.

7.5 stp.

15 stp.

7.5 stp.
 • 3DG214Karakterer og omgivelser

  Formålet med emnet er å gi studentene kunnskap og ferdigheter til å kunne gjennomføre avansert karakter- og omgivelsesdesign med 3D-grafikk. Fokuset i emnet er å skape en tematisk helhetlig stilart med vekt på historie og personlighet i en avansert scene med karakter og omgivelser.

 • 3DG200Arkitekturvisualisering

  Hensikten med emnet er å gjøre studentene i stand til å visualisere arkitektur/konstruksjoner i forskjellige faser av et prosjekt. Man får innføring i verktøy som brukes til arkitekturvisualisering og teknikker tilpasset dette.

 • 3DG2103D-animasjon 1

  Emnet har som hensikt å gi grunnleggende kunnskap om animasjonsteknikker knyttet til 3D-grafikk. Studenten skal lære å sette opp en animasjonsrigg og forstå hvordan denne kan brukes til å kontrollere 3D-modeller på en ønskelig måte i en animasjon.

 • WFM200Media Art Innovation Lab

  Media Art Innovation Lab (MAIL) er et tverrfaglig fellesemne ved Westerdals Institutt for Film og Medier (WIFM).

  Dette emnet fungerer som et laboratorium for innovasjon, fremmer nye tenkemåter og samarbeidsmetoder, og gir studentene muligheten til å utforske nyskapende, kreative og eksperimentelle tilnærminger innenfor medie- og kunstfeltet.

  En sentral del av emnet er tverrfaglig samarbeid. Studenter fra flere studieprogram jobber sammen i grupper for å planlegge, utvikle og gjennomføre prosjektarbeid. Dette bidrar til å utvikle studentenes samarbeidskompetanse, og gir dem muligheten til å respondere på og kommentere samfunnsspørsmål og den tiden vi lever i.

  Studentene vil også bli introdusert for verdiperspektiver som bærekraftige vurderinger og prinsipper for grønn produksjon, samt prinsipper for mangfold og integrering.

  I dette emnet er det studentene som driver innovasjon og kreative prosesser, og utvikler kunnskap og ny innsikt i en undervisningskontekst der de er aktive deltakere i læringsprosessen.

 • VAL999-7Valgemne

  Du kan lese mer om dine valgmuligheter i dette semesteret

  https://kristiania.no/for-studenter/valgemner-og-praksis-4/

 • UTV999BA30Utveksling
 • 3DG3083D-produksjon

  Hensikten med emnet er å gi studentene relevant studioerfaring med å jobbe i team en i større 3D-produksjon. Produksjonen vil kunne være et større spill, film/animasjon, VFX eller visualiseringsprosjekt. Et bransjenært fag som forbereder studentene på arbeidssituasjonen i bransjen.

 • 3DG309Bachelor preproduksjon

  I dette emnet skal studenten forberede og planlegge bacheloroppgaven. Studenten vil arbeide med å definere, velge metode, lage produksjonsplan og presentere for et relevant utviklingsprosjekt. Bachelor preproduksjon er et fellesemne mellom Bachelor i 3D-grafikk, Spilldesign og Visual Effects.

 • BAO381Bacheloroppgave (3D-grafikk)

  Studenten skal få yrkeserfaring ved å gjennomføre et prosjekt i en bedrift, etablere eget selskap eller delta i utviklingsprosjekt. Studenten skal i et praktisk prosjekt demonstrere bred kunnskap om sentrale temaer og teorier, og vise ferdigheter i teamarbeid, metoder for prosjektstyring og relevante verktøy innenfor 3D-grafikk. Emnet omfatter også en praktisk introduksjon som skal forberede studenten for arbeidslivet. Studenten gis kunnskap om bransjespesifikk juss, bransjens institusjoner og arbeidsmåter, samt om verktøy som søknadsskriving og selvpresentasjon.

 • FAG999-7Fagområdeemne

Hva kan du bli?

Både dataspill-, medie-, og simuleringsbransjen er ute etter mennesker med bred teknisk innsikt, estetiske ferdigheter og erfaring i bruk av globalt anvendte verktøy. Det får du ved dette studiet. Våre studenter har fått jobb i selskaper som:
Blond kvinne i sort t-skjorte smiler.

Marie designer 3D-modeller til opplæringsspill

Allerede før hun var ferdig med praksis og bachelor, lå jobbkontrakten på bordet foran Marie. Nå lager hun spill til bruk hos opplæring i bedrifter. 

Møt fagmiljøet

 • Slik jobber vi

  Gjennom dette studiet får du inngående opplæring i utvikling av avanserte 3D-modeller, animasjon og renderingsteknikker. I undervisningen og i arbeid med oppgaver på egenhånd bruker du de mest utbredte verktøyene og programmene i bransjen. Du får opplæring fra dyktige forelesere og gjesteforelesere. Blant våre faste forelesere har vi Henning Birkeland  og Sigbjørn Galåen

  Henning er høyskolelektor og underviser innenfor 3D-grafikk og visuelle effekter. Han var med å utvikle Norges første kreative 3D-utdannelse i 2001 og har vært lærer innenfor 3D-faget siden det. Han har også lang erfaring som freelancer i 3D-bransjen innenfor visualisering, reklame- og animasjonsfilm. Han har jobbet i både norske og utenlandske firmaer. 

  Westerdals institutt for film og medier ved Kristiania gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med framtidige samarbeidspartnere innenfor visualisering, dataspill og VFX.

Jeg er billedkunstner med 11 års industrierfaring fra Telenor og Octaga A/S, og har 10 års undervisningserfaring med 3D-grafikk.

Livet som student

3D-grafikk-studiet er en del av Norges største kunstfaglige miljø, med fasiliteter i verdensklasse. Kristiania har samlet alle de kreative fagmiljøene under ett, noe som skaper et unikt læringsmiljø hvor studentene utfyller hverandre og bygger nettverk i løpet av studiene. Vi vet også at det å være student handler om mye mer enn å studere. Derfor jobber vi hele tiden med å ivareta studentene våre, både gjennom sosiale arrangementer, foreninger og tett oppfølging.

Slik er søknadsprosessen

Her finner du viktig informasjon om søknadsprosessen og hvordan du best kan forberede deg til studiestart. 
 • Viktige frister

  Søknadsfristen er 15. april. Dokumentasjonsfrist for vitnemål og attester er 1. juli.
  Viktige frister
 • Behandlingstid

  For studier med rullerende opptak mottar du et betinget studietilbud i løpet av 1-3 dager etter søknad, dersom det er ledige plasser på programmet du har søkt. 
  Les mer
 • Slik søker du

  På Min Side for søkere, aksepterer du tilbudet og laster opp nødvendig dokumentasjon på dine kvalifikasjoner.
  Les mer
 • Semesterregistring

  Du må registrere deg for semesteret i StudentWeb. Dette er et krav for å få utbetaling fra Lånekassen.
  Les mer
 • SiO (Oslo) og Sammen (Bergen)

  SiO og Sammen tilbyr boliger, helsetjenester, barnehage, treningssenter og mye mer til sine medlemmer.
  Les mer
 • Lånekassen

  Alle våre studier er offentlig godkjent og gir rett til å søke lån og stipend fra Lånekassen.
  Les mer
 • Støtte og tilrettelegging

  Som student kan du få rådgivning, tilrettelegging og oppfølging på studierelaterte spørsmål og utfordringer. Vi har taushetsplikt.
  Les mer
 • Mitt Kristiania

  Her finner du timeplan, pensum, tjenester og alle andre verktøy du trenger som student.
  Les mer
 • Studentbevis

  Studentbevis er ditt adgangskort til campus, betalingskort på printere og lånekort på vårt bibliotek. Dette får du i våre resepsjoner.
  Les mer

Hva lurer du på?

Våre studentambassadører svarer deg gjerne – på chat, telefon, e-post eller video.
En ung person med oppsatt blondt hår, iført en rød langermet topp og en halskjede, smiler og poserer med hendene på hoftene på en bygate, med uskarpt bylandskap i bakgrunnen.

Ofte stilte spørsmål

Les mer om våre studenter