Go to main content

Du kan kun søke på en variant av dette studiet

Du har allerede valgt en variant av etter studiet og kan derfor ikke legge til flere varianter. Gå til din søknad for å fjerne, legge til eller endre prioritering.

Studenter studerer 3D-grafikk på en vegg. Bachelor i 3D-grafikk ved Høyskolen Kristiania.
Bachelor - Oslo

3D-grafikk

Dette er en utdanning som gir deg den perfekte kombinasjonen av kreativitet, kunst og teknologi, og jobbmulighetene er gode.

Med forbehold om endringer
Oppstart
Høst 2020
Studiested
Oslo
Nivå
Bachelor
Pris
50 600 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Heltid
Studielengde
3 år
Studiepoeng
180
Opptakskrav
Ja, se opptakinformasjon

3D-grafikk er i vinden som aldri før, og med et enormt antall produksjoner på verdensbasis er behovet for dyktige kreatører stort. Med denne utdanningen får du kunnskapene og verktøyene du trenger for å beherske forskjellige roller i en særdeles spennende bransje.

Søknadsfrist 15. april Søk studieplass her

De som er kyndige med 3D-grafikk kan lage alt av grafisk innhold og animasjoner, og jobber som regel med film, reklame, dataspill og visualiseringer for arkitektur og industri.

Denne utdanningen passer for deg som er kreativ, nøyaktig og teknisk interessert. Med den rette ambisjonen er det kun din egen fantasi som setter grenser for hva slags karriere du kan oppnå.  

Studiet er basert på relevant programvare og byr på en fremtidsrettet utdanning tilpasset morgendagens kreative industrier.

Noe du lurer på? Vi hjelper deg gjerne! Ta kontakt med våre studieveiledere her

Hva lærer du? 

Med en bachelor i 3D-grafikk lærer du å lage tekniske og estetiske løsninger til bruk på forskjellige plattformer og i ulike kanaler. Studiet fokuserer blant annet på:

  • 3D modellering, skulpturering og teksturering
  • 3D-grafikk for animasjon, film og bilder
  • 3D-grafikk for dataspill og interaktive løsninger
  • 3D-design for visualisering, karakterer og omgivelser

Gjennom forelesninger, praktiske oppgaver, tverrfaglige prosjekter og innleveringer vil du i løpet av studiet få bygget opp en portefølje av egne verk. Dette kommer svært godt med når du skal søke jobb.

Jobbmuligheter 

Både dataspill-, medie-, visualiserings- og simuleringsbransjen er ute etter konsulenter som har bred teknisk innsikt, estetiske ferdigheter og erfaring i bruk av globalt anvendte verktøy. Kompetansen kan i tillegg rettes mot arkitekturvisualisering, film og illustrasjon.

Med en bachelor i 3D-grafikk kan du etter fullført utdannelse jobbe som:

  • 3D-designer for visualisering og reklame
  • 3D-artist/generalist for film, medieproduksjon og spill
  • 3D-koordinator

Med denne utdannelsen kan du se frem til et kreativt og spennende arbeidsliv fullt av muligheter, enten du velger å jobbe i Norge eller internasjonalt. 

Videre utdanning

Med en Bachelor i 3D-grafikk kan man studere videre på masternivå i f.eks. animasjon, arkitekturvisualisering eller VFX i utlandet.

Studieprogramleder

Ivar Kjellmo
Les mer om Ivar

Søk på Bachelor i 3D-grafikk

Legg studiet til i søknadsskjema nå og finn det igjen når du er klar for å sende inn søknaden din.